&

Den Dungk H1 - JRC Boxtel H1

Winningstreak JRC Heren 1 eindigt in en tegen Den Dungen

DEN DUNGEN – Afgelopen zondag 17 januari stond in het teken van dé derby van de Tweede Divisie, JRC Boxtel Heren 1 – Den Dungk Heren 1. Een mooi affiche en een wedstrijd die altijd garant staat
voor spanning. Saillant detail is dat JRC coach, Miquel Oliviera, de voorbije jaren zijn diensten heeft laten gelden bij tegenstander Den Dungk. JRC en Den Dungk blijken ook dit seizoen weer aan elkaar gewaagd. Al eerder in het seizoen verloren de Boxtelnaren maar nipt met twee punten (65-67) van Den Dungk. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen was voor de wedstrijd slechts één winstpartij. Gezien de vorm waarin JRC verkeerde, namelijk een winningstreak van vier wedstrijden, wisten de mannen uit Boxtel dat er wat te halen viel in De Misse. Aan de Boxtelse zijde ontbreken nog altijd Jaap van Loon en Ian Rooth. Voor hen zijn Erwin Reijnaerts en Jasper Verhoeven in de plaats gekomen.

De wedstrijd kende een valse start. Na wat aanvallen met enkele turnovers aan beide zijden, kwam de wedstrijd eindelijk opgang. De Boxtelnaren bleken wakker te zijn en maakten een run van 13 punten, tegenover 6 punten van Den Dungen. Het eerste, hetzij kleine, gat was geslagen. In wedstrijden zoals deze kunnen deze runs uiteindelijk cruciaal zijn en zelfs doorslaggevend te zijn. De Boxtelnaren speelden een degelijk eerste kwart en eindigden het eerste kwart met een tussenstand van 13-19, in het voordeel van JRC Boxtel. Het tweede kwart werd getekend door ietwat onverzorgd spel aan de Boxtelse zijde. Aanvallend werd de kar getrokken door veteranen Teun van Loon en Remy van de Snepscheut.
In aanvallend opzicht had JRC niets te klagen, alleen al in het tweede kwart werden namelijk 24 punten gescoord. Daarentegen liet de verdediging van de Boxtelnaren nog zeer te wensen over. De verdediging kreeg in het tweede kwart maar liefst 28 (!) punten tegen. Hoofdzakelijk kwam doordat Den Dungk te veel vrij schoten kreeg en JRC (onnodige) turnovers maakte in de aanval. Door een slordig tweede kwart was het verschil met rust nog maar slechts twee punten (41-43) en had Den Dungk de door JRC gemaakte run in het eerste kwart, weggepoetst.

Bij aanvang van de tweede helft bleek direct dat de thee in de rust de Boxtelnaren geen goed had gedaan. Den Dungen verhoogde namelijk de verdedigende druk op de perimeter een klein beetje. Daar wist JRC geen raad mee, waardoor Den Dungen veel turnovers forceerde. Den Dungk liep daardoor als snel uit naar een voorsprong van twaalf punten. Na een time out van de Boxtelse coach Oliviera en wat personele wijzigingen, wisten de Boxtelnaren het gat te verkleinen naar slechts vier punten. Daardoor lag de wedstrijd weer helemaal open. Echter, konden de Boxtelnaren dit niet vasthouden tot het einde van het derde kwart. Het verschil was inmiddels weer opgelopen tot 64-58, nog steeds was de wedstrijd als behalve gespeeld. In het vierde kwart konden de Boxtelnaren, in tegenstelling tot wat zei hadden gehoopt, geen vuist meer maken. Door louter onzorgvuldig spel, gemiste vrije worpen en een zeer slechte verdediging liep Den Dungk maar verder uit. Een terecht conclusie na de wedstrijd van coach
Oliviera was dat zijn team de tweede helft te weinig teamspel heeft laten zien en de bal te weinig rond heeft laten gaan. Daardoor kende de wedstrijd ook een eindstand van 88 -72. Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden, is JRC zeker niet kansloos geweest. De Boxtelnaren hebben nimmer echt achter de feiten aangelopen. Wel is een feit dat de Boxtelnaren deze verliespartij volledig aan zichzelf te wijten hebben en zichzelf daardoor te kort doen. Volgende week is BV Wyba uit Wijchen te gast in De Braken. De mannen van JRC Heren 1 hebben hier nog wat goed te maken, want de uitwedstrijd eerder dit seizoen kan wellicht worden aangemerkt als de slechtste wedstrijd van JRC dit seizoen.