Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

BC Kimbria H2 - JRC Boxtel H3
 

 

JRC Boxtel H3 gaat down under in Maastricht

Maastricht – JRC Heren 3 won vorige week in Boxtel een draak van een wedstrijd van BC Kimbria uit Maastricht. Afgelopen zondag 9 oktober stond al direct de terugwedstrijd op het programma. Beide teams kenden nu elkaars sterktes en zwaktes, dus daar was op de training nog extra aandacht aan besteed. De wedstrijd in Maastricht had een tactisch steekspel kunnen worden tussen twee teams die elkaar niet veel leken te ontlopen.

Voor basketbalclub JRC is de jeugdopleiding erg belangrijk. Eén van de talententeams is het jongens onder 18 team, dat getraind wordt door Corné Linssen en Victor van Lokven. De goede begeleiding van beide trainers begint voor JRC haar vruchten af te werpen. De eerste exponent van de vernieuwde jeugdopleiding, mocht zondag zijn debuut maken in het seniorenbasketbal. De talentvolle speler, Pjotr van Weert, maakte zijn opwachting in de selectie van JRC Heren 3.
Vol goede moed vertrok de selectie richting Maastricht. Vol goede moed, omdat Steven een duidelijke routebeschrijving had gegeven: "gewoon de A2 volgen en in Maastricht bij de stoplichten linksaf". "Kan niet missen", zou je denken, maar niets is minder waar. Eén chauffeur besloot bij de stoplichten gewoon rechtdoor te rijden, een ommetje dat uiteindelijk de autorit verlengde met 25 minuten.

Eenmaal omgekleed, stapte de selectie de zaal binnen, waar ons twee verrassingen stonden te wachten. De eerste verrassing was eigenlijk niet meer dan logisch, de wedstrijd bleek het slot- en spektakelstuk van een Maastrichts weekend te moeten worden, tribunes werden uitgeschoven en het centre court werd opgebouwd. De tweede verrassing was eigenlijk ook niet meer dan logisch, Kimbria had meer spelers dan de week ervoor in Boxtel. Op zich geen verrassing, aangezien Kimbria in Boxtel slechts over zes spelers kon beschikken. Wel een verrassing, omdat de onbekende spelers beduidend beter bleken te zijn dan de selectie die tot nu toe bekend was.
Uit de vorige wedstrijd had JRC de lering getrokken dat het sterk zou moeten starten om niet te snel tegen een achterstand aan te kijken. Helaas had JRC niet de beoogde start en kwam het al snel 6-0 achter. Toen Steven Besuijen namens JRC scoorde met een driepunter, hoopte JRC ook los te komen, maar hierna was het weer aan Kimbria. Op het einde van het eerste kwart was Wijnand van Zadelhoff de grote man, waardoor het eerste kwart werd afgesloten op 20-11.

Het tweede kwart startte JRC andermaal met een driepunter van Steven Besuijen. Kimbria wist twee scores te maken, waarna het namens JRC de beurt was aan Frank Schellekens en Carlo Schoenmakers die het verschil terug wisten te brengen tot drie punten. Helaas stond aan de kant van Kimbria toen de Australiër op, die er in Boxtel niet bij was, en scoorde negen punten op rij, waardoor het gat weer groter werd dan tien punten. JRC wist nog slechts één vrije worp te scoren via Robin Hulskes, waarmee de ruststand op 41-25 kwam.

De achterstand van zestien punten, moest rustig ingelopen worden om er weer een wedstrijd van te maken. Wijnand van Zadelhoff gaf hiertoe het goede voorbeeld met de openingsscore van de tweede helft, waarna Robin Hulskes volgde met een driepunter en een inside-score. JRC viel daarna weer stil en wist drie minuten niet tot scoren te komen. De hardwerkende Joris van de Brekel brak de ban en kwam vrij onder de basket. Zijn verdediger wist Joris slechts foutief af te stoppen, maar kon hem niet beletten te scoren. Twee punten én een bonus vrije worp voor Joris van de Brekel. De volgende scores kwamen van de lange spelers Jannick Vaars en Wijnand van Zadelhoff, maar het verschil bleef groter dan tien punten: 54-40.

Het laatste kwart begon, behoudens een score van Steven Besuijen, dramatisch voor JRC. Kimbria scoorde erop los en nam een maximale voorsprong bij 67-42 en de wedstrijd was definitief gespeeld. Dankzij een driepunter van Carlo Schoenmakers kwam er weer wat ritme in het spel van JRC en konden ook Robbin Hulskes, Steven Besuijen en Wijnand van Zadelhoff nog tot scoren komen. Nadat Kimbria het verschil weer groter maakte, kwam er nog een lichtpuntje voor JRC: de slotscore van de wedstrijd, was tevens de eerste score in het seniorenbasketbal van debutant Pjotr van Weert. Uiteindelijk verloor JRC Heren 3 in Maastricht van Kimbria met 76-55.

Playing-coach Besuijen zei na de wedstrijd: "Er stond een compleet ander team ten opzichte van vorige week. Ik denk dat er 3 of 4 spelers van Kimbria loepzuiver stonden te schieten vanaf de driepuntslijn. Met name een Australische jongen met nummer 8 was erg goed. Als Kimbria deze selectie mannen ook meeneemt naar uitwedstrijden gaan ze hoog eindigen! Vanuit ons kan ik zeggen, terecht verloren, al ging het met vlagen wel erg makkelijk". Debutant Pjotr van Weerts primaire reactie na de wedstrijd was: "dat ik hier scoor is niet belangrijk, het is vervelend dat we niet gewonnen hebben". Hierna herpakte hij zich en liet merken dat hij de mediatraining met succes heeft doorlopen: "Dat we hier verliezen is bijzaak, het belangrijkste is dat ik de kans krijg om mijn kwaliteiten te tonen op seniorenniveau. Voor mij was het belangrijk om mezelf te ontwikkelen in de jeugdopleiding bij JRC. Je zou verwachten om te debuteren in heren 1 of heren 2, maar dat ik direct bij de selectie van heren 3 zou zitten is te mooi om waar te zijn. Hier kon ik tot vandaag alleen van dromen."

Scores:  
Steven Besuijen   14
Wijnand van Zadelhoff 12
Robin Hulskes          10
Carlo Schoenmakers    7
Frank Schellekens   6
Jannick Vaars     2
Joris van de Brekel     2
Pjotr van Weert     2


Auteur Frank Schellekens
Meer JRC Boxtel basketbal nieuws >>>>


09-10-2016
 
 
BC Kimbria H2 - JRC Boxtel H3
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)