&

JRC Boxtel H1 - Den Dungk H1

JRC Boxtel H1 verliest in rommelige wedstrijd van rivaal Den Dungk H1

BOXTEL – Zondag 5 maart heeft JRC Heren 1 verloren van haar rivaal, Den Dungk. Na drie weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, speelde JRC Heren 1 afgelopen zondag weer een wedstrijd, en wel tegen rivaal Den Dungk Heren 1. Na de carnavalsweek was deze wedstrijd weer een goede binnenkomer. JRC startte met een complete selectie aan de wedstrijd.

Het eerste gedeelte van het eerste kwart was eenrichtingsverkeer. Den Dungk domineerde in alle aspecten van de wedstrijd. Den Dungk kreeg veel open schoten, die zij ook maakte, en wist daarnaast JRC af te houden van scoren. Gelijk kregen de mannen een deja vu, want enkele weken terug gebeurde exact hetzelfde tegen Vught. Pas na zes minuten wist JRC door middel van Ian Rooth de eerste punten binnen te gooien. Door de verdediging aan te scherpen, wist JRC weer in te lopen op Den Dungk. Daardoor was de stand van het eerste kwart 12 tegen 16 in het voordeel van Den Dungk.

JRC wist in het tweede kwart zeven minuten volhouden waar zij het eerste kwart mee zijn geëindigd. Daarna leek het alsof er door JRC paniek basketball werd gespeeld. Veel turnovers en geforceerde schoten waren tekenend voor het spel van JRC. Daardoor kon Den Dungk uitlopen naar 26 – 38. In het derde kwart werd deze trend door gezet, maar dan wel van beide kanten. De wedstrijd leek min of meer stil te vallen en het verschil werd niet groter of kleiner. Veel turnovers en slordig spel, aanvallend gezien. Beide teams waren daartegen defensief wel van de partij, gezien het aantal scores in dat kwart.

In het vierde kwart leek JRC op een gegeven moment terug te komen. Met een kleine run wisten de Boxtelnaren het verschil even terug te brengen naar vijf punten. JRC kon op dat moment echter niet doorduwen. Den Dungk deed een tandje erbij en bracht daarmee het verschil weer terug naar negen punten. JRC deed nog een paar pogingen, maar dit waren niet meer dan stuiptrekkingen. Eindstand was 51 – 60. JRC verloor van rivaal Den Dungk in een zeer rommelige wedstrijd, van beide kanten, waarbij het goed te merken was dat in de voorgaande week carnaval was.