&

Kimbra H2 - JRC Boxtel H3

JRC Boxtel H3 beleeft lastige zondagavond in Maastricht

Maastricht – Met een uitgedunde, maar aangevulde selectie, vertrok JRC Heren 3 zondag 12 november naar Maastricht voor een treffen met Kimbria heren 2. Topscorer Robin Hulskes ontbrak, evenals de lange Wijnand van Zadelhoff en Giel 'Buzzerbeater' Mommers. Nieuw in de selectie is de tropische verrassing Jamal Trenidad. De selectie werd gecompleteerd door Victor van Lokven, een groot talent uitkomend voor het tweede herenteam van JRC.

De vorige wedstrijd in Maastricht werd ruim verloren, dus de Boxtelaren maakten zich op voor een zware wedstrijd. Anderzijds leefde het besef dat deze week het onmogelijke mogelijk bleek te zijn (Donald; we weten dat je dit leest, van harte gefeliciteerd met je overwinning namens JRC heren 3). Was er een nieuwe, ditmaal wel wenselijke, stunt in de maak?

JRC startte met Frank Schellekens, Carlo Schoenmakers, Steven Besuijen, Jannick Vaars en Jamal Trenidad. Na twee balverliezen, door verrast te zijn door de pressie van Kimbria, stond het 4-0 voor de thuisploeg. Nieuweling Jamal Trenidad maakte de eerste score namens JRC. Na een driepunter van Frank Schellekens en een vrije worp van Jannick Vaars komt de stand op 11-11. Daarna was het woord weer aan Kimbria. JRC scoorde nog tegen via Carlo Schoenmakers, waarna Joris van den Brekel vanaf de vrije worplijn het eerste kwart afsluit bij 18-14.

Het tweede kwart kwam het 17-jarige Israëlische talent van Kimbria op stoom en hij tekende dit kwart voor tien punten. JRC zette hier pure degelijkheid tegenover en scoort met name via Peter van Zadelhoff en Victor van Lokven. Steven Besuijen besloot tot een tactische zet en zette zijn manschappen in een zone-verdediging. Kimbria kwam hierdoor lastiger tot scoren. Aanvallend zocht JRC vaker de lange mannen onder het bord. De sublieme wedstrijdleiding uit Meersen beloonde de Boxtelse centers met vrije worpen, die helaas niet werden benut.

Na de rust werd duidelijk dat de Meersense fluitgasten niet gewend zijn aan bezoek vanuit andere regio's van het Koninkrijk der Nederlanden. Uit puur enthousiasme werden de acties van Trenidad begroet met valse lucht dat door de fluit van de scheidsrechter sijpelde. Besuijen kon dit enthousiasme niet waarderen en maakte dit meermaals kenbaar. De scores van JRC kwamen dit kwart van Schoenmakers en Besuijen.

JRC wist dat het laatste kwart belangrijk was. De hard werkende Van Zadelhoff scoorde krachtige scores van dichtbij de basket. Besuijen, de Brabander met een immigratie-achtergrond, kon zich niet weerhouden om de scheidsrechters de nodige aanwijzingen te geven. De arbitrage waardeerde dit echter niet en bestrafte dit met een technische fout. In zijn poging een goede Brabander te worden, werd Besuijen gesteund door zijn team. Door de technische fout mag hij zijn teamgenoten trakteren op een rondje. Na de vrije worp en nieuw balbezit liep Kimbria verder uit bij JRC, waardoor de wedstrijd was beslist. Besuijen dupeerde zijn team dus aanzienlijk. Vaars en Van Zadelhoff proberen JRC nog terug in de wedstrijd te brengen. Met een driepunter poogde ook Van Lokven met JRC in te lopen op Kimbria, maar de Maastrichtenaren trokken de wedstrijd gecontroleerd over de streep.

Na een goed eerste kwart liep Kimbria steeds verder weg bij JRC. De internationale spelers van Kimbria maakten zondag het verschil. Uiteindelijk een heel behoorlijk verschil, de wedstrijd eindigde in 66-39. Voor JRC rest zich niets anders dan de wonden te likken en zich op te maken voor de volgende speelronde. Het positieve aan deze wedstrijd is het debuut van Trenidad, evenals zijn eerste punten voor de oranjehemden. "Het is een grote eer om naast een gevestigde naam als Jurrion Schellekens te spelen. Ik hoop dat ik dit seizoen veel kan leren van het team en mezelf verder ontwikkel als basketballer. Verder wil ik Frank Schellekens bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen en de kans om onderdeel te zijn van het vlaggenteam van JRC".