&

Scheldesport 1 – JRC Boxtel 2

Vernieuwd JRC heren 2 kent goede competitie start

Het 2e heren basketbalteam van JRC-Boxtel heeft 2 van de eerste 3 wedstrijden winnend afgesloten. JRC heren 2 speelt dit jaar in een nieuwe samenstelling wegens verschillende redenen. We stellen het team aan u voor.
Spelers Floris de Jongh, Ian Rooth en Freek Clercx gaan met hun talent het eerste heren team van JRC versterken. Center Jannick Vaars heeft besloten een stapje terug te doen en gaat komend seizoen uitkomen voor het 3e team van JRC.

Nieuwe JRC heren 2:

Aan de zijlijn staan net als vorig jaar de broers Teun en Jaap van Loon. Zij hebben besloten met dit nieuwe team een klasse lager te spelen. Komend jaar komen we dus uit in de 2e klasse.
Spelers Lars van den Bergh, Corne Linssen, Erwin Reijnaerts, Jasper Verhoeven en Captain Willem van Loon blijven net als vorig seizoen uitkomen voor het 2e team. Vanuit het eerste heren team zal net als vorig jaar Kai Elissen het team versterken onder de borden.
Op de guard positie word het team versterkt door Airon Cranston. Na een aantal jaar geen competitie gespeeld te hebben gaat hij er dit jaar weer tegen aan. Airon heeft unieke guard kwaliteiten en brengt extra scorend vermogen in het team.
Vanuit Den Dungen is Miguel ‘Micky’ Rodrigues over gekomen. Micky is coach van het eerste heren team van Boxtel maar zal spelen voor het tweede team. Met zijn 40 jaar (je ziet het er niet vanaf) brengt Micky ervaring en rust op de guard positie.
Vanuit de jeugd zijn Jason Nettekoven en Victor van Lokven bij het team gevoegd. Beide spelers beschikken over een goed 3-punt schot en zijn tot op het bot gemotiveerd. Jason zal op de guard het team versterken en Victor op de forward positie.
Na een jaar in Vught 2e divisie landelijk gespeeld te hebben heeft ook Steven Besuijen besloten om weer voor Boxtel uit te komen. Daar waar hij playing coach is voor het derde heren team van Boxtel zal hij ook zoveel mogelijk betrokken zijn bij het tweede team. Steven heeft de unieke kwaliteit om zowel inside als oudside te kunnen spelen.

Met deze 11 spelers staat er een leuke veelzijdige ploeg met de nodige ervaring en veel talent. We hopen dan ook om dit seizoen mooie prestaties neer te gaan zetten

Virtus 2 – JRC 2         18-09-2015
In de eerste competitie wedstrijd mocht het nieuwe JRC-heren 2 het gaan opnemen tegen Virtus 2 in Werkendam. Al snel bleek dat het team nog moeite had met elkaar goed te vinden in de aanval waardoor er een erg rommelige wedstrijd ontstond. Helaas werd de wedstrijd niet gewonnen.
Eindstand: 71-45

JRC 2 – Barons 3     27-09-2015
JRC start scherp met 2 driepunters van nieuwkomer Jason Nettekoven. De rest van het team verdedigd hard en speelt goed de aanval uit. Uitblinker dit kwart is Jasper Verhoeven die agressief aanwezig is bij elke mogelijke rebound. Hij eindigt dit kwart met een buzzer beater van eigen helft. Kwartstand: 19-6.
Het tweede kwart behoud JRC de voorsprong en gaat de rust in met een 28-15 voorsprong.
In de tweede helft schakelen beide teams naar een zone waar Breda het meeste profijt van blijkt te hebben. Door enkele 3-punters binnen te gooien brengen ze de score naar 37-30. JRC schakelt weer naar een man to man defense en de aanval begint onder leiding van Erwin Reijnaerts weer te lopen. Stand na 3 kwarten is 44-34.
In het 4e kwart speelt JRC het spel volwassen uit onder leiding van veteraan ‘Micky’. Jasper Verhoeven bemoeid zich nog steeds met elke rebound en zorgt zo voor veel stabiliteit. JRC sluit de wedstrijd winnend af. Positief is dat alle spelers zowel verdedigend als aanvallend hun steentje bij hebben gedragen.
Eindstand: 59-43
Topscorer: Erwin Reijnaerts -15 pnt

Scheldesport 1 – JRC 2       3-10-2015
Na ruim 1,5 uur reizen komt JRC aan in Terneuzen waar de tegenstander Scheldesport staat te wachten. JRC kon deze wedstrijd niet beschikken over inside spelers Kai Elissen en Steven Besuijen waardoor Coach Teun van Loon genoodzaakt was zelf om te kleden en wat minuutjes onder de borden mee te pakken. Ook Guard Airon Cranston was er niet bij vanwege een blessure, opgelopen tijdens de training.
JRC kent een moeizame start en kijkt gelijk tegen een achterstand aan. De ervaren en altijd hardwerkende Lars v/d Bergh weet zich te onderscheiden door veel aanvallende rebounds te pakken en JRC weet zo het kwart met een minimaal verschil af te sluiten in het voordeel van de tegenstander: 18-17
In het 2e kwart moeten beiden teams elkaar vooral foutief afstoppen waardoor er veel vrije worpen genomen worden. Dit haalt het tempo uit de wedstrijd wat JRC niet ten goede komt. Score na de eerste helft 37-33.
JRC besluit het 3e kwart agressief te beginnen met een andere basisopstelling. Door veel druk te geven willen we de wedstrijd keren. Dit lukt helaas niet en Scheldesport weet uit te lopen naar een voorsprong van 12 punten.
In het 4e kwart moet JRC dus uit een ander vaatje gaan tappen. Corne Linssen neemt het team in de defense op sleeptouw en zorgt ervoor dat Scheldesport moeizaam tot score komt. In de aanval weet JRC snel enkele punten te scoren via ‘Micky’, Jasper en Corne en komt zo terug in de wedstrijd. Halverwege het 4e kwart is het weer gelijk 60-60. JRC weet de goede lijn door te trekken middels harde defense en goede fast-breaks. Met een stand van 66-68 in de voorlaatste minuut gooit captain Willem van Loon een 3 punter binnen waardoor de wedstrijd binnen lijkt. Met nog scores van Lars, Corne en ‘Micky’ word de wedstrijd goed afgesloten.

Eindstand: 69-76
Topscorers:
Erwin Reijnaerts – 15 pnt
Jasper Verhoeven - pnt
Corne Linssen – 13 pnt

Volgende wedstrijd zondag 17-10-2015 mag JRC-2 thuis in Sportcomplex de Braken om 14:00 uur aantreden tegen West Brabant Giants 2. We hopen hier de goede lijn door te trekken. Alle support hiervoor is welkom!