Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel H3 - Bladel H3
 

 

Bladel gedeclasseerd door JRC Heren 3

Boxtel – Na de 'winterstop' mocht JRC Heren 3 zondag 15 januari weer aantreden in de derde klasse B. De tegenstander was het derde team van Bladel, een team dat aanvankelijk mikte op een plek in de top drie van de competitie. Beide teams hadden elkaar nog niet getroffen, maar bekend was dat Bladel 3 een opleidingsteam was voor hun eerste team, uitkomend in de landelijke tweede divisie.

Bij JRC ontbraken drie belangrijke spelers. Wijnand van Zadelhoff, center van 2.02 meter, kampte met een blessure. No-nonsens-speler, Giel Mommers, was nog aan het zoeken naar het loszittende schroefje van Billy. En JRC topscorer Robin Hulskes ontbrak vanwege de sneeuwval. Om de selectie aan te vullen, werden twee spelers met Heren 3-potentie benaderd: Corné Linssen en Jasper Verhoeven waren direct enthousiast om aan te sluiten bij het team. Bij aanvang wist JRC dat Bladel een team had van jonge, snelle en relatief kleinere spelers. Op de training was afgesproken om gebruik te maken van het fysieke voordeel en de ervaring die de thuisploeg bezit. Daarom startte JRC met Carlo Schoenmakers, Steven Besuijen (weliswaar is het fysieke voordeel hier minder dan verwacht vanwege beperkte calorie-inname), Jurrion Schellekens, Peter van Zadelhoff en Jannick Vaars. Tijdens de warming-up kreeg de Bladel-coach al de bibbers bij het zien van Vaars zijn lengte. Deze bibbers waren terecht, want de eerste score kwam direct van de lange center. Na scores van Besuijen, van Zadelhoff en Schellekens, stond een 8-0 voorsprong op het scorebord. Toen Bladel na vier minuten ook scoorde, antwoordde JRC direct weer via Vaars en Besuijen. Via vrije worpen kon Bladel dichterbij komen, de vrije worp was raak maar werd afgekeurd door te vroeg inlopen van een teamgenoot. Een vooruitstrevende interpretatie van de regels door onze vrienden uit Veghel, die niet in dank werd afgenomen door de heren 1-delegatie in de Bladelse selectie. Na enkele wissels bleken ook de andere spelers van JRC niet af te stoppen door Bladel onder de ring. Jamal Trenidad en Jasper Verhoeven zorgen voor een stand na het eerste kwart van 20-8. JRC kon tevreden naar de spelersbank en Bladel kon de ontstane wonden gaan likken.

Het tweede kwart begon met een terugblik naar de interpretatie van de regels: "als we straks met één punt verliezen, blijkt dit toch cruciaal te zijn geweest". Alle aanwezigen wisten natuurlijk dat dat scenario, gezien het kwaliteitsverschil tussen beide teams, niet erg voor de hand liggend was. Verhoeven solliciteerde ondertussen steeds nadrukkelijker naar een plaats in de selectie van Heren 3 en scoorde de eerste punten van het tweede kwart. In de verdediging werd de druk opgelegd door Carlo Schoenmakers en Joris van den Brekel. Bladel werd in dit kwart bij de hand genomen door de point-guard die voor zijn eerste punten tekende en daarnaast de aanvallen van zijn team leidde. Vaars en Schellekens zorgden er echter voor dat JRC uitliep tot 31-14 halverwege het tweede kwart. Vervolgens miste JRC teveel vrije worpen, waardoor Bladel terug kon komen tot 35-22. Tijdens de pauze kon JRC uitrusten en zich vervolgens klaarmaken voor de tweede helft. Een rustperiode van vijf minuten bleek te kort, het uitrusten ging voortvarend, maar het klaarmaken wat minder. Door Bladel werd de rustperiode gebruikt om, gewapend met digitaal spelregelboek, hun gelijk te halen bij de scheidsrechter. De geraakte vrije worp had geteld moeten worden, daar hadden ze een punt. Bladel komt sterker uit de rust en wist na een 0-7 run het verschil weer binnen de tien-punten-grens te krijgen: 47-38. Om de flow van Bladel te doorbreken nam JRC een time-out. Hierin werd besproken om weer meer gebruik te maken van het voordeel in lengte en kracht en de scores dichtbij de ring te zoeken. Peter van Zadelhoff en Jasper Verhoeven worden uitstekend in stelling gebracht en na een score van Carlo Schoenmakers werd het 54-38 voor JRC aan het eind van het derde kwart.

In het laatste kwart zou JRC de voorsprong uit moeten bouwen om de verhoudingen beter weer te geven. Met zes punten op rij bracht Besuijen het verschil richting twintig punten en het verzet van Bladel bleek volledig gebroken. Via scores van Trenidad, Schoenmakers, Schellekens en Vaars werd de uiteindelijke eindstand van 71-44 bereikt. Coach Frank Schellekens blikte terug op de prestaties van de beschikbare spelers: "Het is altijd afwachten hoe het team reageert op de afwezigheid van vaste waarden. Verschillende spelers zijn vandaag opgestaan en hebben de ontstane gaten goed opgevuld. Schoenmakers en Schellekens zijn spelers die normaal vooral hun medespelers beter maken, maar nemen vandaag samen ook nog eens 19 punten voor hun rekening." De koploper van de competitie, EBBC uit Den Bosch, kwam dit weekend niet in actie. Met één wedstrijd meer gespeeld, komt JRC nu op gelijke hoogte en mag het zich mede-koploper noemen. De nummer drie van de ranglijst, Kimbria uit Maastricht, verloor dit weekend in Nuenen van Achilles, waardoor het nu twee verliespunten méér heeft dan JRC. De titelstrijd blijft dus spannend, al lijkt Kimbria af te haken voor het kampioenschap. Voor JRC rest de taak om de spelers scherp te houden en de druk op EBBC te blijven leggen.

Scores:  
Jasper Verhoeven  15
Jannick Vaars  12
Carlo Schoenmakers 11
Steven Besuijen  10
Jurrion Schellekens   8
Peter van Zadelhoff    7
Jamal Trenidad   4
Corné Linssen     2
Joris van den Brekel   0
Frank Schellekens   0

Auteur Frank Schellekens
Meer basketbal nieuws >>>>


14-01-2017
 
 
JRC Boxtel H3 - Bladel H3
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)