&

JRC Boxtel H1 - BC Bumpers

Zoekend JRC wint van strijdlustig Bumpers

JRC trad afgelopen zondag, 28 september, aan in haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het uit Sittard afkomstige BC Bumpers. BC Bumpers is nieuw in de klasse en speelde haar voorgaande seizoenen in de klasse onder JRC. We kenden deze ploeg niet, maar wat onderzoek vooraf leverde bruikbare en correcte informatie op. Zo wisten we dat het een redelijk fysieke en erg atletische, maar technisch iets minder hoogstaande tegenstander zou zijn. Aldus JRC coach Joris Schellekens.

Verrassend startte de ploeg uit Sittard in een zone verdediging. JRC tastte even kort af en schakelde over naar een tweetal aanvallende varianten om dit te bestrijden. Dat pakte goed uit, want Boxtel schoot met scherp (5 driepunters, waarvan 3 van Jaap van Loon) en ronde inside via Coen van der Meijden (8 punten dit kwart) scherp af. De mannen uit Sittard werden dit kwart direct op een forse achterstand getrakteerd (31-15), waarna zij besloten het weer meer vanuit een man-to-man defense te proberen.Dit lijkt aan te slaan, want puntje voor puntje knokte zij zich iets terug in de wedstrijd. Bij JRC liep het aanvallen vanaf toen ook minder.Verdedigend moesten we bijschakelen en compenseren. Met name op de wing, meer denial en druk op de bal. Dit zorgde ervoor dat Bumpers op afstand werd gehouden vervolgde Schellekens. Drie minuten voor rust stond JRC 44-29 voor en is er geen vuiltje aan de lucht. Op dat moment wordt Jay vd Snepscheut echter weggestuurd met twee technische fouten wat voor wat onrust bij
JRC zorgde. Bumpers profiteerde hier licht van, maar JRC kon zodoende nog gaan rusten met een 49-36 voorsprong.

Een aanvallend matig derde kwart van beide kanten zorgde voor een instandhouding van het voordeel van JRC (62-48). Merkbaar was wel dat de sfeer iets grimmiger werd op het veld. JRC speelde aanvallend onder het normale niveau, maar verdedigde wel aardig, en hielden zodoende wel controle. Bumpers probeerde alles, maar kreeg het gewoonweg niet voor elkaar gebokst om dichterbij te komen. In het vierde kwart zijn dan de eerste 7 punten voor BC Bumpers waardoor ze iets richting JRC kruipen (62-55). Gelukkig wordt dit gepareerd door Remy van de Snepscheut die uit het niets twee driepunters raak gooit (68-55) en JRC weer in het zadel helpt. Vanaf dat moment komt de voorsprong niet meer in gevaar en met wat duw en trekwerk in het laatste kwart houdt JRC de twee punten in Boxtel (78-65). Topscoorders JRC: Jaap van Loon 29 pnts, Coen van der Meijden 12 pnts.
JRC Boxtel H1-BC Bumpers 78-54 (49-36