Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel H3 - Attacus H4
 

 

JRC Boxtel Heren 3 wint na overtime van Attacus.

Boxtel – Vrijdagavond 20:00 uur. De heren van het derde team betreden de Braken in met lavendel besprenkelde oranje tenues (red: volgens de afspraken na het teamoverleg op 2 oktober jl). Niet veel later sluiten ook de gasten uit Veghel aan. De heren van de thuisploeg hebben iets goed te maken na de zeperd van vorige week tegen E.L.B.C. in Etten-Leur (op het kleinste veld van de Afdeling Zuid). Met 11 gemotiveerde mannen verschijnen wij aan het toneel, we missen alleen nog Joris. Onze gasten zijn met 9 dus we kunnen..! ..Oh nee, wacht.. we missen nog 2 mannen in het grijs. Helaas hebben de scheidsrechters het af laten weten, maar mogen wij ons als vereniging gelukkig prijzen met Robbin Snoeren en Jurrion Schellekens. Deze helden waren bereidt om op hun vrije avond 2 uurtje hun fluit ter hand te nemen en onze avond te begeleiden. (red: HULDE)

We gaan van start. JRC start met Hulskens, Huijs en Besuijen op de guard/Forward en de broers Peter en Wijnand op de centerspots. Wij winnen de jump, maar we hebben het eerste kwart nog moeite om te scoren, maar onze defense staat als een Huijs (die dan wel 2 fouten laat noteren). Eerste kwart winnen we dan ook met 13-6.

Iedereen pakt bij ons de eerste helft lekker zijn minuten en het is een echte wedstrijd geworden. Dit 2e kwart scoren wij alleen nog uit inside scores van onze centers Jannick, Wijnand en Peter. Doordat onze gasten uit Veghel een kleine spurt maken door 3x een 6-0 run te pakken, komen wij net voor rust op een kleine achterstand. Ruststand 24-29

Na rust gaan wij uit een ander vaatje tappen (later de avond werd er niet meer getapt, maar flessen bok bier geopend). Onze aanval begint goed te lopen en we scoren door driepunters van Robin, Steven en Frank, maar ook onze lange mannen pakken hun punten. Wij scoren dit kwart 17 punten en onze gasten 10. Met een stand van 41-39 kunnen we het laatste kwart in. Met het momentum aan onze zijde hebben we goede papieren voor het laatste kwart.

Het vierde kwart starten wij erg sterk, tot 5 minuten voor tijd scoren wij makkelijk door 2 driepunters van Steven en een driepunter van Frank. Ook Jannick pakt hier wat punten. Met een 57-50 voorsprong en nog 2.5 minuut te spelen komt het Italiaanse in ons naar boven en helpen we onszelf in slaap door veel te lange aanvallen, waardoor we momentum verliezen en Attacus in het zadel helpen. In de laatste minuut zien we zelfs dat de gasten de score gelijk trekken. Een laatste poging van JRC valt helaas niet, waardoor we mogen verlengen en de eerder genoemde bok biertjes nog even moeten wachten.

"We staan weer gelijk en we zullen moeten aanvallen, om deze wedstrijd naar ons toe te trekken" als dus Frank. Zo gezegd, zo geschieden.. Robin Hulskes besluit dan ook gelijk maar 2 driepunters raak te schieten, gevolgd door 2 vrijeworpen van Wijnand. Het gat is geslagen en als de, goed spelende, center van Attacus met 5 fout het toneel verlaat, lijkt de wedstrijd gespeelt. Attacus komt nog even dichtbij, maar vanaf dat moment kan JRC het van de vrijeworplijn beslissen en dat doen we. Eindstand: 72-63

"Een game die we veel eerder hadden moeten beslissen, maar we hebben vanuit een goede organisatie gespeeld en vol op geprofiteerd dat wij op veld 1 mochten spelen."

Scores:  
Robin 15 pnt
Wijnand 15 pnt
Steven 13 pnt
Frank 10 pnt
Jannick 8 pnt
Peter 7 pnt
Luuk 2 pnt
Mark 2 pnt


Auteur Steven Besuijen
Meer basketbal nieuws >>>>


16-10-2015
 
 
JRC Boxtel H3 - Attacus H4
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)