Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

BC Tenderfeet H1 - JRC Boxtel H3
 

 

JRC Heren 3 knokt zich terug, maar eindigt met lege handen

Heeswijk-Dinter – Het derde herenteam van JRC speelde zondag 20 maart een uitwedstrijd tegen het vlaggenteam van BC Tenderfeet. De eerste ontmoeting tussen deze teams resulteerde in een ruime overwinning voor Tenderfeet. JRC kon in deze wedstrijd revanche halen voor de verliespartij, maar had ook de laatste kans om dit seizoen een top-3 team te verslaan. Na de overwinning van vorige week staat JRC in de middenmoot. Tenderfeet voert de ranglijst aan en lijkt op weg naar het kampioenschap.

JRC Heren 3 beschikte over zeven spelers uit het eigen team, daarom werd besloten om Victor van Lokven en Corné Linssen aan de wedstrijdselectie toe te voegen. Geen onverstandige keuze, aangezien beide scherpschutters van grote waarde zouden kunnen zijn tegen de zone van Tenderfeet. De zone van Tenderfeet was ruimschoots aan bod gekomen in de voorafgaande training en zondag was de dag om onze tactiek tot uitvoer te brengen.

Het eerste kwart startte JRC met Frank, Robin, Domien, Giel en Steven. In de eerste vijf minuten had JRC moeite met de zone-verdediging van de gastheren. Dit kwam omdat ze in een andere vorm speelden, dan waarop we getraind hadden. Alleen Domien wist tot scoren te komen, waardoor JRC al snel tegen een achterstand aankeek. In een time-out werd een nieuwe aanvallende tactiek besproken en dit werkte beter. JRC wist vaker bij de ring te komen en te scoren uit vrije worpen. Corné bewees al in het eerste kwart een potentiële heren 3-speler te zijn, door vijf punten te maken. Na de tactische omzetting wist JRC de koploper bij te blijven, 18-15.

Victor van Lokven opende namens JRC de score in het tweede kwart. Helaas ging de scoringsmachine van JRC weer haperen, waardoor Tenderfeet langzaam uit wist te lopen. Na twee en halve seconde in de bucket te hebben geparkeerd krijgt Giel Mommers de bal en hij scoort precies binnen de drie seconden. Met een driepunter wist Steven zijn team nog enigszins in de buurt van Tenderfeet te houden, maar het eerste gat lijkt geslagen: 38-27.

Tenderfeet kwam beter uit de rust en scoorde twee keer, waardoor het verschil op vijftien punten kwam. JRC kon slechts scoren uit driepunters van Corné en Frank, maar doordat Tenderfeet bleef scoren werd het verschil niet kleiner. Steven besloot het derde kwart met twee geraakte vrije worpen, waarmee de stand op 58-44 kwam.

Het vierde kwart startte met een kleine familievete. Tractor van Lokven stopte zijn neef foutief af, maar Gekke Jan wist toch te scoren. Ook de bonus vrije worp werd geraakt. Tractor antwoordde direct met een driepunter. Dankzij goed verdedigend werk van Mathijs Vervoort en scores van Domien en Peter kwam JRC weer op tien punten, 61-51. De psychologische grens was behaald en JRC wist dat het nog mogelijk was om te stunten. Na een score van Robin en een vrije worp van Domien, kwam JRC nog wat dichterbij. Nu stond aanvoerder Steven Besuijen op, en als een vaderfiguur leidde hij zijn team. Drie driepunters van Steven op een rij, brachten de stand op 65-63 met nog twee minuten te spelen. In een time-out benadrukte Frank dat JRC niet alleen op het schot moest leunen, maar ook de ring op te blijven zoeken. Domien begreep de boodschap en Tenderfeet kon hem slechts foutief afstoppen. 'Cold as ice' raakte Domien beide vrije worpen, waardoor hij de stand gelijk trok: 65-65. Een slopende minuut volgde, waarin Tenderfeet doorging zoals het de laatste minuten bezig was, namelijk paniekeren! De druk van JRC was hoog, wat resulteerde in paniekschoten van Tenderfeet. In de volgende aanval werd Giel door goed samenspel, vrij gespeeld onder de ring, maar helaas bivakkeerde hij al langer dan drie seconden in de bucket, waardoor Tenderfeet weer balbezit kreeg. Ook deze aanval wist JRC af te slaan en met nog twintig seconden op de klok mochten de Boxtelaren proberen de winst binnen te slepen. Tenderfeet gaf nu ook meer druk, waardoor de JRC spelers elkaar lastiger konden bereiken. Een wat ongecontroleerde pass, die de grond raakte, werd door de scheidsrechter beoordeeld als 'uitbal'. Met nog drie seconden op de klok kreeg Tenderfeet alsnog balbezit. In een time-out werd besproken hoe er verdedigt moest gaan worden. Ook Tenderfeet had een tactische bespreking gehouden en wist een schutter vrij te spelen. De schutter legde aan en schoot van afstand raak, nu stond Tenderfeet drie punten voor met nog twee seconden te spelen. Weer kregen beide teams in een time-out de kans om de laatste tactiek door te nemen. JRC moest ook voor een driepunter gaan, hiervoor werd een tactiek uitgetekend, waarbij twee schutters vrij konden komen. De bal kwam in handen van Robin Hulskes, die een lastig schot moest nemen. Robin zag de bal van zijn hand gaan, maar helaas ging deze niet door de ring. JRC verliest uiteindelijk de wedstrijd met 68-65.

Scores:
 
Steven Besuijen 19 punten
Corné Linssen 13
Domien van de Laak 10
Frank Schellekens 8
Victor van Lokven 5
Giel Mommers 4
Peter van Zadelhoff 3
Robin Hulskes 2
Mathijs Vervoort 1


Auteur Frank Schellekens
Meer basketbal nieuws >>>>


20-03-2016
 
 
BC Tenderfeet H1 - JRC Boxtel H3
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)