Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel H1 - BC Kimbria H1
 

 

JRC Boxtel H1 wint toch van BC Kimbra

BOXTEL – Afgelopen zondag 25 september ging voor JRC Boxtel Heren 1 het nieuwe seizoen weer van start in de Tweede Divisie. Een week later dan gepland trokken de manschappen van Oliviera ten strijde, ditmaal tegen BC Kimbria uit Maastricht. Eigenlijk zou de competitie voor JRC al een week eerder aanvangen, maar vanwege het feit dat EBBC Den Bosch haar team terugtrok, moest de seizoensaftrap nog heel even voor de mannen uit Boxtel op zich laten wachten.

Een groot gedeelte van het team van vorig jaar is bij elkaar gebleven. Een tweetal spelers heeft het team verlaten, te weten Remy Snepscheut, vertrokken naar Vught, en Coen van der Meijden, die heeft afgezwaaid en ervoor heeft gekozen om uit te gaan komen voor het Heren 2-team van JRC, in verband met zijn sportieve ambities. Ondanks het feit dat de meeste spelers bij het team zijn gebleven is ook dit seizoen weer een aantal nieuwe gezichten te zien in de selectie van JRC. Zo zijn David Gil Ortells en Jelle Jorritsma overgekomen vanuit het teruggetrokken team van Den Bosch. Voor laatstgenoemde moet zijn debuut in het oranje nog even op zich laten wachten vanwege vakantieperikelen. Daarnaast zal Jur van Bussel, terug op het oude nest, in het nieuwe jaar ook aansluiten bij de ploeg, nu hij momenteel nog in het buitenland verkeerd voor zijn studie. 

Gil Ortells debuteerde afgelopen zondag al wel in het Boxtels oranje, en dat was ook hard nodig omdat de selectie smal was voor de wedstrijd. Zo bestond de eigenlijke selectie slechts uit zeven (!) man. Dit kwam door de afwezigheid van Kai Elissen, Jelle Jorritsma en de nog altijd geblesseerde Jaap van Loon. In Kimbria als tegenstender stond JRC een geduchte tegenstander te wachten. Een jong, energiek en gretig team was klaar om het op te nemen tegen de Boxtelnaren. 

Het eerste kwart stond louter in het teken van snel en rommelig basketball aan weerszijden. Zo kwamen de Boxtelnaren nog redelijk uit de start blokken met een aantal snelle scores op rij van Rooth, Stegeman en Hendriks. In aanvallend opzicht was het qua score nog niet zo slecht, verdedigend ook niet zo zeer. Echter, JRC liet zich te veel van de wijs brengen door de pressie die Kimbria op het veld bracht. Hierdoor kon JRC niet goed in het spel komen, maar ook konden zij Kimbria daardoor niet goed op afstand houden. Dit resulteerde daarom in een kwarttussenstand van 17-14 in het voordeel van JRC.

Vervolgens was het tweede kwart niet veel beter. Sterker nog, JRC had heel veel moeite met de pressie. Zo werden veel ondoordachte opties genomen waardoor de aanval niet op gang kwam en Kimbria telkens daartegenover een score neerzette. Eveneens lieten de Boxtelnaren het afweten in de verdediging. Zo kon Kimbria steeds makkelijke lay-ups lopen, dat kwart makkelijk uitlopen en dat kwart zelfs 22 punten scoren. Dit alles maakte dat de Boxtelnaren geïrriteerd raakten, het laatste wat zij nodig hadden. Hier putten de mannen uit Maastricht veel energie uit en dat was ook zeker te merken. Het was dan ook zeer rommelig basketball wat JRC liet zien. JRC ging dan ook de rust in met een achterstand van vijf punten, 31-36.

Na de rust leek het er niet op dat het veel beter zo gaan voor Boxtel, in die zin dat zij niet los wisten te komen van Kimbria. Wel toonden zij zich al een stuk gretiger dan voor de rust. Dit was ook te zien in het aantal vrij worpen, twaalf stuks in de eerste vijf minuten. Echter, louter drie werden er hiervan geraakt waardoor JRC niet echt loskwam. Uiteraard zijn de vrije
worpen gratis punten, maar helaas maakte JRC hier geen gebruik van. Wel wist Boxtel de stand weer gelijk te trekken aan het einde van het derde kwart. In het vierde kwart moest het dan maar gebeuren. 

Tot zo ver was het absoluut geen mooie wedstrijd om te zien. Het spel van JRC was ronduit bedroevend en het leek er dan ook op dat het een collectieve off day was voor JRC. Toch wist JRC het hoofd koel te houden het gehele vierde kwart. Zo werd dankbaar gebruikgemaakt van de vrije worpen die zij kregen van de scheidsrechter. Dit tezamen met een goede verdediging en rebounding zorgde ervoor dat JRC een klein gat kon slaan van uiteindelijk van zes punten. Hierdoor won JRC de wedstrijd met een eindstand van 70-64.

Het was een zeer rommelig en slordige wedstrijd. Het was dan ook duidelijk te zien dat dit de eerste wedstrijd van het seizoen was. Desalniettemin heeft JRC toch de (belangrijk) punten in eigen huis weten te houden. Volgende week staat Tantalus op het programma, wederom een geduchte en gewaagde tegenstander. 

(Top)scorers:

Hendriks, 25 punten Van Loon (Teun), 16 punten Rooth, 10 punten De Jongh, 8 punten Stegeman, 7 punten Gil Ortells, 2 punten 

Auteur Jaap van Loon
Meer basketbal nieuws >>>>


25-09-2016
 
 
JRC Boxtel H1 - BC Kimbria H1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)