&

Den Dungk H1 - JRC Boxtel H1

JRC Boxtel H1 verliest van koploper Den Dungen' H1

Het eerste heren team van JRC Boxtel is er zondag 06-11-2016 helaas niet in geslaagd te winnen van de koploper uit Den Dungen. Den Dungen bleek over 4 kwarten gezien toch nog een maatje te groot. Het team uit Boxtel kon ditmaal een beroep doen op oude vedette Coen van de Meijden en bankspeler Erwin Reijnaerts omdat het team nog niet compleet was vanwege werkverplichtingen en blessures.

JRC kwam dramatisch uit de startblokken en keek na 10 minuten spelen gelijk tegen een flinke achterstand aan van 14 punten (Q1:24-10). Of dit komt door de goed gevierde ‘JRCavond’ op de vrijdag of een andere reden had is niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk was dat er een sterke tegenstander stond die gebrand was om te winnen. Ondanks de woorden van coach Oliviera vooraf werd JRC verrast door Den Dungen op alle fronten; rebounding, schoten en ze werkten simpelweg harder.
Begin van het 2e kwart loopt het verschil op naar 21 punten in 34-13 voor de thuisclub.
Vanaf dat moment gaat bij JRC de knop om en onder leiding van een hard werkende Kai Elissen en Erwin Reijnaerts wordt een come-back ingestart. Dit kwart sluit JRC met een positief gevoel af in 14-14 en een ruststand van 38-24.

In de rust wordt de tactiek besproken en wordt er besloten als team verder te gaan in de lijn van kwart 2, dit blijkt te lukken. Op dat moment valt alles op zijn plek, afstand schoten beginnen te vallen, de bal wordt goed rond gespeeld, vrije worpen worden geraakt en den Dungen wordt meerdere malen afgestopt. JRC weet het verschil in de wedstrijd terug te brengen naar enkele punten en de tegenstander moet vluchten in een time-out. Vervolgens heeft coach Oliviera een slimme zet doorgevoerd in de defense van JRC om een 'zone-press' neer te zetten waarmee de tegenstander verrast kant worden. Dit werpt zijn vruchten af en onder leiding van Freek Clercx en Mitchel Hendriks weet JRC enkele goede steals te pakken en om te zetten in scores. Het 3e kwart wint JRC overtuigend met 25-14 en de wedstrijd is weer in evenwicht met een stand van 54-52, alles was weer mogelijk!

Vanaf dat moment gaat de wedstrijd enkele minuten gelijk op met scores van beide teams. Halverwege de 4e kwart wordt vervolgens cruciaal, Den Dungen pakt enkele makkelijke scores en JRC weet daar helaas niets tegenover te zetten. JRC scoort dit kwart maar 11 punten en geeft de wedstrijd alsnog weg met een eindstand van 72-60.
Wat overblijft voor JRC is een goed gevoel over het merendeel van de wedstrijd, dit moet meegenomen worden naar eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Bladel. Tot op heden zijn er 4 wedstrijden verloren en pas 1 gewonnen, dit ligt ver onder de verwachtingen die begin van het seizoen zijn uitgesproken.

JRC zal aanstaande zaterdag 11:00 thuis spelen in sportcomplex De Braken in gloednieuwe wedstrijdtenues, mede mogelijk gemaakt door Boxtelse sponsors als 'Gastenverblijf de Roond', 'Hart van Boxtel', 'Burned Basketbal' en het Osse bouwbedrijf 'Berghege'. JRC kan de support goed gebruiken!