Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

BC Langstraat Schooters H1 - JRC Boxtel H1
 

 

JRC Boxtel heren 1 maakt stappen, maar verliest de wedstrijd

Waalwijk – Zondag 30 september staat voor het eerste heren team van de Boxtelse basketballers de 3e wedstrijd op het programma. De tegenstander is Langstraat Shooters uit Waalwijk, voorgaande jaren uitkomend in de 2e divisie WEST.

Coach Besuijen kan geen beroep doen op Kai Elissen en Robin Hulskes vanwege vakantieverplichtingen en Wouter Doppenberg vanwege een blessure. Toch zijn we positief gestemd. Op de vrijdag training heeft iedereen zijn tanden erin gezet, waarmee een perfecte bodem was gelegd voor deze wedstrijd. We starten met Floris de Jongh, Freek Clercx, Jaap van Loon, Willem van Loon en Coen van der Meijden.Het eerste kwart wordt goed samen gespeeld en heeft JRC veel overwicht op het veldspel, dit resulteert in 5 verschillende scorende spelers en het momentum. Langstraat Shooters kan enkel in het spoor blijven door schoten van afstand, helaas wel tegen een dergelijk percentage dat ze met een kleine voorsprong het eerste kwart afsluiten.Hoewel JRC het tweede kwart hoopvol opent met een score van Floris de Jongh valt de productie van Boxtelse kant daarna stil en slaat Waalwijk een gaatje van 12 punten, waarna de scores weer gelijk op gaan. Ruststand 50-36.

Het derde kwart begint goed voor JRC, voornamelijk Freek Clercx en Jaap van Loon komen meerdere malen tot scoren en hier heeft Waalwijk geen antwoord op behalve het schot.. En dat valt.. Het kwart wordt gewonnen door JRC, maar met slechts 2 punten verschil, waardoor de achterstand nauwelijks is teruggedrongen. Het vierde kwart laat een vergelijkbaar spelbeeld zien. JRC staat met vlagen heel erg sterk te verdedigen, maar Waalwijk is HOT van buitenaf en weet zelfs nog 5 punten uit te lopen, waardoor de eindstand op 81-62 uitkomt.

Ondanks de op papier flinke nederlaag was er weer een stap gezet. “Het veldspel was met vlagen goed, met veel dreiging inside. Voornamelijk Coen van de Meijden speelde goed in de post. We moeten werken aan ons schot, dit valt niet en dan is het hard werken tegen een stugge ploeg als Langstraat Shooters, waar vandaag alles viel” Aldus Coach Steven Besuijen

Scores: Freek Clercx 17 punten, Jaap van Loon 14, Floris de Jongh 8, Carlo Schoenmakers en Coen van der Meijden 7, Jasper Verhoeven 4, Corne Linssen en Victor van Lokven 2, Willem van Loon 1.

Meer basketbal nieuws >>>>


30-09-2018
 
 
BC Langstraat Schooters H1 - JRC Boxtel H1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)