Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Heren 1- Tracks Parkstad Heren1
 

 

JRC Boxtel H1 overwint door scherp begin en lange adem

Na de winterstop waarin iedereen had genoten van zijn welverdiende rust en de nodige festiviteiten geweest waren kon er weer worden gebasketbald. JRC Heren 1 ontving zondag 10 januari in sportcomplex De Braken het eerste herenteam van Tracks Parkstad uit Limburg. De heren van JRC hadden in de eerste competitie wedstrijd van dit jaar al laten zien dat ze sterker waren. JRC wou de ploeg toch niet onderschatten aangezien zij met veel blessures en missende spelers kampten. Vooral in lengte werd er ingeleverd door blessures en bij het warmlopen zagen we dat tracks sinds de laatste ontmoeting gemiddeld met 10cm was gegroeid. Het uitgangspunt was dan ook extra druk te leggen op de spelverdelers van de Tracks, zodat de grotere mannen moeilijk bereikt werden.

Bij JRC ontbraken nog altijd Jaap van Loon en Ian Rooth met langdurige blessures, daarnaast was de langste man en captain Coen van der Meijden ook afwezig door de mogelijke geboorte van zijn zoontje. Bankspeler Jasper Verhoeven is nog steeds herstellende van zijn blessure.

De wedstrijd begon fel en de druk werd opgevoerd door JRC, waardoor er maar één team dominant op het veld was. JRC scoorde de punten via Teun van Loon, Floris de Jongh en Remy van de Snepscheut. Kai Elissen en Freek Clercx wisten in de verdediging de topscorer en spelverdeler van Tracks goed in bedwang te houden. Na de eerste paar minuten stond het dan ook al 16-4 voor JRC. Dit sterke begin was goed voor het vertrouwen van de Boxtelse ploeg en iets waar ze de laatste tijd aan werkten. De coach van JRC, Miquel Oliviera, had voor de wedstrijd extra gehamerd op een sterk begin, om niet in herhaling te vallen van het zwakke begin van de vorige wedstrijd. Na de eerste run van JRC ging het gelijk op. Behalve de nummer 5 van Tracks wisten nu ook andere spelers hun balletjes erin te gooien.

In het begin van het tweede kwart werd er wat slordiger omgegaan met de passes en dribbels door de spelers van JRC.  Dit resulteerde in balverlies en makkelijke scores voor de tegenstanders uit Limburg. Mitchell Hendrikks wist de ploeg terug in de wedstrijd te brengen met twee heerlijke driepunters die beide voortkwamen uit hoog gespeelde pick en rolls. Freek Clerx werd terug in de wedstrijd gebracht om meer druk te leggen in de verdediging, waar hij wat goede steals wist te pakken. Hierna wist JRC zich weer een goede weg te vinden in het spel en scoorde Felix Stegeman en Floris de Jongh de laatste paar punten van de helft.

In de rust benadrukte JRC-coach Oliviera dat JRC het prima deed in de aanval, maar zich nog te weinig liet zien in de verdediging. Vooral de verdediging in het tweede kwart was te slap gaf Oliviera aan. We zullen ze op maximaal 10 punten per kwart moeten houden in de tweede helft! In het derde kwart zal er dus extra hard moeten worden verdedigd. Dit ging helaas niet als gepland. Tracks had de verdedigende strategie ook aangepast en waren van een man-to-man defensief geswitcht naar een hoge zone verdediging. Het viel voor de heren van JRC niet mee deze aanpassing te maken en dat zorgde ervoor dat het begin derde kwart gelijk op ging. Na zeven minuten van wat minder sterk spel besloot Floris de Jongh er genoeg van te hebben en back to back driepunters erin te schieten waarna Tracks weer terug switchte naar een man-to-man verdediging die ze afwisselde met dezelfde zone verdediging, hierdoor ontstond er meer ruimte voor de mannen van JRC. Het derde kwart werd sterk afgesloten door scores van Kai Elissen en een driepunter van Mitchell Hendrikks.

Het vierde kwart werd sterk geopend door de nummer 5 van Tracks, hij schoot er meteen twee ballen in. Deze werden beantwoord door een driepunter en lay-up van Floris de Jongh. Hierna leek Tracks even terug te komen door een paar onbeantwoorde scores te maken, maar dit was slechts een illusie. Coach Oliviera had de gehele week op conditie getraind en dit kwam er aan het einde van het vierde kwart uit bij Teun van Loon en Kai Elissen die beide rebound na rebound pakten en dit aan de andere kant verzilverden door schoten te nemen uit de fastbreak die er moeiteloos na elkaar in vielen. Na even wat moeite met het schot te hebben gehad was in deze fase alles wat Teun in zijn handen kreeg goud. Freek Clercx voegde daar een geweldige steal en lay-up aan toe, waarna het toch echt duidelijk was dat dit verschil niet meer kon worden goed gemaakt door Tracks. Na de overwinning van de wedstrijd was er nog extra goed nieuws want captain Coen van der Meijden had niet voor niks zijn verplichtingen op het veld ontdoken, hij was een trotse papa geworden van zijn tweede zoon, Max.

De volgende wedstrijd van JRC is 17 Januari om 17:00 in sporthal de misse in Den Dungen. Dit is de thuisbasis geweest van Coach Oliviera, tegenwoordig hoofdcoach van de heren van JRC. Den Dunk is altijd een ware tegenstander. De laatste keer dat deze twee teams elkaar hebben ontmoet was er een verlenging door gelijk spel aan het einde van het vierde kwart, waarna deze door Den Dunk gewonnen werd. De mannen van JRC gaan nu hun revanche pakken in Den Dungen.  

Scores:          
Teun van Loon   20 Punten ( 12 Rebounds )
Floris De Jongh  20 Punten    ( 8 Rebounds & 5 Assists )
Kai Elissen  10 Punten ( 9 Rebounds )
Mitchell Hendrikks  10 Punten  
Remy van de Snepscheut 7   Punten ( 4 Rebounds )
Freek Clercx 5   Punten ( 6 Steals & 5 Rebounds )
Felix Stegeman 5   Punten  
Totaal: 77 Punten    

Auteur Frank Schellekens
Meer basketbal nieuws >>>>


10-01-2016
 
 
JRC Heren 1- Tracks Parkstad Heren1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)