Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel H3 - BBC H2
 

 

JRC Boxtel H3 doet wat het moet doen in de titelstrijd

Boxtel – Het is zondag 19 maart, een dag die voor de 3e klasse in afdeling zuid van de NBB in het teken staat van 2 wedstrijden. 1 in Boxtel en 1 in Maastricht. In Boxtel zou het op papier slechts een formaliteit moeten zijn, maar in Maastricht gaat het om dure punten en een kratje bier. Hier ontvangt de nummer 3 van de competitie, Kimbria, de nummer 2 EBBC uit Den Bosch.

In Boxtel weten de mannen onder aanvoering van de geblesseerde Frank Schellekens wat ze moeten doen. Winnen om zo 2 punten los te blijven van Den Bosch. De tegenstander deze zondag is hekkensluiter BBC uit Valkenswaard. JRC treed deze zondag aan met jong talent in de gelederen. Axel van der Weijden, een groots talent uit de jeugd van JRC mag zijn debuut maken tussen veteranen als Robin Hulskes en Peer van Zadelhoff en Carlo Schoenmakers. Helaas kunnen we nog geen beroep doen op Jurrion Schellekens, Frank Schellekens, Wijnand Schellekens en Giel Schellekens.
We starten de wedstrijd met Carlo Schoenmakers, Robin Hulskes, Steven Besuijen, Peter van Zadelhoff en Jamal Trenidad. We verliezen de sprongbal, maar het duurt niet lang voor de eerste driepunter van Steven Besuijen erin ligt en de voorsprong op het bord staat. BBC heeft een jonge en fysiek kleine ploeg mee en hier hebben ze zichtbaar problemen mee. BBC valt de ring aan, maat stuit keer op keer op de boomlange centers van JRC. Hoewel JRC ook niet makkelijk tot scoren komt, scoren we meer dan tegenstander BBC. Na scores van Peter van Zadelhoff en Jannick Vaars sluit Steven Besuijen het kwart af met een driepunter en staat er een voorsprong op het bord van 12-5.

Het tweede kwart lijkt de wedstrijd een identiek programma te draaien als het eerste kwart. JRC scoort makkelijk via de centers en midrange schoten van Robin Hulskes. Vrije worpen worden raak gegooid door Peter van Zadelhoff en Joris van den Brekel. Positief in dit kwart is dat JRC de tegenstander 6 minuten lang van scoren af weet te houden. Ruststand 29-14.
Bij aanvang van de tweede helft wordt de huis fotograaf Hans, nog even naar het juiste veld gewezen en kunnen we van start. BBC start ietsje feller en scoort een paar makkelijke scores, waar alleen Carlo Schoenmakers een score tegenover zet. Na de time-out herpakken we ons en maken we een 11-0 run, waardoor BBC een ervaring rijker is en een illusie armer. Het gat is 15 punten en dit zou nooit meer in gevaar mogen komen.

Helaas starten we, het vierde kwart, slap en laten we BBC 8 punten inlopen. Gelukkig kan je als heren 3 speler dan altijd terugvallen op Robin Hulskes die direct een driepunter en een tweepunter raak gooit en hiermee laat zien dat we weer wakker zijn. Voornamelijk de centers Peter van Zadelhoff en Jannick Vaars werken hard onder de ring en scoren er op los. Eindstand 59-47.
Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar we hebben hem professioneel uitgespeeld. Voornamelijk door goed positiespel van onze lange mannen konden we altijd makkelijk scoren. Positief ook nog de volgende 2 punten. Axel van der Weijden heeft een super debuut gemaakt, hij gaf veel energie en heeft in dienst van het team gespeeld. Het andere positieve was dat Rob Hulskes Senior tevreden op de tribune zat na de wedstrijd. Nog niet voldoende om een wedstrijdverslag te schrijven, maar dit zal in de toekomst vast anders zijn.

In Maastricht heeft Kimbria, JRC een dienst bewezen, door te winnen van titelkandidaat EBBC, waardoor zij punten en bier hebben verdient.

Auteur Steven Besuijen
Meer basketbal nieuws >>>>


19-03-2017
 
 
JRC Boxtel H 3 - BBC H 2
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)