Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel MSE1 - BC Kimbra MSE1
 

 

Een wedstrijd om in te lijsten JRC Boxtel MSE1- BC Kimbra MSE1

Boxtel – Het eerste herenteam van JRC Boxtel mocht zondag 10 maart  voor de 2e keer dit seizoen aantreden tegen het Maastrichtse BC Kimbria. In de heenwedstrijd werd JRC in Maastricht nog ruim verslagen, maar zoals dit seizoen al vaker is gebleken. In de Braken kan het spoken.

In Boxtel stroomde de tribunes al vol met geïnteresseerden, oud spelers en familie. De starters zijn Jaap Van Loon, Freek Clercx, Robin Hulskes, Kai Elissen en Coen van der Meijden. De opdracht is helder, stop veel energie in deze wedstrijd en probeer in de aanval veel te variëren.

Kimbria start nog met een spectaculaire dunk van hun grote speler, waarna, namens JRC Kai Elissen en Freek Clercx flink van zich laten gelden op het scorebord. Door goed teamspel weet JRC continu de vrije man te vinden, wat spectaculair basketbal oplevert. Als Jaap van Loon en Robin Hulskes ook nog hun driepunters binnen gooien is het eerste verschil gemaakt. 23-14 na het eerste kwart.

Iedereen weet dat er vandaag iets bijzonders gaat gebeuren (op 1 man na). Oud spelers en coaches zijn aanwezig in de hal en zij zijn getuigen dat het oranje van Boxtel ook uit de startblokken vliegt in het 2e kwart. Willem van Loon en Wouter Doppenberg zijn dominant en wie er ook het veld betreed, iedereen komt tot scoren en draagt in zowel de strakke verdediging als in het vloeiende aanvalsspel bij aan een mooie middag. We gaan rusten met een voorsprong 19 punten verschil waar Coen van der Meijden, in de buzzer, een steal en een spectaculaire schotpoging in huis heeft, die helaas net geen doel treft.

Hoe dan ook is iedereen heel tevreden met de eerste helft, maar we zijn er nog niet. Er zal nog een zware 2e helft komen, maar met een 19 punten voorsprong, kunnen we in ieder geval vanuit een luxe positie starten.

Het 3e kwart start dramatisch. Kimbria start met een 8-0 run, waarna JRC zich herpakt. Het verloop van de wedstrijd is niet meer spectaculair. Het verschil blijft continu meer dan 11 punten en dit gaat zo ook het vierde kwart door.
Kimbria komt moeilijk tot scoren door een uitstekend spelend JRC, waarbij Carlo Schoenmakers overal aanwezig lijkt.

Eindstand: 65-54, topscorer is Wouter Doppenberg met 14 punten.

Dan volgt er na het handjes schudden met de tegenstander een grote stilte.. Iedereen blijft zitten, want ze weten wat er gaat gebeuren. Een man weet van niks en heeft veel vragen. Wat doet al die oud teamgenoten hier die zelden in de braken aanwezig zijn. Waarom komt mijn vriendin kijken, terwijl ik niet meer speel?
Teun van Loon staat ineens in het middelpunt van vrienden, teamgenoten en familie. Dit jaar heeft een knieblessure zijn basketbal carrière plots doen beëindigen en dat is voor een basketbaldier als Teun natuurlijk zwaar geweest. Een echt afscheid heeft hij niet gehad en daarom werd hij nu in het zonnetje gezet. Joris Schellekens is jaren lang de coach geweest van Teun en had een mooie speech voorbereid. Ook werd er een canvas overhandig met daarop een actiefoto die Teun typeert als speler met daarop alle namen van zijn teamgenoten gedurende de laatste jaren.

Teun bedankt!

Meer basketbal nieuws >>>>


10-03-2019
 
 
JRC Boxtel MSE1 - BC Kimbra MSE1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

10-03-2019
 
 
JRC Boxtel MSE1 - BC Kimbra MSE1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)