&

JRC Boxtel H3 - BC Heeze H2

Gemakkelijke overwinning voor JRC heren 3 op BC Heeze H2

Boxtel – Na de spannende uitwedstrijd in Veghel, mocht JRC heren 3 zondag 30 oktober in sportcomplex De Braken aantreden tegen BC Heeze heren 2. Vorige week wist JRC, na een hele wedstrijd achter te hebben gestaan, in de slotminuut nog te winnen. Deze wedstrijd mocht geen probleem opleveren voor de Boxtelse basketballers, BC Heeze was namelijk de hekkensluiter van de competitie met slechts één overwinning dit seizoen.

Zondagmiddag moest JRC het stellen zonder Peter van Zadelhoff. Daar tegenover stond de terugkeer van cultheld Giel Mommers, die zichzelf terug heeft geknokt na een vervelende blessure welke hij opliep in het heetst van de strijd. Ook Jurrion Schellekens sloot weer aan bij de wedstrijdselectie, weliswaar drie kilo lichter, maar daar had JRC schijt aan.

JRC startte de wedstrijd scherp en legde veel druk op de spelers van BC Heeze, om zodoende direct duidelijk te maken dat er in Boxtel niets te halen zou zijn voor de gasten. Aanvallend gaf Robin Hulskes direct het goede voorbeeld door de eerste score van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. BC Heeze scoorde direct tegen, waarna JRC de duimschroeven nog strakker aandraaide. Er volgden acht minuten waarin JRC geen score tegen kreeg en uit wist te lopen tot 17-2. De gasten scoorden nog een keer, maar Joris van den Brekel besloot namens JRC dit kwart op 19-4.

Het tweede kwart werd geopend met een score van Wijnand van Zadelhoff. Waar BC Heeze moest knokken voor elke score, wist JRC de bal rond te laten gaan en middels de juiste keuzes eenvoudig te scoren. De van een blessure teruggekeerde Giel Mommers kon vrij worden gespeeld, waardoor ook hij tot scoren wist te komen. Als JRC de verdedigers al tegenkwam in een poging tot scoren, was het omdat ze foutief afgestopt werden. Steven Bushuis en Carlo Schoenmakers straften dit af door hun vrije worpen te benutten. De ruime voorsprong gaf JRC het vertrouwen om een nieuw aanvallend tactisch plan uit te proberen, na samenspel met Frank Schellekens wist Wijnand van Zadelhoff gemakkelijk te scoren. De teams gingen rusten bij 40-15.

In de rust wisten de spelers van JRC dat de wedstrijd al binnen is. Gretig als de JRC spelers zijn, werd afgesproken om sowieso de strakke verdediging vol te houden. "Elke score van BC Heeze moet voelen alsof je een vervelend pijntje ervaart op een specifieke plaats", was het devies van Steven Besuijen. De schoten van BC Heeze vielen sowieso al niet, maar ze zouden JRC ook middels penetraties geen pijn mogen doen.

Ook na de rust wist JRC de strakke verdediging op te brengen. Aanvallend leek de scherpte echter verdwenen en kwam JRC moeilijker tot scoren. Gelukkig had Jurrion Schellekens wel de wind in de zeilen, hij scoorde vijf punten op rij. Toen volgden vijf vruchteloze minuten voor JRC. BC Heeze had hier de kans om de stand draaglijker te maken, maar verzuimde tot zes keer toe te scoren vanaf de vrije worp lijn. De stand na het derde kwart: 47-21.

De spelers van JRC spraken af om de wedstrijd te blijven controleren en nog tien minuten verzorgd basketbal te spelen. Aanvallend was Wijnand van Zadelhoff de grote man bij JRC, hij kwam in dit laatste kwart tot tien punten. Joris van den Brekel bekroonde zijn harde werk en slimme loopacties met een score, waarna hij zelfs aan mocht leggen voor een bonus vrije worp. JRC sloot de wedstrijd af met een score van Jurrion Schellekens, 61-30.

Na deze overwinning blijft JRC de ranglijst van de derde klasse aanvoeren. EBBC Den Bosch en Bladel moeten hun wedstrijden nog winnen om naast JRC te komen. Volgende week speelt JRC Heren 3 een uitwedstrijd in Nuenen tegen Achilles '71, een team dat de laatste plaats deelt met BC Heeze.