&

JRC Boxtel MSE2 - Achilles 71 MSE 2

JRC Boxtel Heren 2 weet goede reeks geen vervolg te geven

Boxtel – Het 2e van JRC Boxtel speelt een goed seizoen met 6 gewonnen wedstrijden. In die wedstrijden wordt doorgaans een heel behoorlijk niveau gehaald met mooi verzorgd basketbal. Naast de 6 gewonnen wedstrijden heeft het 2e van JRC ook 3 wedstrijden verloren. In die wedstrijden ging dan ook veel mis. Zo’n wedstrijd was deze zondag 16 december 2018

We treden aan tegen Achilles ’71 uit Nuenen. Van vorige seizoenen weten we dat het eens stugge ploeg is, die het fysieke spel niet schuwt en daarnaast ook aardig van afstand kan gooien.
In de start gaat het gelijk op, beide teams zijn verdedigend nog niet helemaal wakker en de opties zijn redelijk vrij, daarna begint het aanvallend bij JRC iets minder te draaien en moeten de oranje hemden hard werken voor de punten, waar het Achilles beter af lijkt te gaan. Het verschil blijft klein, maar wel in het voordeel van de bezoekers. Ruststand: 27-32.
Het derde kwart gaat voorbij zoals het tweede kwart ging. Moeizame scores, nu ook bij de bezoekers uit Nuenen. Het zal dan ook beslist moeten worden in het 4e kwart.
We modderen gewoon nog even door tot 5 minuten voor tijd. Vanaf dat moment Gaat JRC full court pressen en gaat het tempo omhoog. Dit is zeker ten gunste van het spelbeeld, maar helaas niet in de scores. De wedstrijd gaat uiteindelijk verloren met 54-59.

Scores: Robert Smits 20 punten, Jasper Verhoeven 18, Frank Schellekens 7, Robbin Snoeren 5, Danny ‘met zijn Smits’ van Duikeren en Bas Valentijn 2