Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

EBBC HS2 – JRC HS2 
 

 

Vernieuwd JRC-heren 2 wint eerste wedstrijd van het seizoen


Ook dit jaar zal JRC-heren 2 weer uitkomen in de 2e klasse van rayon zuid. Het team kent een aantal veranderingen in de selectie. Helaas heeft Jason Nettekoven besloten om te stoppen met basketbal en zal komend jaar dus niet spelen. Hopelijk zien we hem in de toekomst nog eens terug komen.
Spelers van vorig jaar: Erwin Reijnaerts, Willem van Loon, Corne Linssen, Victor van Lokven, Jasper Verhoeven, Miguel Oliveira en bankspeler vanuit heren 1 Kai Elissen zullen ook dit jaar weer uitkomen voor JRC-heren 2.

Naast deze vaste groep spelers heeft het team een aantal versterkingen erbij gekregen:

Center van 2.05 meter Coen van der Meijden heeft op 32 jarige leeftijd besloten een punt te zetten achter zijn prachtige carrière bij het eerste team van JRC-Boxtel. Echter houd hij teveel van het spelletje om er helemaal mee te stoppen en zal daarom gaan spelen voor het tweede team van Boxtel. Een groot gemis bij het eerste, maar zal met zijn lengte, scorend vermogen en ervaring een geweldige versterking bij het tweede zijn.

Oud heren 1 spelers en clubiconen Robert Smits en Robbin Snoeren hebben na een jaartje niks gedaan te hebben (op basketbalgebied) besloten om toch weer aan de gang te gaan. Beide spelers zijn op meerdere posities inzetbaar en zullen met hun kwaliteit, ervaring en lengte een geweldige versterking voor heren 2 zijn.

Het team ziet er nu ineens zo aantrekkelijk uit dat het zelfs voor spelers van buiten de club interessant word om eens een kijkje te komen nemen. Na een aantal pittige selectie trainingen heeft ook Richard Laros zich toegevoegd aan de groep en is de selectie compleet. Richard is geen onbekende bij Boxtel, een aantal jaar geleden kwam hij 1 seizoen uit voor het eerste team van Boxtel. Richard zal met zijn ervaring, goed schot en harde defense een versterking zijn op de guard positie.

Coaches zijn net als vorig jaar de gebroeders Teun en Jaap van Loon.

EBBC HS2 – JRC HS2 

Denbosch- Op 17 september mag het vernieuwde tweede senioren team van Boxtel het opnemen tegen het ervaren en fysieke tweede team van Denbosch. JRC mist een aantal spelers maar gelukkig kan heren 3 speler Robin Hulskes aansluiten waardoor er toch 10 man in Denbosch verschijnen. 

Vorig jaar heeft JRC hier in Denbosch kansloos verloren. Het team is dus gewaarschuwd. Aan het begin van de wedstrijd bleek al dat een aantal vaste krachten van EBBC er niet bij zijn. Geen rede om makkelijk te denken want EBBC is altijd lastig te bespelen. Dat laatste bleek gelijk in het begin van de wedstrijd. EBBC gaat in een zone staan en dat was aan het begin even zoeken voor JRC.  De eerste 5 minuten word er weinig gescoord en het is EBBC die het tempo bepaald. In de laatste minuten weet Teun (die speelt in plaats van de afwezige Coen) er nog snel 5 punten bij te gooien waardoor het eerste kwart eindigt in 10-17 in het voordeel van JRC.

Het tweede kwart willen we een gat gaan slaan. We beginnen sterk met een driepunter van Robin en een score van Corne waardoor er een mooi gat geslagen is. Vanaf dat moment is het een beetje om en om scoren maar JRC bepaald het tempo en dat is belangrijk. Helaas gaat Robert Smits dit kwart vervelend door zijn knie heen en kan niet verder spelen.
Score na kwart 2: 19-32

De coaches geven de opdracht om scherp te beginnen in het 3e kwart. Als het 3e kwart sterk word gespeeld zou de wedstrijd wel eens vroeg gewonnen kunnen zijn. Hoewel guard Erwin Reijnaerts niet altijd alles mee krijgt van wat de coaches zeggen, heeft hij dit goed gehoord. Hij zet hem in zijn 5e versnelling en is niet meer te pakken door de oude mannen van EBBC. Met 8 punten en 2 steals in de eerste 5 minuten is er een groot verschil ontstaan op het scorebord. Als Teun dan nog eens 8 punten op rij erin gooit geeft EBBC het op.
Score na kwart 3: 30-53

In de laatste periode van de wedstrijd worden er nog een aantal fraaie aanvallen gespeeld door JRC en veel spelers komen tot scoren. Victor die altijd al bekend staat voor zijn harde spel zorgt nog bijna voor een opstootje omdat hij iets wat ongecontroleerd het duel in ging en een speler van EBBC onderuit werkt. Gelukkig kon de sympathieke Bossche speler in kwestie zijn hoofd cool houden, telde rustig tot 10 en er was niks aan de hand.
De wedstrijd word gewonnen met 40-72.

Een prima eerste wedstrijd. JRC moest 40 minuten tegen een zone spelen. Voorgaande jaren was dit vaak een zwak punt voor de mannen uit Boxtel maar vandaag zag het er aardig uit.

Volgende week zaterdag gaat het tweede team van Boxtel op bezoek in Breda.

Scores  
Erwin 17 pnt
Teun   13 pnt
Jasper 9 pnt
Victor   8 pnt
Corne 8 pnt
Kai      8 pnt
Robin    5 pnt
Willem   3 pnt
Micky   0 pnt
Robert   0 pnt
Onbekend  1 pnt

Auteur Frank Schellekens
Meer basketbal nieuws >>>>


17-09-2016
 
 
EBBC HS2 – JRC HS2 
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)