Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Attacus Dames U22 1 - JRC-Boxtel MU20
 

 

JRC-Boxtel MU20 speelt goed tegen rivaal Attacus uit Veghel, maar wint niet.

Zaterdagmiddag 12 december treffen de meiden van JRC Boxtel voor de 4e keer dit kalenderjaar Attacus MU20 uit Veghel. Van de 3 voorgaande ontmoetingen wist Attacus de 2 laatste te winnen, het is dan weer aan de Boxtelse meiden om de stand gelijk te trekken. Omdat er vanuit het vaste team 4 afwezigen zijn, wordt het team versterkt door Minka Bos, Amber Meijering en Haitske van der Meijden uit de MU18.

De wedstrijd ,die onder leiding staat van oud JRC’er Masja Bolk (die tegenwoordig in Attacus dames 1 speelt) en een ambiance die vergelijkbaar is met Fenerbahce of Galatasaray, kan beginnen. Wij starten met Minka Bos, Jitske Bos, Stephanie Janssen, Amber Meijering en Lynn Ralston.

Het is even wachten op de eerste scores, maar al snel weet Stephanie Janssen 4 vrije worpen op rij raak te gooien en scoren Maureen Vessies en Jitske Bos d.m.v. veldscores. We hebben nog wat moeite de tegenstander af te stoppen, maar door een driepunter van Jitske, die goed was voor 7 punten in het eerste kwart, blijven we qua scores vlak achter de gastvrouwen.

Met 17-13 starten we het 2e kwart. We schakelen ook om van een man-to-man naar een zone verdediging, waardoor we de bucket kunnen afsluiten en meer punten kunnen maken door fastbreaks. Dit werkt erg goed. Attacus heeft veel moeite met scoren en door goed verdedigend werk van Minka Bos kunnen Stephanie, Haitske en Jitske fastbreaks lopen en kunnen we enkel foutief worden afgestopt. Minka bepaalt zelf de ruststand door haar 2e vrijeworp raak te gooien en daarmee een voorsprong op het scorebord neer te zetten voor de meiden uit Boxtel.

Het 3e kwart switchen we terug naar man-to-man. Dit pakt helaas niet goed uit. De thuisspelende ploeg komt vele malen beter uit de startblokken en 9-2 run. Door scores van Amber Meijering en Jitske komen we weer enigszins bij, maar het verbloemt niet de achterstand van 7 punten die is ontstaan.

JRC switched terug naar de strakke zoneverdediging, maar we kunnen niet voorkomen dat we 9 punten op rij moeten toestaan en hiermee tegen een 16 punten achterstand aankijken. Ons verzet lijkt dan ook gebroken en wij scoren slechts nog 11 punten, waar Veghel er dit kwart 18 scoort.
Eindstand: 54-40.

Coaches Steven Besuijen en Robin Hulskes zijn ondanks het verlies erg tevreden over het teamspel en de inzet gedurende de wedstrijd. “Deze en de volgende wedstrijd zijn voor ons oefenwedstrijden voor het 2e deel van de competitie. We hebben vandaag met vlagen erg goed basketbal laten zien, maar er zijn zeker nog zaken waar we beter moeten worden.”

Scores:
Jitske Bos – 22 punten
Stephanie Janssen – 7 punten
Minka Bos – 5 punten
Maureen Vessies – 2 punten
Haitske van der Meijden - 2 punten
Amber Meijering – 2 punten
Lynn Ralston – 0 punten

Auteur Steven Besuijen
Meer basketbal nieuws >>>>


12-12-2015
 
 
Attacus Dames U22 1 - JRC-Boxtel MU20
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)