&

JRC Boxtel MSE 1 - Barons MSE 1

JRC Boxtel heren 1 verliest van Barons Breda

Boxtel – Zondag 24 maart ’19 staat de return wedstrijd van JRC Heren 1 tegen Barons uit Breda op het programma. Barons staat 3e in de Tweede Divisie Landelijk en was eerder dit seizoen te sterk voor de Boxtelnaren.

JRC draait het 2e deel van de competitie beter, zeker in de thuiswedstrijden worden goede wedstrijden ten toon gesteld. Vandaag moesten de mannen het doen zonder Carlo Schoenmakers en de geblesseerde Freek Clercx. Coach Besuijen had in Jasper Verhoeven en Victor van Lokven de vervangers, zodat JRC met 9 spelers kon aantreden.JRC start sterk aan de wedstrijd, het is topscorer Jaap van Loon die in het eerste kwart goed is voor 2 driepunters, waar ook Wouter Doppenberg en Corné Linssen tot scoren komen. Bijna het hele kwart staat JRC voor, maar kan niet voorkomen dat Barons aan de leiding gaat met 3 punten. 11-14.

In het tweede kwart wordt er aan beide kanten veel gescoord. Het is Barons wat aan het begin van het kwart flink uitpakt en afstand neemt in het score verloop. Halverwege dit kwart staat JRC zelfs 13 punten achter. Aan de hand van bankspelers Jasper Verhoeven en Victor van Lokven wordt er hard gewerkt om het verschil terug te brengen en met succes. Bij rust staat het 36-40 en is alles weer mogelijk.

Alles is nog mogelijk in deze game, maar er zal hard gewerkt moeten worden.

Het derde kwart blijft het spannend. Beide teams komen tot scoren, maar maken ook veel turnovers. Zoals bijna de gehele wedstrijd wisselen beide teams goede periodes af met hele slechte. Nu was het JRC wat goed begon aan het kwart en zelfs even op voorsprong komt bij 41-40. Daarna zakt JRC een beetje terug en slaat Barons opnieuw een gat, mede door het missen van de vele vrije worpen sluiten we het kwart af met een achterstand van 8 punten, maar lijkt de energie bijna op.

Het vierde kwart gaat verder waar het derde eindigde. Barons schiet met scherp en JRC moet hard werken voor de punten. Al snel staat er een gat van 20 punten en dit komt JRC niet meer te boven. Eindstand: 60-79

Scores: Jaap van Loon 21, Kai Elissen en Wouter Doppenberg beiden 10, Jasper Verhoeven 8, Coen van der Meijden 4, Corné Linssen 3, Robin Hulskes en Victor van Lokven 2.

De wedstrijd duurde voor JRC een kwart te lang. We moesten hard werken voor de scores en dit hebben we 3 kwarten goed gedaan. Barons is een stugge ploeg die we het moeilijk hebben weten te maken en dat is knap. Het was fijn om te zien dat de bankspelers vandaag een goede bijdrage hebben kunnen leveren en dat geeft vertrouwen. Aankomend weekend spelen we uit tegen het lager geklasseerde OBC Oss.

Op zondag 7 april om 15:00 uur speelt JRC zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen EBBC uit Den Bosch.