Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel MU20 - BBC DU22 1
 

 

JRC Boxtel meiden onder 20 wint met groot gemak 133-10 van BBC.

Zondagmiddag 3 april 17:00 uur staat de selectie van JRC Boxtel Mu20 al in de startblokken voor de laatste hindernis richting de kampioenswedstrijd tegen BFF Migliore. De tegenstander van vandaag is hekkensluiter BBC uit Valkenswaard.

Dat het geen moeilijke wedstrijd zou worden was al bekend bij de dames uit Boxtel. In de uitwedstrijd werd al met ruime cijfers gewonnen en de verwachting dat dit team uit Valkenswaard nu meer tegenstand zou bieden was minimaal.

Om de wedstrijd wat pit bij te brengen starten we met een felle verdediging, waarbij we druk op de bal houden en de passline zo dicht mogelijk. Dit resulteert in een 14-1 run in de eerste 5 minuten, dit aan de hand van Maureen Vessies, die in deze run goed was voor 8 punten. Met de inbreng van Jitske en Minka Bos wordt de basis direct gelegd voor de ruime overwinning en sluiten we het eerste kwart af met 40-3.

In het tweede kwart veranderd het beeld van de wedstrijd niet. JRC blijft goed druk zetten en BBC komt amper over de middenlijn. In dit kwart komen Lynn Bakker, Zhuliyana Georgieva, Haitske van der Meijden Stephanie Janssen tot veel scores, maar kunnen we niet voorkomen dat BBC hun puntenaantal verdubbelt door een score met bonus te benutten. Stand met rust: 73-6.

Na rust besluiten de coaches Besuijen en Hulskes om de tegenstander iets meer ruimte te geven om te basketballen, gezien de wedstrijd al gespeeld is en de tegenstander niet verder te vernederen.
Amber Meijering opent namens JRC de score in het derde kwart en leidt hiermee een 55-0 run in.

Het laatste kwart laten we de teugels vieren en geven we spelers andere opdrachten mee. Dit was goed besteed aan Van der Meijden die slechts 1 poging nodig had om een verre driepunter raak te gooien. Het had Amber Meijering moeten zijn die middels een AlleyHoop (Vangen en afronden terwijl je in de lucht bent) had moeten scoren, maar zij verzwikte haar enkel en kon de wedstrijd niet doorzetten. BBC weet dit kwart nog 2 keer te scoren, maar het leed was natuurlijk allang geleden.
Eindstand 133-10

“We wisten dat dit een eenvoudige wedstrijd zou worden en hebben dus lekker door kunnen wisselen. Gelukkig valt de blessure van Amber mee, waardoor we zonder problemen een beroep kunnen doen op haar in de kampioenswedstrijd. Complimenten aan de tegenstander BBC die ondanks de grote nederlaag met inzet bleef spelen” Aldus coaches Steven Besuijen en Robin Hulskes.

Scores:    
Jitske Bos - 33 punten
Minka Bos - 18
Zhuliyana Georgieva - 18
Haitske van der Meijden - 18
Maureen Vessies - 16
Lynn Bakker - 10
Aniek Vos - 8
Amber Meijering - 8
Stephanie Janssen - 4

Auteur Steven Besuijen
Meer basketbal nieuws >>>>


03-04-2016
 
 
JRC Boxtel MU20 - BBC DU22 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)