&

BC Eindhoven H1 - JRC Boxtel H1

JRC Boxtel H1 vecht zich naar zege in Eindhoven

JRC heren 1 speelde afgelopen zaterdag (31 januari) de altijd lastige uitwedstrijd tegen BC Eindhoven. “Altijd een moeilijke ploeg om te bestrijden in Eindhoven. Zeker nu, omdat ik niet de beschikking heb over drie van mijn vaste spelers. Jaap van Loon, Remy van de Snepscheut en Robert Smits zijn alle drie geblesseerd. ” aldus coach Joris Schellekens. Vlak voor de deadline versterkte het eerste team van de Boxtelaren zich nog wel met Airon Cranston. “Airon is een talentvolle jonge guard die al een paar maanden mee traint.

Een jongen met zijn roots in Boxtel, maar die al vroeg bij andere clubs buiten Boxtel is gaan spelen. Een welkome versterking in deze tijd van blessures.” Vanwege de uitgedunde selectie wist Boxtel dat het met een goede focus zou moeten starten. JRC opent de wedstrijd met 5 punten van de van een blessure terug gekomen Jay van de Snepscheut. De verdediging klopt ook redelijk, en JRC geeft zodoende weinig weg. Via scores van Felix Stegeman, Coen van der Meijden en een verre driepunter van Jay van de Snepscheut loopt Boxtel dan uit naar 6-13. De Eindhovenaren basketballen rustig verder op ervaring en laten zich niet afschrikken door een sterk momentum aan de kant van Boxtel. JRC zet dan nogmaals aan en loopt dan via onder andere 14 (!) punten van Teun van Loon in een zestal minuten naar een 17-31 voorsprong aan het einde van kwart 1. Aan het begin van kwart 2 loopt de aanvalsmachine van JRC dan even wat stroever. “Er werd hard gewerkt, maar de ballen vielen niet.” Aldus Schellekens. Langzaam werd de wedstrijd ook een stuk harder, en het was BC Eindhoven dat hier, maar juist ook met de ontstane chaos, het beste omging.

Via 28-37 was de marge bij de rust nog maar 4 punten in het voordeel van JRC (38-42). “Het is dan tijd voor bezinning. Wij moeten terug naar de basis. We wilden weer wat zekerheid inbouwen. De verdediging en rebound moesten we beheersen zodat we de ondergrens zouden verhogen. Basketballend zijn we beter, dus dan is controle en vertrouwen belangrijk.” Aldus Schellekens. In de tweede helft was het Robbin Snoeren die het voortouw nam door in de verdediging en rebound ontzettend veel werk te verzette voor zijn ploeg. “Hij zorgt voor enorm veel balans en is in dit soort wedstrijden van onschatbare waarde met zijn ervaring en kracht”. JRC pakt aanvallend dan via Teun van Loon en Erdinc Bostanci dan ook weer wat meer punten en bouwt de voorsprong aan het einde van kwart drie daarom weer iets uit (52-60). Boxtel blijft in het laatste kwart steeds op voorsprong, maar kan de Eindhovenaren maar niet op onoverbrugbare afstand krijgen. Inside probeert Boxtel de druk te vergroten, maar de Eindhovenaren treden steeds hard en ongestraft op. In een moeizame laatste fase zijn het dan Coen van der Meijden en Felix Stegeman die de wedstrijd toch op slot gooien. JRC wint uiteindelijk met een verschil van 9 punten (67-76) Topscoorders aan Boxtelse kant: Teun van Loon 22 pnts, Jay van de Snepscheut 18 pnts, Coen van der Meijden 13 pnts.

BC Eindhoven vs. JRC 67-76 (38-42)