Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel H1 - Almonte H1
 

 

Gestaakte wedstrijd bij de heren van JRC Boxtel

JRC moest het zondag 23 november thuis opnemen tegen Almonte. De ploeg uit Eindhoven is door omstandigheden binnen de club flink gerenoveerd en verjongd. De ploeg acteert vooralsnog in lagere regionen van de competitie en zou voor Boxtel niet al te veel problemen mogen opleveren. De ervaring van het huidige seizoen leert ons echter dat we elke wedstrijd gewoon scherp moeten zijn, een misstap is zo gemaakt, maar die kunnen we ons niet veroorloven daar de concurrentie van Tantalus en Den Dungk groot is aldus JRC coach Schellekens.

JRC opent scherp en dominant. Via scores van Teun van Loon (11 punten in kwart 1) loopt het in de eerste 7 minuten eenvoudig weg naar 21-7. Naar mate er meer wissels in het veld kwamen verdwijnt echter de scherpte en laat de ploeg uit Boxtel de Eindhovenaren terug in de wedstrijd komen. Een goede run van Almonte (3-10) zorgt voor een stand van 24-17. Een erg mager tweede kwart (14-9) volgt, maar omdat Boxtel inside te sterk is via Coen van der Meijden en Teun van Loon kan het iets uitlopen tot aan de rust (38-26). Het laatste deel van de eerste helft was niet goed, en dat is metaal. We doen ons zelf daar persoonlijk en als ploeg te kort mee. Niet alleen kwalitatief, maar ook met name in de spelvreugde was het oordeel van Schellekens. De tweede helft willen we met een schone lei beginnen.

De tweede helft begint en Boxtel pakt dan de controle weer wat terug. Inside blijft het te sterk voor Almonte, en verdedigend lijkt er weer meer lijn in te zitten bij Boxtel dat dan via een 14-4 run meer afstand neemt (52-30). Dan (na 25 minuten) ontstaat er een vervelende situatie. Job Stikkelbroeck van Almonte gaat de aanvallende rebound in en raakt uit balans. Hij land van zeker anderhalve meter hoogte erg ongelukkig op zijn rug. De wedstrijd wordt onmiddellijk stilgelegd. De precieze ernst is moeilijk vast te stellen, maar een ambulance is direct gebeld. Na een turbulente (stille) 45 minuten wordt hij onder applaus de ambulance in gereden. De scheidsrechters en JRC besluiten dan dat Almonte de beslissing neemt of het verder wil (lees: kan) daar het team erg aangeslagen is. Almonte besluit niet verder te willen. Een besluit waar wij alleen maar respect voor mogen hebben aldus Schellekens. Hoe het nu verder gaat? Dat ligt bij de bond. Wij hopen dat de ernst meevalt en dat er in ieder geval geen blijvende schade is voor deze jongen.

JRC vs. Almonte 52-30 (gestaakt na 25 minuten)

Later op de avond bleek dat Job Stikkelbroek aan de val met name flinke kneuzingen (waaronder het RSI gewricht) heeft overgehouden. We wensen hem beterschap en hopen dat hij snel weer de oude is aldus de volledige selectie van Boxtel!

Auteur Joris Schellekens
Meer basketbal nieuws >>>>


23-11-2014
 
 
JRC Boxtel H1 - Almonte H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)