Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel H3 - Attacus H4
 

 

JRC Boxtel H3 wint ook van rivaal Attacus!

Boxtel – Zaterdag 28 januari 2017 staat voor de 3e keer dit seizoen de wedstrijd tegen rivaal Attacus uit Veghel op het programma. In eerdere seizoenen was al gebleken dat dit een tegenstander is waar JRC het moeilijk tegen kan hebben. Zo was er eerder dit seizoen in Veghel een nipte overwinning voor de JRC’ers, maar werd er ook verloren in Boxtel. Kortom er moest geconcentreerd gebasketbald worden!

Deze wedstrijd konden we een beroep doen op de volledige selectie, exclusief Joris van den Brekel (Geschorst) en de geblesseerde Wijnand van Zadelhoff. We starten de wedstrijd met Frank Schellekens, Carlo Schoenmakers, Steven Besuijen, Jannick Vaars en Jamal Trenidad. De sprongbal wordt overtuigend gewonnen door de boomlange Jannick Vaars.. Sterker nog.. op het veld naast ons moesten de warmlopende spelers wegduiken voor de komeet die voorbij kwam. Balbezit Attacus!
Omdat de heren uit Veghel slechts met 6 spelers richting Boxtel waren gekomen stonden ze vanaf minuut 1 in een zone. Hierop is maar een antwoord wist Steven Besuijen en schiet gelijk 2 driepunters raak, gevolgd door een driepunter van Robin Hulskes en de derde driepunter van Besuijen. Attacus vlucht direct in een Time Out en ook bij JRC viel er wat te zeggen. Met ons enorme lengte overwicht zullen de oranje hemden het ook inside moeten kunnen winnen. Peter van Zadelhoff stapt binnen de lijnen en geeft direct gehoor met een sterke score van dichtbij. Attacus komt nu ook tot scoren, maar kan niet voorkomen dat Frank Schellekens, Giel Mommers en Steven Besuijen tot scoren komen. Eindstand eerste kwart  22-11

In het 2e kwart lijkt er in eerste instantie niets aan de hand en weet Giel Mommers te scoren, gevolgd door een vrije worp en driepunter van Frank Schellekens. Hierna loopt het bij JRC helemaal vast en kan Attacus een 11-0 run maken. Pas in de 9e minuut komt JRC weer tot scoren via Carlo Schoenmakers en wederom Steven Besuijen, die goed was voor 13 punten in de eerste helft. Ruststand 33-28
De tweede helft moeten we echt weer aan de bank en dit gebeurd. Steven Besuijen gooit er nog maar een driepunter in gevolgd door veldscores van D. van’t Hof van Attacus, Jamal Trenidad en Jannick Vaars. Attacus komt formeel niet aan scoren, waardoor JRC een 12-0 run maakt en definitief uitloopt in de wedstrijd. Het zijn Peter van Zadelhoff en wederom Giel Mommers die nog tot scoren komen en de eindstand van het 3e kwart op 51-33 zetten.

Het laatste kwart is vooral goed opletten en op zeker spelen. JRC vertraagd het spel goed in de aanval en Door 2 driepunters van Frank Schellekens en de laatste driepunter van Steven Besuijen is het gat met nog 5 minuten te spelen 23 punten in Boxtels voordeel. Attacus weet nog wat ballen erin te gooien, maar kunnen niet meer voorkomen dat Giel Mommers in de dubbele cijfers komt. Jurrion Schellekens besluit zijn hoofdrol enkel in het 4e kwart te komen door enkel zijn rechtervoet op de voet van de tegenstander te plaatsen en hiermee zijn enkel verzwikt. Dit is toch een vervelende afsluiter voor JRC, wie knap weten te winnen met 68-55.

Coach Frank Schellekens, we zijn trots op het team. Vandaag hebben we een belangrijke win gepakt tegen een goede tegenstander. Enkel het uitvallen van Jurrion Schellekens is een tegenvaller. Vandaag hebben we laten zien dat we naast goed inside spel ook beschikken over het schot van afstand. Het werd duidelijk dat de wedstrijden tegen EBBC uit Den Bosch ons nog van het kampioen kunnen houden.
Scores:

Steven Besuijen – 19 punten
Frank Schellekens – 12 punten
Giel Mommers – 10 punten
Peter van Zadelhoff – 10 punten
Carlo Schoenmakers – 5 punten
Robin Hulskes, Jamal Trenidad & Jannick Vaars – 3 punten
Jurrion Schellekens – 0 punten

Auteur: Steven Besuijen
Meer JRC Boxtel basketbal nieuws >>>>


28-01-2017
 
 
JRC Boxtel H3 - Attacus H4
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)