Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

BV Wyba heren 2 - JRC Boxtel H1
 

 

'JRC Heren 1 verliest onnodig, maar terecht in Wijchen'

Wijchen - Op zondag 4 oktober 2015 reisde het eerste herenteam van JRC Boxtel af naar Wijchen voor de derde wedstrijd van het seizoen. JRC kampte die dag enigszins met personele problemen. Met maar acht man, waarvan coach Miquel Oliveira er een was, trok men ten strijde. Deze wedstrijd ontbraken er een aantal backcourt-spelers bij JRC, zo is Jaap van Loon nog steeds uitgeschakeld en verder ontbraken deze wedstrijd Floris de Jongh en Mitchell Hendriks. Hierdoor kwam er veel druk op de schouders van Freek Clercx, wie die dag eigenlijk de enige spelverdeler zou zijn. Om Clercx toch enigszins te ontlasten is besloten dat Miquel Oliveira mee zou doen.

Tegenstander die dag was BV Wyba heren 2, een nieuwkomer in de Tweede Divisie en erg onbekend voor de mannen uit Boxtel. Het enige waar de Boxtelnaren zich enigszins aan vast konden houden was de uitslag die Den Dungen in Wijchen had neergezet. Twee weken geleden heeft Den Dungen namelijk flink huisgehouden in Wijchen, en aldaar gewonnen met een uitslag van 50-102. Met dat in het achterhoofd en de afgelopen wedstrijd tegen Den Dungen werd er afgereisd naar Wijchen. Bij aankomst trof men een jong en klein team aan. Direct werd duidelijk dat Boxtel beschikte over meer ervaring, meer lengte en vooral meer kilo's in de vorm van Coen van der Meijden en Ian Rooth. Coach Miquel Oliveira benadrukte dat even voor de wedstrijd nogmaals, de scores moesten veelal van inside komen.

Vanaf minuut één liep de wedstrijd anders dan gehoopt voor de Boxtelnaren. Het leek de heren uit Boxtel wel te ontbreken aan energie en beleving. Schoten van Wyba werden veel te makkelijk weggegeven, simpele rebounds werden niet gepakt en zonder agressie werd gespeeld. Onverhoopt kwamen de mannen uit Boxtel in het eerste kwart al op een achterstand van twaalf punten. Het probleem lag hem voor JRC niet zo zeer op aanvalsvlak. In het eerste kwart werden namelijk 23 punten gescoord, waarvan 10 punten afkomstig waren van Coen van der Meijden. Daarentegen was het op defensief gebied erg ver te zoeken. In het eerste kwart kreeg JRC namelijk al 35(!) punten tegen. Een klein gat werd dus al geslagen door Wyba.

Het tweede kwart was niet veel anders voor de mannen van JRC. Het leek alsof de mannen nog wakker geschud moesten worden, maar dit bleek niet zo het geval. De defensie was wellicht al iets beter, maar nog steeds kreeg Wyba te veel tweede kansen en te makkelijk schoten. De scores aan beide kanten bleven beperkt, de ruststand was 44-34 in het voordeel van Wyba. Met tien punten achterstand ging JRC de rust in. Niets aan de hand zou men zeggen, alleen moest er voor de tweede helft wel uit een ander vaatje worden getapt.

Na rust moest JRC sterk uit de startblokken komen om het gat van tien punten te kunnen dichten en daarna zelf op voorsprong te komen. Echter, hetgeen dat gebeurde was totaal het tegenovergestelde van wat de mannen uit Boxtel wilden. Het gat van tien punten werd door Wyba vergroot naar een voorsprong van 23 punten. De tussenstand aan het einde van het derde kwart was dan ook 66-43. JRC voelde nu dan toch echt de wedstrijd uit handen glippen.

De mannen uit Boxtel wilden in het vierde kwart nog één keer laten zien wat zij waard waren en de huid zo duur mogelijk verkopen. Aan het begin van het kwart kwam er eindelijk energie in het team van JRC. Aan de hand van Ian Rooth, die alleen al in het vierde kwart goed was voor 14 punten, vochtten de mannen zich terug tot een achterstand van negen punten. Met nog vijf minuten te gaan rook JRC bloed, maar kon echter niet doordrukken. Na twee driepunters van Wijchense zijde was de spijker in de doodkist geslagen.

Uiteindelijk verloren de Boxtelnaren met 84-65. Met alle respect voor Wyba, maar indien JRC de juiste intensiteit had laten zien vanaf de eerste minuut, dan had Wyba geen bedreiging mogen vormen voor de mannen uit Boxtel. Kortom, de Boxtelnaren hebben de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen en begonnen pas te laat met het vertonen van goed spel.

Volgende week staat een lastige uitwedstrijd op het programma in Limburg. De mannen reizen aankomende zaterdag af naar Sittard, om het daar op te nemen tegen titelkandidaat BC Bumpers. De Boxtelnaren maken dan wel een kans, maar dan zal toch echt uit een ander vat moeten worden getapt dan afgelopen zondag tegen Wijchen.

Topscorers: Coen van der Meijden (16 punten, 8 rebounds), Ian Rooth (16 punten, 7 rebounds) en Teun van Loon (10 punten, 8 rebounds).

Auteur Mitchell Hendriks
Meer basketbal nieuws >>>>


03-10-2015
 
 
BV Wyba heren 2 - JRC Boxtel H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)