&

B.V. Batouwe H2 - JRC Boxtel H1

JRC Boxtel Heren 1 beloont zichzelf eindelijk

BEMMEL – Afgelopen zaterdagavond 19 november speelde JRC Boxtel Heren 1 in De Schaapskooi in Bemmel tegen Batouwe BV Heren 2. Voorafgaand aan de wedstrijd was bij JRC weinig bekend van tegen Batouwe. Wat hen te wachten zou staan, was dan ook een raadsel. De Boxtelenaren beginnen inmiddels weer een beetje compleet te geraken, zo ontbreken nu nog louter Jaap van Loon en Jur van Bussel. Met negenkoppige selectie gingen de Boxtelnaren de onbekenden in De Schaapskooi te lijf.

Het eerste kwart hadden de mannen van JRC nog ietwat moeite met opstarten, leek het. Het was allemaal nog wat sloom. Hoewel JRC het eerste kwart twintig punten wist te scoren, kregen zij er wel maar liefst vijfentwintig (!) tegen. Dit was ook duidelijk af te lezen van het spel. Aanvallend speelde JRC prima basketball, de bal werd goed rondgespeeld en opschoten werden gecreëerd. Daarentegen was op de verdediging van JRC nog wel flink wat aan te merken. Veel te makkelijke scores werden weggegeven en simpele fundamentele zaken werden slecht uitgevoerd.

In het tweede kwart ging het beter voor JRC. Zo scoorden de mannen wederom boven de twintig punten, te weten drieëntwintig punten, een goed teken. Waar JRC de afgelopen wedstrijden moeite hadden met scoren, was dat deze wedstrijd nadrukkelijk niet het probleem. De wedstrijd tegen Batouwe was exact het tegenovergestelde van de wedstrijd tegen Bladel. JRC had tegen Batouwe geen moeite met scoren, maar wel met de verdediging op peil te houden. De ruststand was 42 – 43 in het voordeel van de Boxtelnaren. Aanvoerder Teun van Loon was gedurende de gehele wedstrijd een van de sterkhouders voor JRC. Op moeilijke momenten was hij doorslaggevend.

Na de thee ging de wedstrijd gelijk op. Net als in de eerste helft wist JRC goed naar de vrije worplijn te komen, getuige de 42 vrije worppogingen. Daarvan werden er echter maar 25 geraakt, een schamele 59,5 procent. Wederom laat JRC ‘gratis’ punten liggen. De Boxtelnaren maken zichzelf het hierdoor erg moeilijk. Als zij namelijk rond de 80 procent van hun vrij worpen zouden raken, dan zouden zij een kleine tien punten meer scoren. Al met al was de stand na het derde kwart 61 – 62, in het voordeel van de Boxtelnaren. In het derde kwart is Mitchell Hendriks echter uitgevallen, een aderlating.

Het laatste kwart ging moeizaam. In het begin van het vierde kwart had Boxtel moeite met aanvallen en lieten zij in de verdediging ook de touwtjes vieren. Het leek er dan ook op dat de Boxtelnaren zich, wederom, niet zichzelf zouden belonen met een overwinning. Aan de hand van Floris de Jongh en veteraan Teun van Loon werd de aanval ingezet. Met scores van beiden en een aangescherpte verdediging trok JRC de wedstrijd weer langzaam naar zich toe. De ongelooflijk verre en belangrijke driepunter van Freek Clercx was daarbij van levensbelang. Door de driepunter van Clercx kwam JRC weer op een punt voorsprong. Dit wisten de Boxtelnaren te continueren waardoor zij (eindelijk) weer de negatieve reeks van verliespartijen doorbrak met een broodnodige overwinning. Eindstand was 79 – 93 voor JRC.