Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel MU20 - BBF MIGLIORE DU22 1
 

 

JRC Boxtel meiden onder 20 KAMPIOEN in de 2e klasse!

Zondag 17 april stond de kraker op het programma in de 2e klasse basketbal afdeling zuid. Omdat JRC in de eerste wedstrijd tegen de concurrent uit Rijen-Dongen met 17 punten verschil had gewonnen waren er 3 scenario’s mogelijk. Winnen is direct kampioen, verliezen met 17 punten of minder zou betekenen dat de meiden uit Boxtel volgende week pas kampioen zouden kunnen worden of verliezen met 18 punten of meer. In dat geval zou directe concurrent BBF Migiliore de kampioen zijn in de klasse.

Voor coaches Steven Besuijen en Robin Hulskes was het de taak om de meiden scherp te krijgen voor de strijd met directe concurrent Migiliore. Helaas valt op het laatste moment Beyza Korkmaz uit en schaart zich bij de al geblesseerde Fieke van Loon. Verder kunnen beide coaches een beroep doen op de hele selectie, aangevuld met Hanne Bos.
We starten de wedstrijd met Minka Bos, Jitske Bos, Stephanie Janssen, Aniek Vos en Amber Meijering in een man-to-man defense, waarbij we afspreken veel druk te zetten op de speler met de bal en de overige 4 spelers goed de eerste passline zouden verdedigen. Het pakt goed uit en al snel weten Aniek Vos en captain Jistke Bos de eerste punten binnen te gooien en leggen daarmee direct de druk bij onze gasten uit Rijen, die daar goed mee omgaan en zelfs een kleine voorsprong op het bord zetten van 4 punten. Dan is de beurt weer aan JRC, waar Stephanie Janssen met haar driepunten een 9-0 run inzette, waardoor JRC voor het eerste in de wedstrijd een kleine voorsprong pakt. Eindstand eerste kwart 16-11.

Het tweede kwart blijft de strategie voor wat die was. Verdedigend de druk opleggen en aanvallend de ring opzoeken. Het gaat gelijk op, waardoor het gat van 5 punten behouden blijft. JRC blijft goed aanvallen, waar Migiliore de meiden enkel foutief af kan stoppen, waardoor er veel vrije worpen gegooid mochten worden, helaas tegen een laag gemiddelde, waardoor JRC amper tot punten komt. Ruststand: 26-22

In de tweede helft gooit JRC het roer om en gaan we zone spelen. Een goede zet, want de motor bij Migiliore hapert meteen en Minka Bos, Haitske van der Meijden en Amber Meijering weten hiervan direct te profiteren door op de fastbreak te scoren. Migiliore scoort dit kwart slechts 8 punten, waar Zhuliyana Georgieva de eindstand van het kwart bepaalt op 47-30, waardoor de wedstrijd al met 1 been binnen is.

Aan de hand van Maureen Vessies loopt JRC begin van het vierde kwart verder uit. De tegenstander lijkt geen antwoord te hebben op de zone en JRC blijft de door scores van Jitske Bos, Hanne Bos en Minka Bos fastbreaks lopen en staat halverwege het vierde kwart 28 punten voor. Het kampioensfeest is al begonnen en Migiliore maakt nog een 7-0 run, al maakt dit natuurlijk geen verschil meer. Nori van den Biggelaar zet door een sterke centermove eindstand 65-45 op het bord, waardoor MU20 KAMPIOEN IS!

Coaches Hulskes en Besuijen zijn trots op het team: “We hebben begin van het jaar veel kunnen leren uit de moeilijke wedstrijden in de eerste klasse. Dit heeft zich uitbetaald in het tweede deel van de competitie. De dubbele winst op concurrent voor de titel Migiliore is een top prestatie.”

Scores:
Jitske Bos – 12 punten
Aniek Vos – 12
Hanne Bos – 8
Minka Bos – 6
Maureen Vessies – 6
Amber Meijering – 6
Haitske van der Meijden – 6
Stephanie Janssen – 5
Nori van den Biggelaar – 2
Zhuliyana Georgieva – 2
Lynn Bakker – 0

Auteur Steven Besuijen
Meer basketbal nieuws >>>>


17-04-2016
 
 
JRC Boxtel MU20 - BBF Migloire DU22 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>


Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)