&

JRC Boxtel H1 - BV De Zaaier Sphinx H1

JRC heren 1 wint tweede wedstrijd op rij

JRC Boxtel heren1 heeft afgelopen zondag 4 december gewonnen van BV de Zaaier Sphinx uit Wageningen die 2e geplaatst stonden op de ranglijst. De thuisploeg kon deze wedstrijd beschikken over een nagenoeg volledige selectie, alleen  Jaap van Loon is nog net niet wedstrijdfit. Binnenkort zal hij zijn langverwachte rentree maken, op trainingen blijkt al dat dit zeker een kwalitatieve impuls zal zijn. Bovendien speelde JRC in nieuwe flitsende tenues, de trotse sponsors waren natuurlijk aanwezig op de tribune in sportcomplex de Braken.

Het team uit Wageningen is een nieuwkomer in de competitie en presteert tot nu toe erg goed. Dit komt mede door Damiel Van Ermen (18punten deze wedstrijd), een Boxtelse atleet die de hele jeugdopleiding van JRC heeft doorlopen en  vervolgens helaas is vertrokken naar Wageningen. Het is te hopen dat hij ooit nog terugkeert in Boxtel. De bezoekers gaan erg goed van start middels snelle aanvallen en agressieve rebounding, JRC lijkt geschrokken en kijkt meteen tegen een achterstand aan van 4-14. Helaas vallen de afstandschoten van JRC op dit moment nog niet. Coach Olieviera neem een time-out en bespreekt de aanvallen die gespeeld moeten worden, dit lijkt te werken. Mede dankzij een aantal goede schoten van international David de Gilles (7pt in Q1) weet JRC terug te komen en eindigt de eerste kwart in een 14-18 achterstand. Het tweede kwart heeft JRC de aanval van de bezoekers onder controle, ze komen nauwelijks nog tot scores of aanvallende rebounds. JRC weet de zone-verdediging van Wageningen goed te breken en scoort dit kwart 22 punten tegen 11 punten. Er wordt in deze fase hard gewerkt voor elkaar en meerdere spelers komen tot scoren, een compliment voor het hele team!! In dit kwart wordt het verschil gemaakt in de wedstrijd in het voordeel van JRC en de ruststand is dan ook 36-29.

Na de rust verloopt de wedstrijd rommeliger, er wordt weinig rust gepakt in de aanval. Op dat moment weten de bezoekers enkele makkelijke punten te maken door middel van afstandschoten.  In dit kwart scoren van Loon en de Gilles samen 13 van de 14 punten. De laatste 4,5 minuut van deze kwart weet JRC zelfs niet te scoren, gelukkig blijft de voorsprong behouden en eindigt deze kwart in 50-46.
Met nog 3 minuten te spelen in het 4e kwart is er een kleine voorsprong voor JRC, 58-52. Op dat moment breekt de spannendste fase van de wedstrijd aan. Kai Elissen bekroond een sterke wedstrijd met een belangrijke driepunter en zet de stand op 61-52. Vervolgens stopt JRC de bezoekers enkele keren foutief af wat lijdt tot 8 vrije worpen, stand is daarna 61-59, de wedstrijd is nog helemaal open. Coach Olieviera neemt een time-out, JRC krijgt de bal uit op ze zijlijn en Wageningen moet een fout maken om de klok te stoppen. Vervolgens weet JRC de wedstrijd te beslissen vanaf de vrije-worp lijn met 3 uit 4 rake vrije worpen door van Loon. Eindstand 64-59.

JRC beloont zich met hard werken en goed teamspel met een mooie overwinning op een goede tegenstander. Volgende week uit tegen BC Oss, de 2 punten moeten mee terug naar Boxtel.