Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel D U20 - WBB Giants D U20
 

 

JRC meiden U20  verliest weer van Bergen op Zoom

Zaterdag 7 november om 12 uur stond de thuiswedstrijd gepland van de Boxtelse meiden van U20 tegen WBB Giants. Afgelopen zondag verloren zij nog in Bergen op Zoom met slechts 2 punten verschil en zij waren daarom ook gebrand deze wedstrijd te winnen. Aan de Boxtelse zijde mistten we de nog steeds herstellende Maureen Vessies, Nori van den Biggelaar en Lynn Bakker, maar we werden aangevuld door Haitske, Minka en Amber uit MU18. Aangezien Steven Besuijen moest schitteren in zijn eigen wedstrijd met H3 tegen BBF Migliore en Robin Hulskes een welverdiend weekendje weg was werd de U20 gecoacht door Nico van Zadelhoff.

We startten met Amber Meijering en Lynn Ralston onderin, Stephanie Janssen op de guard en met Aniek Vos en Jitske Bos op de forwards. Afgelopen week tijdens de trainingen hebben we onze zone defence getraind en we hopen dat we onze gasten hiermee uit de bucket kunnen houden. Tegenvaller was dat ook de meiden van WBB Giants hadden besloten een zone neer te zetten. De openingstreffer voor de Boxtelse meiden was een driepunter van Jitske Bos, maar daarna hadden we moeite met het doorbreken van hun zone terwijl onze gasten wat makkelijker door onze zone heen kwamen. Eindstand van het eerste kwart is dan ook 9-13.

In overleg werd besloten aan het begin van het tweede kwart te starten met een man2man press zodat zij hun spel niet meer zo gemakkelijk konden opzetten. Dit lukte in het begin redelijk, maar nadat er in de 7e minuut een run van 6 punten werd gelopen door onze gasten stopten we hier weer mee en gingen we weer in de zone staan. Aan onze zijde hebben we dit kwart vooral veel aan onze centers Lynn Ralston en Amber Meijering die een aantal goede rebounds verzorgen. Het tweede kwart verliezen we weer met 10-15.

In de rust hebben we besloten vanaf nu alleen nog maar de overloading te spelen, in de hoop dat we meer inside scores kunnen maken. Dit gaat in het begin wat moeizaam, maar na een tijdje begint het te werken. Vooral Beyza Korkmaz snijdt een aantal keer goed de bucket in waardoor er gaten vallen en ook de andere meiden daarvan kunnen profiteren. Dit kwart hebben de meiden van WBB Giants dan ook meer moeite met ons en dit kwart winnen we met 11-6.

Na twee minuten gespeeld te hebben in het tweede kwart stond het 32-34 voor onze gasten, maar helaas weten wij hierna een aantal minuten niet te scoren en onze gasten wel. Een tegenslag voor de Boxtelse meiden is ook dat Minka Bos hard wordt neergehaald en met een lichte hersenschudding het veld moet verlaten. Stephanie Janssen zet in dit kwart een goede druk op de guards van WBB Giants vanuit de zone en kan hierdoor twee vrije lay-ups lopen. De laatste twee minuten weten we dat het alles of niks is en besluiten we vol op de bal te gaan verdedigen en gaan dus weer man2man verdedigen. Dit werd echter niet goed uitgevoerd waardoor we niet meer terug konden komen. De eindstand is dan ook 37-43.

Scores: Jitske Bos 16 punten, Amber Meijering 6 punten, Aniek Vos en Stephanie Janssen 4 punten, Lynn Ralston 3 punten, Fieke van Loon en Beyza Korkmaz 2 punten en Minka Bos en Haitske van der Meijden 0 punten.


Auteur Steven Besuijen
Meer basketbal nieuws >>>>


07-11-2015
 
 
JRC Boxtel D U20 - WBB Giants D U20
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)