&

JRC Boxtel MU20 - Jumping Giants Mu22

Overtuigende winst voor JRC Boxtel meiden onder 20

Zondagmiddag 31 januari om 17:00 uur traden de meiden onder 20 van JRC Boxtel tegen Jumping Giants Mu22. De dames uit Boxtel wisten op basis van de uitslagen tegen rivaal Migliore dat de meiden uit Nederweert te verslaan zijn, maar van onderschatting mag geen sprake zijn. Coaches Hulskes en Besuijen benadrukten dat de meiden met overtuiging moesten spelen en de verdediging geen moment mochten laten verslappen.
Een grote tegenvaller voor de wedstrijd is het door blessures uitvallen van de talentvolle bankspelers Haitske van der Meijden en Zhielyana Georgieva.

We starten de wedstrijd met 9 speelsters, waarbij Jitske Bos, Aniek Vos, Stephanie Janssen, Fieke van Loon en Amber Meijering als starters het veld in stappen. De tegenstander was vanwege file pas laat aan de warming-up begonnen. Coach Besuijen benadrukte dan ook nogmaals dat fel beginnen KEY is in deze wedstrijd, zij hebben immers amper een bal in hun handen gehad.
Deze woorden waren niet tegen dovemans oren gezegd. We starten erg fel en mede door 2 driepunters van Fieke van Loon en Jitske Bos pakken we heel snel een  16-0 run en is het eerste gat geslagen. Jumping Giants begint hun eerste punten binnen te gooien, maar zij hebben geen antwoord op de zussen Jitske en Minka Bos die doormiddel van fastbreaks makkelijke scores afdwingen. Ook Aniek Vos en Maureen scoren hun eerste punten dit kwart wat we eindigen met een 29-10 voorsprong.

Het tweede kwart beginnen we slap en we staan toe dat de tegenstander 9 punten op rij maakt, dit voornamelijk vanuit rebounds. Time-Out vanuit JRC en we spreken af dat we de touwtjes weer wat strakker trekken. De meiden uit Nederweert frommelen nog 2 scores binnen, maar daarna is het weer de beurt aan JRC. Door een 12-0 en een 12-2 run wordt dit kwart ook ruim gewonnen door de Boxtelse meiden. Ook Nori van den Biggelaar en Amber Meijering hebben zich laten zien dit kwart door veel steals, rebounds en een goede inside-out game.

In tegenstelling tot de eerste helft gaat het 3e kwart erg gelijk op. Beide teams maken korte spurts op het score verloop. Aan de hand van Aniek Vos en Stephanie Janssen blijven we aan de positieve kant van het scoreverloop en winnen we dit kwart, iets minder overtuigend, met 23-17.

Het laatste kwart dreigt een beetje lomp te worden, maar we hadden nog doelstellingen te behalen. Wij op 100 punten en zij onder de 50 punten. Jitske Bos, goed voor 10 punten dit kwart, lijkt niet te stoppen en ook Stephanie Janssen en Aniek Vos zijn lastig af te stoppen. Echter de tegenstander lijkt ook de weg naar het net te vinden en gaan halverwege het 4e kwart door de barrière van 50 punten heen. 2,5 minuut voor de eindtijd krijgt Maureen Vessies de bal aan de linker kant van het veld en dribbelt ongestoord naar de driepuntslijn. Niemand lijkt zich verantwoordelijk te voelen voor Maureen en zij legt dan ook met overtuiging aan, SCORE, 101 punten behaald en de game is binnen. 101-57

We hebben nog wat stappen te maken. 57 punten tegen is veel te veel en in de rebound moeten we nog wat stappen maken voor de confrontatie tegen Migliore. Al met al een goede win! Aldus Coaches Robin Hulskes en Steven Besuijen.