Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Hebris Senior Tour – Open HBV toernooi 17 mei 2015
 

 

Hebris Senior Tour – Open HBV toernooi 17 mei 2015

Het voorlaatste toernooi van de Hebris Senior tour stond op 17 mei gepland. De sporthal in Heesch zou het toneelstuk worden waar BC’80 uit Boxtel veel prijzen in de wacht zou gaan slepen. Vanuit de badmintonclubs door heel Noord Brabant was er voldoende animo om dit toernooi tot een succes te laten behoren. Vanuit BC’80 waren er zeven spelers vertegenwoordigd. Lieke Boleij, Dirk Boleij, Nino Haar, Marian van Weert, Karin Prinsen, Martijn Hooijman en Kevin den Ouden. Allen tot het bot gemotiveerd om de dagprijzen in de wacht te slepen. Op toernooien wordt er in verschillende klassen gespeeld A, B en C. De A-klasse is de sterkste klasse op een toernooi waarbij eigenlijk alleen de spelers van overgangsklasse en hoofdklasse aan deelnemen. De B-klasse is uitgebreider en kent een wat groter niveau verschil. In de C-klasse beginnen de beginnend badmintonners of doorstroming vanuit de jeugd. Vanuit BC’80 spelen we in A en B mee. Martijn Hooijman heeft onlangs nog de overstap gemaakt om zijn herenenkel te spelen in de A. In Heesch zou hij laten zien waarom dat zo is.

Om 09:00 uur mogen Karin, Marian en Kevin de aftrap verzorgen voor BC’80. Zo vroeg op de ochtend stonden namelijk de damesenkel en de herenenkel in klasse B op het programma. Karin bereikt helaas niet de kwartfinales. Marian en Kevin gaan wel door vanuit de poulefase. Vervolgens loopt het toernooi erg door elkaar heen, waar gespeeld kan worden besluit de wedstrijdleiding om bepaalde wedstrijden naar voren te halen. Hierdoor speelt Martijn zijn herenenkel wat later dan de rest. Nino Haar wordt uitgeschakeld in de herenenkel. Lieke en Dirk weten de poulefase te overleven en stromen door naar de kwartfinales. De volgende groepsfases voor damesdubbel, herendubbel en de gemengd dubbel worden door iedereen overleeft, dat bevestigd maar weer de teamspirit die heerst bij BC’80!

Finales heren- en damesenkel A:
Dirk Boleij speelt een erg spannende pot tegen één van de sterkste tegenstanders. Helaas wist hij deze partij niet te winnen en sloot af met een 21-19 verlies. Martijn Hooijman loot ook een sterke tegenstander maar weet zijn partij met 21-18 te winnen en gaat door naar de halve finale. De halve finale laat lang op zich wachten doordat Martijn ook nog in de herendubbel en de gemengd dubbel wedstrijden heeft af te werken. Hierover later meer. De halve finale speelt Martijn tegen Wout, een bekende die speelt bij ABC in de hoofdklasse. Voorafgaand zou iedereen zijn geld zetten op Wout maar wat speelt Martijn een puike partij. Lang ziet het er naar uit dat hij eenvoudig de winst zou gaan pakken. De stand 20-14 was alles behalve gespeeld. Door enkele fouten en goed uitgespeelde rally’s wist Wout tot 20-19 terug te komen. Spanning bij Martijn en spanning bij zijn tegenstander. Het laatste punt zou echter snel gespeeld zijn want één verkeerde slag brengt Martijn in de herenenkel A finale. De finale zou in de eerste set heel spannend blijven Martijn wist zelfs met 8-0 voor te komen totdat zijn tegenstander op stoom kwam. De benen van Martijn waren ook aardig leeg en de smashes die terugkwamen waren onhoudbaar waardoor al snel 21-17 op het scorebord stond. In de tweede set was de pijp echt leeg en kon Martijn niets anders doen dan zijn verlies nemen. Toch een ontzettend knappe prestatie om als rookie op de tweede plaats te eindigen bij de herenenkel A. Lieke Boleij was ondertussen ook aardig bezig in de damesenkel. De poulefase werd goed overleeft maar zij moest haar meerdere erkennen in de tegenstanders van de halve finale. De partij was lang spannend en een verlies kwam dan ook hard aan.

Finales heren- en gemengd dubbel A:
In de herendubbel A stond het koppel Nino Haar en Dirk Boleij ijzersterk te badmintonnen. De poulefase was erg lastig doorkomen en in de kwartfinale vond een rare beslissing plaats doordat er geloot moest worden voor de halve finale. Helaas werd het duo uitgeloot en mocht naar huis. In de gemengd dubbel stonden Lieke Boleij en Nino Haar niet hun beste partij te spelen en tegen een toekomstig hoofdklasse duo wordt het dan een erg lastig verhaal. Helaas konden ze beide net niet een gebruikelijk niveau halen waardoor de partij verloren werd in de kwartfinale.

Finales heren- en damesenkel B:
De herenenkel B werd alleen door Kevin den Ouden vertegenwoordigd namens BC’80. Hij wist door te komen omdat hij als beste nummer twee uit de poules kwam. In de kwartfinale wist hij op overtuigende wijze te winnen van zijn tegenstander met 21-14. Vervolgens in de halve finale werd er verloren met 21-17 wat eigenlijk onnodig was. Kevin kreeg helaas geen grip op het tactische spel van zijn tegenstander. Marian van Weert wist haar kwartfinale ook te winnen met overtuiging en ook zij verloor haar halve finale doordat veel shuttles uitgeslagen werden. Helaas maar met opgeheven hoofd kan er terug gekeken worden want het veld was erg sterk in Heesch.

Finales heren-, dames- en gemengd dubbel B:
Karin Prinsen en Marian van Weert zijn geen vast duo maar op toernooien spelen ze als het kan met elkaar. Doordat ze niet goed op elkaar ingespeeld zijn is het soms lastig om een partij continue te domineren. Toch wisten zij wel raad met een groot aantal tegenstandsters. Het doek viel dan ook pas in de halve finale waarin nipt werd verloren. Niet getreurd want Karin en Marian mochten nog aantreden in de BC’80 gemengd dubbel finale samen met Martijn Hooijman en Kevin den Ouden. Deze finale zou een thriller worden. Zeker gezien ze al eerder in de poulefase tegen elkaar hadden gespeeld, toen was de eindstand 26-24 voor het duo Marian/Kevin. Finales zijn opzichzelfstaande wedstrijden en dat bleek maar weer. De eerste set ging met ruime cijfers naar Karin en Martijn met 21-11. Overigens mag genoemd worden dat Dirk Boleij onze wedstrijd als onafhankelijke teller heeft waargenomen waarvoor onze dank. In set twee waren de rollen omgedraaid doordat Marian een aantal goede tips had besproken. Door een eindstand van 21-13 te noteren voor Marian/Kevin moest er een derde set gespeeld worden. Wederom werd dit een waar gevecht tussen de BC’80 leden waarbij een voorsprong van 20-14 terug gebracht werd naar 20-19 door Karin en Martijn. Het laatste punt zou behaald worden maar dat kwam niet vanzelf. Een lange rally werd beslist in het voordeel van Marian en Kevin waardoor zij de winst zouden pakken in de gemengd dubbel finale. In de herendubbel finale mochten Martijn en Kevin aantreden tegen bekenden spelers uit Vught. Normaal gesproken wordt hier van gewonnen en van onderschatting was dan ook spraken. De eerste set verliep uiterst moeizaam doordat beide heren alleen aan het verdedigen waren. Gelukkig werd de set wel gewonnen met 24-22 in het voordeel van BC’80. De tweede set werden wat tactische wijzigingen aangebracht en werd besloten om de tegenstanders de fouten te laten maken. Dit pakte erg goed uit want er werd gewonnen met 21-12 door beter spel aan BC’80 zijde. Goed was het nog niet maar zenuwen mogen tijdens een finale! Al met al een geslaagd toernooi voor BC’80.


Auteur Kevin den Ouden
Meer BC 80 badminton nieuws >>>>


 
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)