&

JRC Boxtel H3 - Octopus H2

JRC Heren 3 sluit seizoen af met een overwinning

Boxtel – vrijdagavond 22 april stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor JRC Heren 3. De tegenstander deze avond was Octopus heren 2 uit Vught, een team met verschillende bekenden erin. Voor beide teams was de plaats op de ranglijst al zeker, maar deze wedstrijd stond er vooral prestige op het spel. Het was ook een speciale wedstrijd voor JRC’er Steven Besuijen, die vorig jaar nog in Vught speelde en voor Octopusser Jay van de Snepscheut, die deze zomer juist de omgekeerde weg bewandelde.

Dit seizoen begonnen verschillende wedstrijd met enkele vruchteloze minuten, vrijdag was dit anders. Octopus verraste door een zone-verdediging te hanteren, maar al in de eerste aanval schoot Robin Hulskes namens JRC een driepunter raak en ook de tweede aanval wist hij te scoren. Ook Octopus scoorde in de eerste minuut een lay-up en een driepunter. Helaas bleven toen enkele minuten de scores van JRC uit, waardoor Octopus een kleine voorsprong van 5-9 op wist te bouwen. Weer was daar Hulskes met een driepunter. Frank Schellekens sloot zich aan bij Hulskes en scoorde twee driepunters op rij, waardoor de stand gelijk stond bij 14-14. Inmiddels liet Joris van de Brekel zich gelden door hard werk, hij pakte een aanvallende rebound en kon bij zijn scoringspoging slechts met een fout afgestopt worden. Via andermaal Robin en een score van Lars van den Bergh, sloot JRC het eerste kwart af met een kleine voorsprong van 21-17.

Mathijs Vervoort scoorde de eerste punten van het tweede kwart. Toen begon de scoringsmachine van JRC te haperen en was er geen goed antwoord op de verdediging van Octopus. Dankzij scores van Steven Besuijen, Schellekens en (als vanzelfsprekend) Hulskes voorkwam JRC dat de gasten niet verder uitliepen. Jannick Vaars liet zich dit kwart aan beide kanten gelden, verdedigend blokte hij een bal zo hard dat er een deuk in het veld zit en aanvallend werd hij foutief afgestopt, waarna hij beide vrije worpen wist te benutten. Ook van den Bergh bekroonde zijn harde werk met een score, waardoor JRC met een kleine voorsprong leek te gaan rusten. Octopus speler Luke Smets vond een gelijke stand echter een betere afspiegeling van het spelbeeld en besloot de eerste helft met een buzzerbeater, 40-40.

Domien van de Laak opende de score in het derde kwart. Verder werd het in dit kwart stuivertje wisselen en bleek de spanning toch in beide ploegen te sluipen, de ring werd minder makkelijk gevonden dan in de eerste helft. De mooiste score van dit kwart kwam van Vervoort. Met een schotfake stuurde hij de verdediger het bos in, waarna hij alsnog van afstand raak wist te schieten. Toen het derde kwart op het eind liep, was daar andermaal Hulskes met een driepunter, waardoor het derde kwart werd afgesloten op 54-53.

JRC wist dat het geen moment zou mogen verslappen, omdat de gasten dan hun kans zouden pakken om uit te lopen. Anderzijds wist JRC ook dat het de wedstrijd kon winnen, wanneer er zowel aanvallend als verdedigend als team gespeeld zou worden. Het vierde kwart scoorde JRC aan de hand van Vaars en van de Laak. Octopus wist echter telkens ook tegen te scoren, waardoor beide ploegen elkaar op het scorebord nauwelijks ontliepen. Keerpunt in de wedstrijd werden de scores van Giel Mommers, eerste via een vrije worp en daarna een veldscore. Schellekens schoot nog een driepunter binnen, gevolgd door drie scores op rij van van den Bergh, waardoor JRC een voorsprong pakte van 74-63 met nog vier minuten te spelen. Octopus vluchtte in een time-out om nog één keer de koppen dezelfde kant in te zetten. Bij JRC werd benadrukt om niet te verslappen en dat we de wedstrijd aan het winnen waren op werklust en teamspel. Na de time-out gaf JRC de gasten niet de kans om zich te herpakken. Door scores van van den Bergh, Besuijen en Vaars liep JRC verder uit naar 79-63. Octopus probeert nog dichterbij te komen door de klok te stoppen en JRC op de vrije worplijn te zetten. Eén tip, maak de fout dan niet op Hulskes, hij miste vrijdagavond in de hele wedstrijd slechts twee keer. Toen ook van den Bergh nog een driepunter raakschoot was het feest compleet. Tot slot bekroonde Hulskes zijn geweldige optreden met de laatste score van de wedstrijd, waarmee JRC de wedstrijd won met 87-70.