&

JRC Boxtel VR1 - Tantulus VR1

Kleine nederlaag voor VS 1 JRC Boxtel na een sterke wedstrijd

Na de teleurstellende wedstrijd van vorig week tegen Yellow Sox waar we zonder strijd ten onder gingen hadden we deze week iets goed te maken. Op 10 Februari stond in Boxtel de 3e wedstrijd tegen Tantalus op het programma. De eerste 2 wedstrijden tegen dit team uit Eindhoven hadden we gewonnen, dus we gingen voor een 3-0 qua onderling resultaat.

Er bleek echter een ander en sterker Tantalus te staan dan in de eerste seizoenshelft. Tantalus is een studenten team en in dit gedeelte van het seizoen zijn veel buitenlandse studenten klaar met hun minor en komen weer terug bij het team. Geen probleem voor ons , maar juist een grotere uitdaging, we spelen het liefst tegen betere tegenstanders. Net zoals eerder in het seizoen waren Hanne (blessure) en Stefanie (ziek) er niet bij. De eerste twee kwarten draaide we aanvallend niet echt goed, net als de vorige week het geval was. Het grote verschil met de wedstrijd in Bakel van vorige week, was dat er nu echt keihard gewerkt werd in de verdediging. Hun sterke schutters en inside speelsters kregen weinig ruimte en dus was de score bij rust vrij laag, maar was het van beide kanten een sterke wedstrijd. Rust stand 19-19.

Met eenzelfde inzet in de tweede helft en een betere aanval, zouden we het klusje alsnog moeten kunnen klaren.  Het scoren ging bij ons echter nog minder, en de studentes kwamen er beter doorheen, na 7 minuten in het 3e kwart stonden we 10 punten achter, 27-37. Maar nog steeds was de inzet en veerkracht van JRC geweldig om te zien, puntje voor puntje kwamen we dichterbij. Via mooie drives van Annewieke en Nicki stonden we 2 minuten voor tijd zelfs weer 2 punten voor, 47-45. Helaas was het toen net niet voor ons, een belangrijke 3punter van Tantalus in de laatste minuut bracht het verschil op 5 punten en tijd om dat nog goed te maken was er niet. Verder scoorden zij de vrije worpen net wat beter dan wi dat deden. Toch mochten we trots zijn op de manier hoe we ons terug vochten in de wedstrijd. Al liep het aanvallend niet zo lekker als een paar wedstrijden terug, met inzet bereik je toch een goed resultaat. Bovendien was het team van Tantalus wat er nu stond een erg sterke tegenstander, met Bumpers en Kimbria de top 3 uit deze klasse.

De volgende wedstrijd is pas weer op 10 Maart, in de tussentijd gaan we hard werken om nog sterker te worden voor de laatste wedstrijden in de competitie

Top score Nicki 18, Annewieke en Kim 6 punten Vrije worpen 18 uit 30 pogingen.