Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

BC Kimbra H1 - JRC Boxtel H1
 

 

JRC Boxtel heren 1 onderuit in Maastricht

Maastricht – Het eerste van JRC Boxtel mocht voor de 2e keer naar Maastricht voor een uitwedstrijd, deze keer tegen B.C. Kimbria. De Maastrichtse tegenstander is een fysiek team, wat voornamelijk thuis goede resultaten boekt. Het belooft voor JRC dan ook geen makkelijke wedstrijd te worden. Deze wedstrijd missen we Kai Elissen, verder zijn we compleet.

Bij de warming up zien we al dat Kimbria fit is en met een boomlange center een grote toevoeging heeft gevonden aan hun selectie, inside zullen we dan ook aan de bak moeten. We starten de wedstrijd met Jaap van Loon, Floris de Jongh, Freek Clercx, Wouter Doppenberg en Coen van der Meijden. 
Vanaf de sprongbal is het direct duidelijk dat Kimbria haar huid duur zal verkopen. Ze verdedigen agressief en JRC heeft moeite een hoog bal tempo te hanteren. Toch opent Coen van der Meijden de score en pakt daarmee de voorsprong die JRC aan de hand van Freek Clercx en Wouter Doppenberg 5 minuten vast weet te houden. Wel is het al snel duidelijk dat JRC harder moet werken voor de kansen dan Kimbria, die voornamelijk door hun center makkelijk dichtbij de ring komen. Kimbria pakt dan ook door en sluit het eerste kwart met 23-18. Het tweede kwart besluit coach Besuijen om te switchen naar een zone verdediging en dit pakt goed uit. Robin Hulskes, Corne Linssen en Carlo Schoenmakers weten hier de bucket dicht te houden en JRC loopt in tot 29-29, waarna Kimbria weer een gaatje slaat van 6 punten. Ruststand 41-35.

Het derde kwart begint uitstekend. Floris de Jongh en Willem van Loon vallen de basket succesvol aan en hiermee werkt JRC voor de tweede keer in de wedstrijd een achterstand weg. Stand 48-48, maar dan doet Kimbria er nog 1 keer een schepje bovenop en hier heeft JRC geen antwoord op. Het vierde kwart gaat dik verloren en staat uiteindelijk 82-60 op het scorebord.
Scores: Corne Linssen 11 punten, Floris de Jongh 11, Coen van der Meijden 10, Jaap van Loon 8, Freek Clercx 7, Wouter Doppenberg 6, Willem van Loon 5 en Robin Hulskes 2.

Zaterdag 10 november om 15:00 uur ontvangt JRC Amonte uit Eindhoven in de Braken, Boxtel.

Meer basketbal nieuws >>>>


04-11-2018
 
 
BC Kimbra H1 - JRC Boxtel H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)