Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel H3 - EBBC H3
 

 

JRC Boxtel Heren 3 Overklast Vlaggenteam EBBC In Slotfase

Boxtel – Zondagmiddag 25 september stond de eerste competitiewedstrijd van JRC Heren 3 op het programma. Oude bekende, EBBC heren 3 uit 's-Hertogenbosch, was de tegenstander. Vorig seizoen eindigde beide ontmoetingen tussen deze teams in een overwinning voor EBBC. Daarnaast heeft EBBC dit jaar uitgesproken om kampioen te willen worden, om de herentak van EBBC weer enige glans te geven. Om hun woorden kracht bij te zetten, is zelfs besloten om een coach aan te stellen! JRC heren 3 leek de zomerstop goed te hebben verteerd. Het vertrek van Luuk van Berkel kon opgevangen worden door de toevoeging van Jurrion Schellekens en Carlo Schoenmakers aan de wedstrijdselectie. De zomer bleek echter te lang te duren, want ook Mathijs en Domien sloten niet meer aan bij de trots van JRC.

Het verlies van Domien bleek nog een vervelende nasleep te krijgen, namelijk het verlies van trouwe supporter Maarte van de Laak. Dit werd het einde van het illustere duo: Maarte en Rob. Als een verloren ziel, zat Rob eenzaam op de tribune. Gelukkig werd hij uit zijn lijden verlost door Steven, die hem een plaats achter de jurytafel aanbood. Rob nam dit aanbod met beide handen aan en nam plaats om de puntentelling en tijd waar te nemen (waarvoor dank!). De uitgedunde selectie van heren 3 werd zondag aangevuld met de potentiële heren 3-spelers Corné Linssen en Viktor van Lokven. Voor het begin van de wedstrijd, herinnerden de JRC-spelers elkaar eraan dat EBBC fanatiek zou starten om hun titelaspiraties direct kracht bij te zetten. JRC leek klaar voor de wedstrijd. Hoewel EBBC de eerste score van de wedstrijd maakte, antwoordde Steven Besuijen direct met een driepunter. Vervolgens werd JRC nog slechts gevaarlijk via Wijnand van Zadelhoff, die echter ongelukkig was in de afronding van zijn vrije worpen. Bij 4-14 moest JRC andere manieren zoeken om EBBC te bestrijden. De spelers die vanaf de bank werden ingebracht, stonden blijkbaar te popelen om hun kwaliteiten te tonen. Peter van Zadelhoff scoort namens JRC, waarna Victor van Lokven doorpakt met een driepunter. Met scores van Corné Linssen en Robin Hulskes weet JRC de schade te beperken tot 14-16 na het eerste kwart.Het tweede kwart start JRC sterk met fastbreaks en neemt het de leiding door scores van Corné Linssen en Frank Schellekens. Bij de Bosschenaren staat Stefan van Meurs op en doet JRC pijn van afstand, hij scoort in het tweede kwart uiteindelijk 14 punten. JRC wist nog enigszins bij te blijven dankzij driepunters van Robin Hulskes en Corné Linssen. De achterstand werd beperkt tot 27-34.

In de rust verbaasden supporters zich erover, dat ze hun helden gewoon in de kantine van sportcomplex De Braken konden aanschouwen. De in oranje gehulde strijders bleken heel benaderbaar en konden zelfs aangeraakt worden. Echter, met nog vijf minuten voor aanvang van de tweede helft, haastten de spelers zich naar het veld om hun game-faces weer op te zetten. De JRC-spelers spraken af om te proberen punt voor punt dichter bij de Bosschenaren te komen. De taak om EBBC-uitblinker van Meurs af te stoppen, nam Carlo Schoenmakers op zich. Schoenmakers gold overigens jaren als grootste talent uit de JRC jeugdopleiding en zette zijn opleiding al op jonge leeftijd voort bij Almonte uit Eindhoven. Schoenmakers heeft eindelijk de kroon op zijn werk weten te zetten, door een plek in de selectie van JRC Heren 3 af te dwingen. Na scores van Besuijen en Schoenmakers, stond de stand halverwege het derde kwart op 34-40 en bleek JRC slechts één punt te zijn ingelopen. De eerste helft scoorden beide teams veelal van afstand, nu werd vaker gescoord van dichtbij. Zo stelde center Wijnand van Zadelhoff, zijn collega-center Giel Mommers in staat om te scoren nadat Mommers perfect positie koos in de bucket. Ook EBBC bleef scoren, waardoor JRC niet dichterbij leek te komen. De laatste score van dit kwart was een driepunter van Frank Schellekens, hierdoor kwam JRC op een kleine achterstand en bleek winst zeker nog tot de mogelijkheden te behoren: 42-45.

Speler/coach Schellekens kreeg tips ingefluisterd door supporter/coach Stefan Paijmans. Aan de hand van Paijmans' adviezen werd de verdediging nog eens extra aangetrokken door JRC. Dat Paijmans, na jaren één van de gezichten te zijn geweest van JRC Heren 1, uit ervaring sprak, bleek uit het effect dat deze aanpak had. EBBC overblufte JRC de hele wedstrijd met harder spel en strakke verdediging, maar toen JRC de duimschroeven aandraaide, bleek EBBC hier niet mee om te kunnen gaan. De druk op de guard en forwards van EBBC resulteerde in balverliezen en als de Bosschenaren toch dichterbij de ring kwamen, stonden daar altijd nog de lange mannen uit Boxtel als slot op de deur. JRC kwam langszij met scores van Besuijen, Mommers en Schoenmakers. Met een driepunter van Hulskes en een vrije worp van van Lokven sloeg JRC nu zelf een gaatje van zeven punten, met nog vier minuten te spelen: 52-45. EBBC deed na zeven minuten iets terug en scoort binnen een halve minuut vijf punten, waardoor de teams weer dichtbij elkaar staan: 52-50. JRC probeerde middels een time-out de rust in de ploeg terug te krijgen en besprak de tactiek voor de laatste minuten. JRC liep na de time-out weer uit dankzij Wijnand van Zadelhoff en Corné Linssen. EBBC is genoodzaakt tot het maken van persoonlijke fouten om de klok te stoppen en JRC op de vrijeworplijn te krijgen. Besuijen, Hulskes en van Zadelhoff scoren samen vier van de zes vrije worpen en gooien zo de wedstrijd op slot. Een enorm spannende wedstrijd, eindigde na 40 minuten vol strijd en goed basketbal van beide teams in een overwinning voor JRC: 60-51.

De sleutel van de wedstrijd leek erin te zitten om de sterspeler van de tegenstander uit te schakelen. Van Meurs mag dan in het tweede kwart veertien punten scoren, maar over de hele wedstrijd gezien hebben we Raoul Cooijmans van scoren af weten te houden, als zo'n jongen er tien punten ingooit, verlies je toch ineens met 60-61. JRC-aanvoerder Steven Besuijen stond na de wedstrijd als een trotse vaderfiguur naar zijn teamgenoten te kijken: "heren 3 is toch een beetje mijn kindje, het is prachtig om de jongens voor elkaar door het vuur te zien gaan".

Topscores:  
Corné Linssen 12
Robin Hulskes    11
Steven Besuijen   10
Frank Schellekens    6
Wijnand van Zadelhoff 5
Carlo Schoenmakers     4     (6 assists)
Peter van Zadelhoff 4
Viktor van Lokven   4
Giel Mommers     4

Auteur Frank Schellekens
Meer basketbal nieuws >>>>


25-09-2016
 
 
JRC Boxtel H3 - EBBC H3
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)