Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Achilles ’71 H3 - JRC Boxtel H3
 

 

JRC Boxtel H3 maakt het, gecontroleerd, spannend, maar wint gewoon!

Nuenen – Zondagmiddag 6 november vertrekt paradepaardje van JRC Boxtel vanuit een Hollandse Bibs richting Nuenen voor de eerste ontmoeting met Achilles ’71. De gastheren uit Nuenen hebben op dat moment slechts 3 wedstrijden gespeeld, waarvan 1 gewonnen. JRC staat daarentegen bovenaan de ranglijst in de 3e klasse.

Omdat de gastheren nog weinig hebben gespeeld is het lastig om in te schatten hoe sterk ze zijn, coach Robin Hulskes wijst dan ook op het onderschattingsgevaar. Omdat het paradepaardje de gewoonte heeft om slecht te starten, benoemen we dit heikele punt en besluiten we fanatiek te starten om zo duidelijk te maken dat er geen punten achter gaan blijven in Nuenen. Helaas moet JRC het doen zonder de geblesseerde Robin Hulskes, die zich heeft opgeworpen als coach en de feestende Jannick Vaars. We starten met Frank Schellekens, Carlo Schoenmakers, Steven Besuijen, Wijnand van Zadelhoff en Giel Mommers.

Volledig volgens plan start JRC voortvarend aan de wedstrijd. Net als tegen BC Heeze in de voorgaande wedstrijd laten we onze slechte gewoonte achterwege en starten we sterk. (overigens liet niet iedereen zijn slechte gewoontes achterwege.. Vanwege facilitaire issues was het zoeken naar een waterbron) Dankzij sterke inside-acties en felle defence komen we dit kwart al snel op een voorsprong, maar weet Achilles bij te blijven door wat schoten van buiten de bucket. De verliefde Peter van Zadelhoff sluit het kwart af met een sterke steal met drive op 9-13 in Boxtels voordeel.

Het tweede kwart moet het nog strakker, zodat de gastheren niet het geloof mochten krijgen dat ze gaan winnen. Victor van Lokven (Tractor) start het kwart met zijn 2e driepunter en Steven Besuijen scoort (voor de 3e keer) uit een out-of-bounce situatie. Ook de hoge verdediging van JRC levert op. Doormiddel van prachtige, passende, breaks weten Wijnand van Zadelhoff en Giel Mommers tot score te komen en staat er eind van het 2e kwart 31-20 in ons voordeel op het scorebord.

Het 3e kwart starten we nog goed door scores van Carlo Schoenmakers en de 3e driepunter van Victor van Lokven, maar daarna loopt het vast en weet JRC niet meer te scoren. Dit was voornamelijk te wijten aan de zone verdediging waar Archilles zich in had verstopt.

Met een tussenstand van 38-32 beginnen we het 4e kwart, wat op dat moment erg gelijk opgaat. JRC heeft door insidescores van Steven Besuijen het gat in de zone gevonden en jaagt de gastheren in de foutenlast en we lopen enkele punten uit. Archilles heeft ineens de geest in de wedstrijd en zet met een 8-0 run de stand gelijk op 43-43 met nog 1:30 minuut te gaan. JRC neemt een time-out en besluit lange aanvallen te spelen en te vertrouwen op haar eigen kracht. ‘Alleen zekere passes en drives’. Na zeer degelijk teamspel weten we Steven op te krijgen op de driepuntslijn en schiet een zeer welkome driepunter raak. Archilles verliest daaropvolgend de bal en JRC weet door een zeer lange aanval de tegenstander uit de zone te lokken, wat direct afgestraft werd door Carlo Schoenmakers met wederom een driepunter. Na wat geforceerde fouten op onze pointguard Frank Schellekens mag hij vanaf de vrijeworplijn de eindstand op het bord zetten. 50-43

“Ook de lelijke potjes moeten winnen, al was de wedstrijd in het 4e kwart zeer bekwaam uitgespeeld, mooie teamprestatie. JRC blijft in ieder geval nog 1 week koploper’ Aldus coach Robin Hulskes

Scores:  
Steven Besuijen 15
Wijnand van Zadelhoff 10
Carlo Schoenmakers 9
Victor van Lokven 9
Frank Schellekens 3
Giel Mommers 2
Peter van Zadelhoff 2

Auteur Frank Schellekens
Meer basketbal nieuws >>>>


06-11-2016
 
 
Achilles ’71 H3 - JRC Boxtel H3
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)