BC Kimbria H1 - JRC Boxtel H1

JRC Boxtel Heren 1 komt, in Maastricht, te kort tegen BC Kimbria

Maastricht – Met verre uitwedstrijden is het altijd een sport apart om voldoende chauffeurs te vinden. zondag 14 november was het tegendeel het geval. We hadden zelf een auto extra. Dit was overigens het enige moment van de dag dat we iets extra hadden.

Met 8 spelers reizen we af naar Maastricht. Robbin Snoeren is geblesseerd, Corné Linssen wel mee, maar geblesseerd. Na de nougat en koffie in de sporthal starten de Boxtelse mannen aan hun warming up, maar daar gaat het mis voor Freek Clercx, zijn hamstring speelt op en hij kan niet spelen.
De sprongbal wordt verloren, waarna snel de eerste score volgt voor de Maastrichtse basketballers. Robin Hulskes zet hier nog een score tegenover, maar het is duidelijk dat in de eerste minuten van de wedstrijden de gastheren bloed ruiken. Na 3 minuten staat het 11-6 en pakt coach Besuijen zijn eerste time-out. JRC zakt in een zone, om zo uit de 1 tegen 1 duels te blijven en meer man vrij te hebben in de rebound. Na de omzetting die nog niet optimaal werd uitgevoerd kwam JRC beter in de wedstrijd, maar keken ze na 1 kwart al tegen een 24-14 achterstand aan.

Een achterstand in het eerste kwart is iets wat de afgelopen wedstrijden vaker gebeurde, het is nu aan JRC om de achterstand in te halen. De verdediging wordt geoptimaliseerd en het is Willem van Loon die met 6 punten flink van zich laat gelden in het kwart. JRC vecht zich dit kwart terug tot 2 punten achterstand, maar een buzzerbeater van BC Kimbria brengt de ruststand op 35-30.
Een aderlating in het 3e kwart is het (half) uitvallen van Coen van der Meijden, waardoor er slechts 6 spelers over blijven. Op het veld is het knokken voor ieder punt, waar Maastricht ogenschijnlijk makkelijker scoort. Het verschil is in no time ook weer 10 punten, waarna Jaap van Loon het op zijn heupen krijgt en 6 punten op rij scoort en de achterstand verkleind naar 4. Maatricht vlucht een time-out en dat is een welkome rust voor de 6 overgebleven spelers in het Boxtelse oranje. Helaas komt Kimbria beter uit de time-out dan JRC. Ze scoren weer een aantal keer gemakkelijk, waar aan Boxtelse kant alleen Kai Elissen weet te scoren. Na 3 kwarten staat JRC dan ook 15 punten achter.
Het vierde kwart start nog goed met een 4-0 run van JRC, maar daarna is het verzet gebroken en lijkt de wedstrijd gespeeld. Beide teams scoren nog enkele keren, maar spannend werd het niet meer. Eindstand 68-52

Topscorers: Jaap van Loon met 18 punten en Willem van Loon met 10.