&

JRC Boxtel H2 - WBB Giants H2

JRC-heren 2 wint 3e wedstrijd op rij

Op zaterdag 17 oktober was West Brabant Giants op bezoek in Boxtel. Giants die tot nu toe nog geen wedstrijd winnend wist af te sluiten verscheen met slechts 6 man in sporthal de Braken. Duidelijk is dus dat wij het tempo moeten gaan bepalen en zo Giants stuk proberen te spelen.
De coaches konden nog steeds niet beschikken over guard Airon Cranston wegens zijn enkelblessure en ook forward Lars van den Bergh was niet fit genoeg voor deze wedstrijd. Met 9 man moeten we het dus gaan doen.

JRC denkt toch iets te makkelijk over de tegenstander en begint te soft aan de wedstrijd waardoor Giants de eerste score op het bord mag zetten. Na enkele minuten begint dan ook de aanval van JRC te lopen maar krijgt het nog steeds te makkelijk de scores tegen. Er moet dus iets gebeuren om een gaatje te slaan. Onder leiding van Steven Besuijen die dit kwart goed is voor 10 punten slopen we dan toch wat uit. Eindstand kwart 20-14.

In het 2e kwart kiezen de coaches ervoor om te gaan pressen en dit werpt zijn vruchten af. Giants komt niet meer tot fatsoenlijke aanvallen toe en JRC kan break na break lopen. Via scores van Corne, Kai, Jason, Victor en ‘Micky’ loopt JRC weg naar een 39-25 voorsprong. Het lijkt er op dat Giants dit gat niet meer gaat dichten maar de wedstrijd is nog lang. JRC sluit het kwart sterk af onder leiding van Erwin Reijnaerts en gaat rusten met een 48-27 voorsprong.

De tweede helft willen we de voorsprong verder uitbouwen om zo een mooi resultaat op het scorebord nee te zetten. In het derde kwart loopt het wat stroef bij JRC en Giants kan wat puntjes inlopen. Wat opvalt is dat onze gasten erg goed getraind zijn om via het bord te schieten, erg knap! JRC besluit om nog maar eens aan te zetten en de wedstrijd definitief dicht te gooien. Jasper Verhoeven neemt het team op sleeptouw door elke rebound mogelijk te pakken. JRC sluit het kwart af met een 67-38 voorsprong en de overwinning is veilig.

In het 4e kwart is het dus proberen die 100 te halen. Guard Erwin die tot nu toe veel vanaf de bank heeft moeten kijken wegens foutenlast heeft nog energie voor 10 man en dat is slecht nieuws voor de gasten. Naast enkele steals gooit hij dit kwart 11 punten binnen. Captain Willem van Loon steelt nog even de show met enkele mooie atletische acties waardoor ook het publiek nog iets te genieten heeft. Jasper mag namens JRC de laatste score noteren waardoor er een eindstand van 91-48 blijft staan.

Coach van Loon is zeer tevreden over het getoonde spel. Complimenten aan Giants die ondanks de grote achterstand erg sportief en vriendelijk blijven. Ook complimenten aan de scheidsrechters uit Vught die een prima wedstrijd hebben gefloten.

Volgende week mag JRC op zaterdag 24 oktober aantreden in Rosmalen. Daar staat Black Eagles hen op te wachten die tot nu toe pas 1 wedstrijd verloren hebben.