&

JRC Boxtel MSE1 - BC Langstraat Shooters MSE1

JRC Boxtel MSE 1 team-overwinningop BC Langstraat Shooters MSE1

Boxtel - Op zondagavond 18:00 ontvingen de basketballers van JRC Boxtel Heren 1 het eerste team van Langstraat Shooters uit Waalwijk. In de eerste wedstrijd dit seizoen werd verloren met 19 punten, maar JRC is gegroeid en thuis al lange tijd onverslaanbaar. Het uitgangspunt is dan ook winst.

We starten de wedstrijd met Jaap van Loon, Freek Clercx, Corné Linssen, Kai Elissen en Coen van der Meijden. Het is Jaap van Loon die met een driepunter de score opent, waarna beide teams vol voor de aanval gaan. Door een ware bbuzzerbeater van Wouter Doppenberg kent het eerste kwart nog geen winnaar. 18-18.

Hoewel de bezoekers enkel foutief JRC weten af te stoppen lukt het de Boxtelse formatie niet zichzelf te belonen en dat doet Waalwijk beter. Langstraat Shooters loopt in dit kwart uit naar een kleine voorsprong van 4 punten met rust. 27-31

De conclusie van de eerste helft is: we spelen goed, voornamelijk de verdediging is van goed niveau, we vergeten onszelf wel te belonen. Dit moeten we goed maken in het 3e kwart.

Zo gezegd, zo gedaan. Het is dit kwart wederom Van Loon die zich laat gelden in het score verloop, maar nu gesteund door Robin Hulskes, Wouter Doppenberg en Coen van der Meijden. JRC wint het kwart dan ook overtuigend en gaat met een voorsprong van 1 punt naar het 4e kwart. Wel moet JRC het doen zonder Corné Linssen die uit valt met een enkelblessure en kan ook Jasper Verhoeven niet verder ivm een blessure aan zijn rug.

Het 4e kwart gaat gelijk op, maar heeft JRC wel de luxe dat het enkele punten voor staat. Met nog minder dan 30 seconden te spelen heeft JRC een voorsprong van 3 punten, maar door een foute pass wordt de bal op eigen helft over de zijlijn gegooid en heeft Waalwijk nog 1 kans.
Zwaar verdedigd en vanuit een lastige hoek weten de bezoekers af te ronden en komt het neer op een bloedstollende verlenging.

Het recept blijf ongewijzigd, hard verdedigen, goede screens en variëren in onze aanvallende spelletjes. Het betaalt uit! JRC komt op voorsprong en Waalwijk lijkt niet meer bij machten om de achterstand opnieuw ongedaan te maken. Winst!! 86-75

Coach Besuijen na afloop van de wedstrijd "Dit is een team-overwinning, we zijn als team erg goed bezig en ontwikkelen onszelf week na week. Vandaag stonden er opnieuw 10 spelers die beter zijn dan de week ervoor en dat geeft veel vertrouwen. Daarnaast mag Heren 1 sinds vrijdag een beroep doen op Felix Clercx die een rol als Assistent Coach op zal pakken, hij brengt veel ervaring en kennis, waar iedereen van kan profiteren."

Topscorer was Jaap van Loon met 32 punten.

Komend weekend speelt Heren 1 tegen The Black Eagles uit Rosmalen. Dit is een wedstrijd die gewonnen MOET worden. We spelen om 12:30 uur in de Braken, Boxtel.