Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel H3 - BC Kimbria H2
 

 

JRC Heren 3 sleept de overwinning in de tweede helft binnen.

Boxtel – Zondagmiddag 15:00 uur verzamelt de heren 3 zich in de Braken voor beschuit met muisjes en een wedstrijd tegen BC Kimbria uit Maastricht. Beschuit met muisjes.. zeer gebruikelijk bij de geboorte van nieuw heren 3 publiek. Onze heren 3 treedt aan met een op één na volledige selectie, dit konden we niet zeggen van onze tegenstander, zij kwamen met 6 spelers en coach vanuit Maastricht richting Boxtel.
Op basis van de voorgaande uitslagen zou JRC deze wedstrijd moeten winnen, maar de ervaring leert ons ook dat onderschatting onze grootste tegenstander is.

Mede door de afwezigheid van Eschenaar Giel Mommers start JRC Boxtel de wedstrijd met Frank Schellekens, Carlo Schoenmakers, Robin Hulskes, Jannick Vaars en Peter van Zadelhoff. Hoewel we afspreken onze verdediging strak neer te zetten en veel druk op de eerste pass te geven weet onze Limburgse tegenstander toch de eerste punten binnen te gooien en loopt JRC, aan het begin van de wedstrijd, een beetje achter de feiten aan. Dankzij een ontketende Robin Hulskes (goed voor 8 punten in het eerste kwart) blijven de Boxtelnaren in de buurt op het scorebord en eindigen we het eerste kwart op 14-16. Leuke bijkomstigheid in dit tegenvallende eerste kwart is dat Jurrion Schellekens zijn rentree maakt in het competitieve basketbal op de Brabantse velden!

We bespreken wat verdedigende tactieken en blijven aanvallend onze ‘Twintowers’ Wijnand van Zadelhoff en Jannick Vaars zoeken, waar onze tegenstander weinig lengte heeft. Het tweede kwart start zoals we het eerste kwart geëindigd waren met puntje-puntje basketbal. Steven Besuijen gooit zijn eerste punten binnen en mede door driepunters van Robin Hulskes en Frank Schellekens blijft JRC qua scores bij, maar kunnen we niet voorkomen dat BC Kimbria iets uitloopt dit kwart.
Ruststand 25-33

Het roer moet om! Gemotiveerd starten we het 3e kwart.
De scheidsrechters staan veel toe, wat maakt dat we overtuigend naar de ring moeten om alle twijfel over wel/niet een fout te vermijden. Zo gezegd, zo gedaan. Aanvallend zoeken we regelmatig de ring op, waar we enkel foutief gestopt kunnen worden. Helaas resulteert dit, door het missen van onze vrije worpen, nog niet in een groot verschil op het scorebord. Verdedigend staat het wel, want het lukt onze tegenstander niet meer om te scoren in de eerste 6 minuten van het derde kwart. De laatste minuten score JRC’ers Jannick Vaars, Carlo Schoenmakers en Wijnand van Zadelhoff wel uit vrije worpen en staat er in minuut 7 zelfs een kleine voorsprong op het scorebord. Jannick Vaars scoort ook nog 2x sterk vanuit de post en zet de eindstand van het derde kwart op het bord. 44-41.

Vol gas het laatste kwart in.. Wijnand van Zadelhoff opent het kwart sterk met 2 inside acties en laat daarmee zien aan zijn teamgenoten wat er gevraagd wordt. Kimbria is moe en zit in de foutenlast, het is daarom zaak om de lange mannen op te zoeken. Frank Schellekens en Robin Hulskes zijn trefzeker van afstand, waardoor het gat 5 punten blijft in het voordeel van JRC. Kimbria kon op dat moment nog net bijblijven, maar mede door 9 punten op rij van Steven Besuijen valt het doek voor de Limburgers en staat de eindstand op het bord: 67-53.

Het was een matige wedstrijd van de kant van Boxtel, maar als team de wedstrijd binnen getrokken. Heren 3 blijft ongeslagen. Volgende week mogen we naar Maastricht voor de return wedstrijd tegen onze tegenstander van vandaag.

Scores:
Steven ‘Lucas’ Besuijen & Robin Hulskes beiden - 16 punten
Frank Schellekens – 10 punten
Wijnand van Zadelhoff – 8 punten
Peter van Zadelhoff – 7 punten
Jannick Vaars – 6 punten
Carlo Schoenmakers – 4 punten
Jurrion Schellekens en Joris van Brekel kwamen nog niet te scoren

Auteur Frank Schellekens
Meer JRC Boxtel basketbal nieuws >>>>


02-10-2016
 
 
JRC Boxtel H3 - BC Kimbria H2
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)