&

JRC Boxtel H1 - OBC H1

JRC Boxtel verstevigd een veilige plek!

Boxtel – Thuis in de Braken betekent spelen voor een volle tribune, sfeer en aantrekkelijk basketbal. Zondag 2 december was het niet alleen binnen zoeken naar een plekje, maar ook buiten was het al goed druk en moest met een uur voor de wedstrijd al goed zoeken naar een plekje.

Terug naar het basketbal. Heren 1 was compleet, alle plekken dubbel gevuld en goed gemotiveerd stonden de mannen van JRC Boxtel klaar voor de wedstrijd. Vandaag is de tegenstander OBC uit Oss, dit is een directe concurrent van JRC, er MOEST dus gewonnen worden.
JRC start met Corné Linssen, Freek Clercx, Jaap van Loon, Wouter Doppenberg en Kai Elissen energiek aan de wedstrijd. JRC is fel en kan door goede steals direct een paar fastbreaks lopen die alleen maar foutief afgestopt kunnen worden. In de rebound zijn de centers Coen van de Meijden, Kai Elissen en Wouter Doppenberg erg dominant en van afstand weet Jaap van Loon het net te vinden. Het resulteert in een 34-15 tussenstand na het eerste kwart.

JRC heeft zijn les geleerd uit voorgaande wedstrijden en weet nu het niveau goed vast te houden en de scoringskansen van de tegenstander duur te maken door fysiek steviger te verdedigen. Dit levert op dat JRC niet inzakt, maar ook een foutenlast bij de centers. Gedwongen ging JRC kleiner spelen en kwam OBC iets beter in de wedstrijd, maar dichterbij kwamen ze niet. Ruststand 53-36
Na rust trekt JRC de teugels nog eens wat strakker aan. Door een goede verdediging kwam OBC niet meer tot scoren en liep JRC uit naar een 22 punten voorsprong. Daarna veranderd het spel en gaat het gelijk op. Met 17 punten voorsprong eindigen we dit kwart.

Het vierde kwart laat hetzelfde beeld zien als het derde kwart. JRC speelt goed, maar kan niet voorkomen dat OBC Oss een run maakt en 3 minuten voor tijd binnen de 10 punten grens komt. JRC spreekt af om lange aanvallen te spelen, om zo de klok af te laten lopen en in de verdediging een schepje erbovenop te doen. Het plan werkt, JRC speelt lange aanvallen, waarbij de Ossenaren alleen fouten maken en daardoor JRC op de vrijeworplijn zet. Hier wordt tegen een hoog percentage afgerond en langzaam loopt JRC weer uit. De bezoekers komen geforceerd nog tot schotpogingen, maar weten geen vuist te maken. JRC wint een belangrijke wedstrijd met 87-71.

Scores: Jaap van Loon 23 punten, Corné Linssen 18, Coen van der Meijden 16, Wouter Doppenberg 8, Robin Hulskes 7, Kai Elissen, Freek Clercx en Carlo Schoenmakers 4, Floris de Jongh 2 en Willem van Loon 1.

“We scoren vandaag 87 punten tegen een stugge tegenstander en daarbij hebben we geleerd van eerdere wedstrijden, waar we een ruime voorsprong snel uit handen gaven. Dit is een goede wedstrijd en ligt perfect in lijn met de groei die we als team doormaken.” Aldus Coach Besuijen.
Aankomend weekend spelen we tegen EBBC, hier spelen 4 oud teamgenoten, we zijn dan ook gebrand om hier een goed resultaat neer te zetten. Zondag 16 december speelt heren 1 weer thuis om 16:00 uur tegen BC Eindhoven.