&

JRC Boxtel H1 - Tantulus H1

JRC Boxtel H1 - Tantulus H1 Guess who’s back..

Boxtel – Zondag 23 september, het is regenachtig, veel wind en toch voelt iedereen dat er iets bijzonders staat te gebeuren.. In de kleedkamer staat in het midden de tenuetas met Oranje shirts en shorts en helemaal onderop een nog onaangetast setje. Iedereen pakt zijn eigen favoriete nummer en 1 speler pakt het magische oranje setje.. Zijn nummer.. Guess who’s back.. #10.

Vandaag spelen we tegen Tantalus. Het team vol Eindhovense studenten speelt al jaren mee in de top 3 van de Landelijke tweede divisie. Voor het vernieuwde JRC een zware kluif en ten opzichte van de voorgaande wedstrijd moet er echt een schepje bovenop. Voor deze wedstrijd missen we onze schutter Robin 3.0 Hulskes en rookie Wouter Doppenberg. Hun afwezigheid werd gecompenseerd door Jasper Verhoeven en Viktor van Lokven vanuit het opleidingscentrum MSE 2.
De wedstrijd start en gaat gelijk op. Door scores van Freek Clercx, Floris de Jongh en Coen van der Meijden blijft JRC goed bij de Eindhovense studenten, maar kunnen we niet voorkomen dat we met 4 punten achterstand het eerste kwart afsluiten.

We krijgen bij de start van het tweede kwart direct een driepunter om onze oren, die beantwoord wordt met een score van Floris de Jongh, daarna krijgen we het lastig. Tantalus trekt de defense aan en weet een paar keer makkelijk te scoren en is het gat ineens 13 punten. Op dat moment is het fijn om een grote aanvoerder te hebben die al het gewicht van zijn team op zijn schouders draagt en een sterke postmove opvolgt met een driepunter. Daaropvolgend pakt de co-aanvoerder Kai Elissen zijn rol samen met Corné Linssen en brengen de achterstand terug naar 8 punten bij rust. 30-38
Na 15 minuten rust besluit coach Besuijen om de verdediging aan te scherpen en we starten met een full court press. Heren 1 is scherp, maar op de tribune zie je iets gebeuren… Het is de terugkeer van onze Box10.. Jaap van Loon maakt zijn rentree na 3 seizoenen blessureleed. Euforie gonst door de Braken. Ook het veldspel van JRC leeft op en Tantalus heeft het zwaar. We brengen het verschil terug naar 5, waarna Tantalus een time-out in vlucht. Jaap zijn energie is op en mag tevreden terug kijken op zijn rentree. JRC gaat terug naar een half-court defense, maar loopt nu tegen een aantal mooie schoten van afstand en daarmee opnieuw een achterstand van 11 punten.

Het beeld van de laatste paar minuten van het derde kwart veranderd niet in de wedstrijd en Tantalus loopt langzaam uit. Waar het verschil 5 minuten voor het einde nog 15 punten is, eindigen we de wedstrijd met 24 punten verschil. “Ondanks de nederlaag van 24 punten, wat een beetje een geflatteerde indruk geeft, mogen we trots zijn als team. We hebben een mogelijke kampioen 3,5 kwart hard laten werken en we trekken de stijgende lijn door.

Dit geeft vertrouwen!” Coach Besuijen na afloop.
Scores: Coen van der Meijden 14 punten, Freek Clercx 11, Kai Elissen 7, Floris de Jongh 6, Carlo Schoenmakers en Jaap van Loon 4, Corné Linssen 3, Willem van Loon en Jasper Verhoeven 2.