&

JRC Boxtel H1 - BV Wyba H2

JRC Boxtel H1 wint thuis overtuigend van BV Wyba H2

Afgelopen vrijdagavond 10 februari 21:00 stond voor JRC heren 1 de thuiswedstrijd tegen Wyba uit Wijchen op het programma. Uit werd er verloren van dit team en vorige week had JRC een bijzondere oorwassing gehad van de concurrenten uit Vught. De mannen uit Boxtel waren dus gebrand op een stevige overwinning.

Wederom kon coach Oliviera beschikken over de volledige selectie van 11 personen. Het eerste kwart begonnen beide teams sterk aan de wedstrijd, met name aanvallend konden beide teams eenvoudig scoren. Onder leiding van Jaap en Floris werden de meeste punten gescoord. De verdediging stond echter iets minder sterk. JRC verloor dit kwart 19-22. Het tweede kwart werd de verdediging aangetrokken onder leiding van Kai en Jelle, JRC weet dit kwart te winnen met 20-11 en de ruststand is 39-35.

Waar het voor JRC vaak moeilijk is om de 3e kwart sterk te beginnen lukte dat deze wedstrijd zeker wel. Coach Oliviera had een motiverende speech gegeven wat resulteerde in een 28-10 kwartstand. Floris gaat dit kwart vrolijk door met scoren, Jelle blokt enkele schoten en Ian plukt alle aanvallende rebounds weg. In deze periode beslist JRC de wedstrijd en het laatste kwart zal een formaliteit zijn. In het 4e kwart onderscheid Jur van Bussel zich door enkele sterkte steals te pakken. Het lijkt er steeds meer op dat hij zijn 'oude' vorm (en fitheid) terug begint te krijgen een weer op 1e divisie niveau acteert. Eindstand 83-56.

Er volgens nu 2 weken van rust, inclusief een welverdiende carnavalsweek waar het hele team gaat schitteren in de JRC-KROEGENTOCHT op zondag 26-02-2017. Vervolgens  zullen alle pijlen gericht worden op de thuiswedstrijd tegen de nr.1 en eeuwige rivaal uit den Dungen. JRC kan alle support gebruiken op zondag 5 maart 17:00 in sportcomplex de Braken.
Floris 29 punten, Jaap van Loon 18 punten, Ian 9 punten, Jelle 9 punten.