Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

BC Kimbra H2- JRC Boxtel H2
 

 

JRC Heren 2 maakt indruk in Maastricht

Maastricht – Op zondagavond zit er voor de gemiddelde sportkijker normaliter maar 1 ding op. Studie sport. Dit weekend leek de keuze eenvoudig, de klassieker in de eredivisie en Max in Mexico. Dit spektakel wordt natuurlijk gevolgd door Boer zoekt vrouw. Toch hebben de Maastrichtenaren een keuze te maken.. In de ‘Nieuwe Geuselt’ trad ook het tweede van Kimbria Maastricht aan tegen het tweede van JRC Boxtel. Het resulteerde in ieder geval in een lege tribune. De mannen van JRC wisten dat het in Maastricht altijd lastig spelen is, na lang beraad was er dan ook besloten met 7 man te vertrekken, waarvan 1 op krukken en 1 in een korte broek. Bij aankomst werden de auto’s op een strategische plek geparkeerd en zagen de mannen, na het omkleden, dat we speelden op het CentreCourt.. Eenmaal van de schrik bekomen werd er flink gediscussieerd over het diner en warm gelopen. Onze Limburgse tegenstander had geen tijd voor discussie, zij moesten alle 10 hard warmlopen.

Coach Bas Valentijn stuurt de volgende mannen het veld in bij de start van de wedstrijd: Frank Schellekens, Robin Snoeren, Victor van Lokven, Jasper Verhoeven en Steven Besuijen. Omdat wij met 6 zijn houden we het tempo laag en dat voorbeeld werd gevolgd door de Maastrichtenaren. Het scoreverloop is dan ook laag en na de buzzerbeater van Victor van Lokven staat de Boxtelse formatie met 19-13 voor na het eerste kwart.

Het wedstrijdbeeld veranderd niet gedurende het tweede kwart. Kimbria loopt nog even in tot 2 punten, daarna neemt JRC weer afstand, doordat de mannen continu de vrije man weten te vinden. We sluiten het kwart af met een voorsprong van 12 punten.

In de rust begint de discussie (die nooit echt een discussie werd) alweer over het diner. Om niet in eindeloze conversaties te vervallen, geven wij de tegenstander de kans om ons moe te spelen en bieden wij een rust van 5 minuten aan, maar de tegenstander zit al in de kleedkamer.. Waar zal hun discussie over gaan..? Boer zoekt vrouw? De Klassieker? Die mevrouw met bril op de tribune?
De rust heeft werkelijk niemand goed gedaan. De wedstrijd begint erg moeizaam en blijft gelijk op gaan. Wel is er fundamenteel iets veranderd. De mevrouw op de tribune heeft haar laptop weg gedaan en is overgestapt naar haar mobiele telefoon. De wedstrijd kabbelt door en zoals gebruikelijk sluiten we af met een buzzerbeater van Victor van Lokven.

Het vierde kwart besluit Kimbria te gaan pressen over het hele veld, maar JRC weigert leuk mee te doen. Waar Kimbria zich enorm inspant, speelt JRC steeds de bal rond met ‘Fast’ breaks als gevolg. Het spel van JRC is bijzonder verzorgt en steeds wordt dat extra passje gegeven, waardoor er steeds iemand helemaal vrij staat. JRC wint uiteindelijk ook gemakkelijk met 56-40.
Scores: Victor Van Lokven 23 punten, Jasper Verhoeven 18, Steven Besuijen 6, Frank Schellekens 5, Robert Smits 4.

Omdat het al laat was en er nog 1 uur en 5 minuten gereden moest worden besloten de mannen een voorafje te nemen, voor zij thuis aan hun opwarm-prakje konden beginnen. Niemand wil natuurlijk de kookkunsten van zijn partner te kort doen, dus we hebben allemaal een caesar salade op met een middel- of grote cola… ECHT waar!

Meer basketbal nieuws >>>>


28-10-2018
 
 
BC Kimbra H2- JRC Boxtel H2
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)