&

OBC Oss H1 - JRC Boxtel H1

JRC Heren 1 boekt degelijke winst en consolideert zegereeks

OSS – Afgelopen zondag 11 december speelde JRC Boxtel Heren 1 tegen directe concurrent OBC Oss Heren 1. Over opponent Oss was voor de wedstrijd weinig bekend bij JRC. Oss is dit jaar namelijk een nieuwkomer in de Tweede Divisie. Het enige wat de Boxtelnaren bekend was, was dat het veld waar Oss speelt een klein veld is. Het veld is kleiner dan gebruikelijk en daardoor wist JRC dat het daar goed op moest letten. Voorafgaand had JRC een zegereeks van twee wedstrijden. Deze zegereeks wilde JRC vanzelfsprekend voortzetten. Nu de Boxtelnaren weer min of meer compleet beginnen te raken, lijkt het alsof het tij is gekeerd voor de ploeg uit Boxtel. De rentree van Jaap van Loon laat nog even op zich wachten, vermoed wordt dat hij begin januari weer speelklaar zal zijn. Rond die tijd zal ook Jur van Bussel weer aansluiten en is het team van JRC écht compleet.

Het eerste kwart van de wedstrijd was louter rommelig. Waar JRC in het begin nog wat moeite had om de basket te vinden, had OBC daar toch betrekkelijk minder moeite mee. Daarnaast waren er veel turnovers aan weerszijden. Het leek er dan ook op alsof JRC nog niet helemaal wakker was. OBC was dit wel, maar de Boxtelnaren wisten dit recht te trekken naar mate het kwart vorderde. Dat was ook terug te zien in de eindstand van het eerste kwart, te weten 16-15 in het voordeel van de Ossenaren.

Vervolgens was het tweede kwart compleet het tegenovergestelde. JRC wist energie in het spel te leggen, trok de touwtjes aan in de verdediging en verzorgde de rebound beter. In het tweede kwart wist JRC dan ook uit te lopen op OBC. Het was aanvoerder Teun van Loon die de kar trok in het tweede kwart met 16 punten van zijn hand. Het betere spel van JRC worp zijn vruchten af, getuige ook de 24-38 ruststand.

In het begin van het tweede bedrijf werd door JRC doorgaan op dezelfde voet als voor de rust. JRC liep verder uit, maar liet zelf veel persoonlijke fouten optekenen. De Boxtelnaren gingen wat minder slim te werk in de verdediging. Door deze persoonlijke fouten kreeg OBC veel vrije worpen en daardoor veel makkelijke punten. OBC ging dat kwart wat harder en fysieker spelen, maar dat bleek weinig effectief. De Ossenaren wisten dat kwart hoofdzakelijk te scoren uit vrije worpen (9 van de 13 punten dat kwart waren uit vrije worpen) en ook verdedigend werd weinig resultaat behaald door OBC. De stand na het derde kwart was 37-60 in het voordeel van JRC.

Het vierde kwart leek door het grote verschil nog slechts een formaliteit. Het leek ook of dat de teams dit zelf ook zo voelde. Bij beide teams ontbrak nog een echte wedstrijdspirit en de wedstrijd leek dan ook dood te bloeden. OBC ging nog wat fysieker spelen. Dit  resulteerde in veel vrije worpen voor JRC. Verdedigend liet JRC ook de touwtjes vieren en aanvallend was sprake van veel balverlies. De wedstrijd ging als het ware als een nachtkaars uit. De eindstand was 56-81, winst voor de Boxtelnaren.

Voor JRC kende de wedstrijd tegen OBC pieken en dalen. Zo werd twee kwarten (het tweede en derde) degelijk basketball vertoond door JRC, maar de andere twee kwarten lieten hier en daar nog te wensen over. Al met al toch een degelijke overwinning voor JRC waardoor de zegereeks inmiddels op drie staat. Komend weekeinde speelt JRC weer thuis tegen Tower Jumpers uit Barneveld, wederom een concurrent en belangrijke wedstrijd.