&

BC Heeze H3 - JRC Boxtel H3

JRC Boxtel H3 klopt BC Heeze H3 op eigen bodem

Heeze- Zondag 5 februari 2017 Vandaag was de dag dat alweer de 14e wedstrijd op de planning stond voor het sterren ensemble van JRC. Dit maal was de opdracht uit bij BC Heeze. Na ongeveer 40 minuten rijden kwamen we aan bij de sporthal in Heeze. Daar troffen we een uitermate gezellige carnavals sfeer aan en was de helft van de selectie al afgeleid door La La la muziek en bier. Helaas kon JRC niet beschikken over F. Schellekens, de gebroeders W. en P. van Zadelhoff en clutch speler G. Mommers (deze stond nog lampen te verkopen bij de Ikea). Aangevuld met V. van Lokven en J. Verhoeven kwam de selectie uit op 8 spelers.

In de kleedkamer bleek al dat Jamal iets teveel wasverzachter had gebruikt en nadat iedereen de tas er vreemd uit vond zien biechtte Jamal op dat hij deze ook maar eens gewassen had. In goed ruikende tenues ging het team opzoek naar de zaal. Daar was helaas nog een wedstrijd bezig dus moesten de sterren nog 30 minuten wachten voordat ze haar kunsten konden laten zien. Wat iedereen wel zag was dat er ontzettend harde ringen stonden in de zaal. Iets om rekening mee te houden tijdens de wedstrijd. Even leek het erop dat deze wedstrijd gefloten zou worden door maar liefst VIER scheidsrechters van Tantalus. Na een potje steen, papier, schaar bleven er twee over die de wedstrijd op zich namen.
Eenmaal begonnen aan de warming up zag het team dat er aan de overkant een volledig ingevuld sheet stond. Hierdoor moest JRC zich niet laten afleiden en zo snel mogelijk een gat proberen te slaan en de win mee te nemen naar Boxtel.

We beginnen met Joris, Carlo, Robin, Jamal en Steven. Meteen bleek dat de harde ringen en harde borden geen vrienden waren van JRC, gelukkig wist BC Heeze het netje ook nog niet te vinden in de eerste minuten. De eerste score van de wedstrijd komt op naam (van wie anders) van Robin Hulskes. Vervolgens duurt het bijna twee volledige minuten voordat er weer gescoord wordt. Dit maal door BC Heeze. Meteen daarna maakt Steven een schitterende drive maar wordt foutief afgestopt. Twee vrije worpen voor JRC. Steven benut deze in alle koelte. 4 minuten gespeeld en het staat 2-3 voor JRC. Er moest dus hard gewerkt worden voor de punten. Het eerste kwart eindigt ook in 7-11 in het voordeel van JRC.

JRC begint het tweede kwart een stuk sterker behalve twee vrije worpen (die beide gemist worden) voor BC Heeze houdt JRC gedurende 4,5 minuten de nul. JRC zet hier tegenover echter 6 punten tegenover waardoor het gat naar 9 punten gaat. BC heeze vlucht in een time out. Steven geeft aan dat JRC de rest van het kwart even in een zone gaat spelen, aangezien het schot bij BC Heeze niet valt. Eindstand dit kwart 17-24 in het voordeel van JRC.
In de tweede helft kabbelde de wedstrijd een beetje door. Er werd aan beide kanten veel gemist en beide teams kwamen niet in hun eigen ritme. JRC begint slapper aan de tweede helft waardoor BC Heeze meteen terug komt tot 20-24 en met kansen op meer. Deze worden echter gemist. Daarna begint het een beetje te lopen bij JRC met goede pick en rolls worden spelers in stelling gebracht. Na een goed screen wordt Victor vrij gespeeld op de driepunters lijn en hij aarzelt geen seconde. DRIEPUNTER voor Victor “Traktor” van Lokven. BC Heeze weet dit kwart voor het eerst in de dubbele cijfers te komen. Echter zet JRC hier ook het meeste aantal punten tegen over (10-15). Tussenstand 27-39 in het voordeel van de gasten.
Het vierde kwart werd het kwart van Jamal met 5 van zijn 9 punten had Jamal hier een groot aandeel in. Min puntje aan dit kwart is dat BC Heeze hier 17 punten in mag maken en JRC hier maar 15 punten tegenover weet te zetten.

Conclusie van speler/ coach Steven: Een degelijke pot met een overwinning die we moesten halen. Voor minder werd er niet afgereisd naar Heeze.

Scores:
Carlo:                   11 punten
Robin:                 10 punten
Jamal:                  9 punten
Steven:                8 punten, (gemiste vrije worp ivm een Technische fout van de tegenstander)
Victor:                  6 punten
Jannick:              4 punten
Jasper:                4 punten
Joris:                    2 punten (2 op 2 vrije worpen)

Vrije worpen:   19 op 31 (61%)