&

JRC Boxtel H1 - BC Eindhoven H1

Tactisch sterk BC Eindhoven doet JRC in de tweede helft de das om.

Op zondag middag 24 september 17:00 was BC Eindhoven te gast in de Braken. JRC was vooraf gewaarschuwd, BC Eindhoven is de compititie sterk begonnen met een ruime overwinning tegen WYBA. Het Eindhovense team bestaat uit veelal ervaren spelers die vroeger actief waren in de een na hoogste basketball klasse. Helaas mist JRC een aantal sterkhouders Jelle Jorritsma (bevalling vrouw), Teun van Loon, Corne Linssen en Jaap van Loon (alle drie geblesseerd). Gelukkig is Coen van der Meijden bereid om zijn basketball pensioen uit te stellen, waardoor JRC toch nog kan beschikken over een extra center.

JRC begint sterk aan de wedstrijd en zet meteen de toon. In het eerste kwart pakt JRC een voorsprong van 10 punten. Aan de hand van uitstekende spelende Floris de Jongh wordt deze lijn doorgezet in het tweede kwart. Eindhoven besluit na een achterstand van 15 punten, aan het van het tweede kwart een tactische zone verdediging neer te zetten. Dit betekent dat Eindhoven besluit veel statischer te gaan verdediging, waardoor JRC meer ruimte krijgt voor schoten.

Doordat JRC veel schoten mist en een laag percentage vrije worpen schiet komt Eindhoven langzaam terug in de wedstrijd. In het vierde kwart nemen de Eindhovenaren de leiding en geven deze niet meer uit handen. JRC verliest uiteindelijk met 67-76. JRC speelde erg goed in de eerste