Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Bladel H3 - JRC Boxtel H3
 

 

JRC Boxtel heren 3 heeft het winnende lot in Bladel

Bladel – In de titelstrijd heeft JRC Heren 3 nog enkele lastige hordes te nemen. Voordat de Boxtelaren het op mogen nemen tegen EBBC uit Den Bosch, de directe concurrent voor de titel, moesten eerst de punten in Bladel opgehaald worden.

Bij JRC Heren 3 waren er meerdere spelers die niet genoeg loten verkocht hadden. Derhalve restte coach Frank Schellekens niets anders dan deze spelers te royeren (en na dit weekend weer in genade te nemen), uit solidariteit met de eveneens Bladelse voetbalclub Bladella. Bij het inventariseren van de wedstrijdselectie bleek Schellekens zich verrekend te hebben, er waren slechts vier spelers beschikbaar, maar er moesten vijf spelers in het oranje het veld opgestuurd worden. Gelukkig leeft het mogelijke kampioenschap van Heren 3 dusdanig binnen de vereniging, dat de invallers stonden te dringen om opgenomen te worden in de selectie van Schellekens. Gezien het feit dat slechts Jasper Verhoeven en Victor van Lokven hun portemonnee hadden getrokken om een lotje te kopen, vielen zei als vanzelfsprekend in de prijzen. Aldaar ontstond een wedstrijdselectie van liefst zes spelers. Ook al won JRC de thuiswedstrijd al met dertig punten verschil van Bladel, was Schellekens nog niet overtuigd dat Bladel kansloos gelaten kon worden. Wat doe je dan? Dan smeek je Ian Rooth! Dit bleek succesvol, waardoor het aantal spelers in de wedstrijdselectie op zeven kwam.

In Bladel stond het opleidingsteam van de vereniging (voor het landelijk spelende eerste team) klaar om zich te meten aan de kwaliteiten van JRC. Een eerste oogopslag leerde drie duidelijke verschillen:  - de thuisploeg had een selectie van liefst elf spelers, significant meer dan de zeven van JRC;
- Bladel had voornamelijk kleinere spelers, waar JRC aantrad met veel lengte en kracht;
- JRC had Ian Rooth en Bladel niet.

Het basisteam bestond uit Carlo Schoenmakers, Victor van Lokven, Steven Besuijen, Jamal Trenidad en Ian Rooth. JRC buitte het fysiek overwicht direct uit middels een sterke inside-score van Trenidad. Dat Bladel vooral van afstand dreigend zou zijn, werd direct duidelijk door een driepunter van de gastheren. Ondanks vier punten op rij van Rooth, wist Bladel toch een kleine voorsprong te pakken bij 9-6. Met een driepunter van Besuijen en een score van Schoenmakers neemt JRC de voorsprong terug. Dankzij heren 3-potentials Verhoeven en van Lokven, sloot JRC het eerste kwart af met een kleine voorsprong van 15-18.

De coach van Bladel besloot om een ‘roulette-tactiek’ te hanteren. ‘Alles op Rooth’ zodra hij de bal heeft. Dit leek meer op een variant van Russisch roulette, want de ene na de andere Bladel-speler liep een auwtje op, terwijl Rooth simpelweg tekende voor de eerste vier punten van het tweede kwart. Hierna ontstond er ruimte voor Peter van Zadelhoff, die zijn kans pakte en eveneens vier punten op rij scoorde. Via scores van Verhoeven, Schoenmakers en Trenidad liep JRC uit tot een voorsprong bij rust van 27-39.

Na rust trok JRC, onder aanvoering van Schoenmakers, de verdediging nog eens extra aan. Dit resulteerde direct in onderscheppingen en vrije lay-ups voor Schoenmakers zelf. Na een vrije worp van van Lokven, wist ook Bladel weer te scoren. JRC diende de thuisploeg van repliek via Besuijen en Rooth. Op dit moment bereikte JRC haar maximale voorsprong van 18 punten bij een stand van 32-50. De laatste vier minuten van het derde kwart verloor JRC de scherpte en wist alleen Trenidad het netje nog te vinden. Bladel wist met een driepunter in het eindsignaal van dit kwart terug te komen tot 40-52.
Schellekens wees zijn team erop dat het de tegenstander niet meer binnen de tienpuntengrens mocht laten komen. Klaarblijkelijk had Bladel meegeluisterd, want ze misten direct twee vrije worpen. Van Zadelhoff liet op zijn beurt zien hoe er wel geraakt moet worden vanaf de vrijeworplijn. Toen van Lokven een driepunter raakte, leek de wedstrijd op het slot te zijn gegooid. Een vreugdekreet klonk uit de keel van JRC’s grootste talent binnen de seniorenteams. Bladel weigerde echter de handdoek al te gooien, maar de poging om terug te komen werd gepareerd met vrije worpen van Besuijen en Verhoeven. Wanneer de vermoeidheid toe lijkt te slaan, staat altijd van Zadelhoff op, zo deed hij dat ook deze wedstrijd. Nadat van Zadelhoff de laatste vijf punten voor de gasten aantekende, won JRC met 50-66.
“We hebben een belangrijke horde genomen op weg naar de tweestrijd met EBBC”, aldus coach Schellekens, “winst in Bladel is niet vanzelfsprekend, maar we mochten geen averij oplopen in de titelstrijd”. JRC moest veel vaste krachten missen, maar de invallers hebben Heren 3 goed bijgestaan deze wedstrijd, door dertig punten te maken. De geroyeerde spelers zullen na de carnaval weer in genade worden genomen, waardoor zij zich mee op kunnen gaan maken voor de wedstrijd tegen EBBC uit Den Bosch. Ian Rooth was dit weekend topscorer en man van de wedstrijd. In Bladel bleek JRC met Rooth het winnende lot in handen te hebben.

Scores:    
Ian Rooth    15 punten 27 rebounds
Peter van Zadelhoff  13 punten  
Carlo Schoenmakers  10 punten 6 steals
Jasper Verhoeven  8 punten  
Victor van Lokven 7 punten  
Steven Besuijen 7 punten  
Jamal Trenidad    6 punten  


Auteur Frank Schellekens
Meer JRC Boxtel basketbal nieuws >>>>


18-02-2017
 
 
Bladel H3 - JRC Boxtel H3
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)