Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Biljartvereniging 't Ivoor betrekt manege
 

 

Biljartvereniging 't Ivoor betrekt manege


De manege aan de Brede Heide in Lennisheuvel heeft nieuwe bewoners. Twee weken geleden heeft biljartvereniging 't Ivoor bezit genomen van de leegstaande ruimte op de eerste verdieping.  Voorlopig tot mei volgende jaar. Maar waarschijnlijk langer afhankelijk van de vraag wanneer iemand de manege van de huidige eigenaar wil overnemen.

Biljartvereniging 't Ivoor is een club met een lange geschiedenis. "We zijn begonnen in 1970 bij Maison van de Wetering aan de Stationsstraat 49 in Boxtel", vertellen bestuurslid Leo Huijbers en Theo van Dongen, vice-voorzitter en penningmeester van de biljartvereniging. "Aanvankelijk als een gezelligheidsclub die, tezamen met echtgenotes, regelmatig van een avond ontspanning genoten. Van
lieverlee is dat gegroeid naar het meer serieuze werk. We hadden toen ook al het gevoel dat we los moesten zien te komen van de cafésfeer. Dat is niet een-twee-drie gelukt,  want op een geven moment zijn we verhuisd naar café De Trol. Onze wens voor een eigen ruimte ging pas in vervulling toen we door Hennie Giesen werden uitgenodigd om in toenmalige manege 't Vierspan onze intrek te nemen.

Einde verhaal
In een afgescheiden ruimte op de bovenverdieping hebben we toen jarenlang op vier tafels gespeeld. Het feest was over toen Giesen de manege te koop zette. We werden toen vriendelijk verzocht onze biezen te pakken. Giesen hoopte de manege zonder huurders makkelijker te kunnen verkopen. Aan ons de moeilijke opgave om een nieuw onderkomen te vinden. In die periode hebben we ook gesprekken gevoerd met Michel Geilfus. Maar om allerlei praktische redenen bleek de Orion geen geschikte lokatie voor onze vereniging.  

Uiteindelijk zijn we toen verhuisd naar een mooie ruimte in het leegstaande gebouw van de Gezondheidsdienst voor Dieren aan de Molenwijkseweg. Daar hebben we, met toestemming van de gemeente, acht jaar gezeten. Met het oog op de sociale controle, bewaakte bewoning noemen ze dat, was iedereen daar heel gelukkig mee. Helaas voor ons gaat de Gezondheidsdienst tegen de vlakte om plaats te maken voor appartementen en villa's. Maar gelukkig hebben we sinds een jaar of wat geleden een goed contact met Hindrik Schuurman. Samen met Monique Lauterfeld heeft Schuurman geprobeerd van de manege een kinderparadijs te maken maar dat is mislukt. Schuurman was bereid, onder bepaalde voorwaarden, het gebruik van de leegstaande bovenverdieping aan ons over te dragen. Toen ook eigenaar Slobbe daarmee instemde waren we het gauw eens.

En nu zijn we dus weer terug in de manege. Met eigen mensen, een man of twintig, hebben we al onze spullen  in een paar dagen over gehuisd. Het transport, alles hebben we zelf georganiseerd, met minimale kosten. Uiteraard zijn we heel blij met deze ruimte. We kunnen ons nu weer concentreren op onze doelstelling: de biljartsport promoten onder een breed publiek van liefhebbers.

Momenteel telt onze vereniging 50 leden. Die zijn ook bijna allemaal lid van de KNBB, de Koninklijke Nederlandse Biljartbond. Op donderdagavond spelen we onze interne competitie. Maar alle leden hebben een sleutel zodat ze op elk ander moment kunnen spelen. Ook leden van andere verenigingen zijn welkom, maar dan moeten ze eerst lid worden van biljartvereniging 't Ivoor."

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de secretaris: t.bevers@kpnmail.nl
Tel. 06 12 76 75 75

 

Bron:Biljartvereniging 't Ivoor
Auteur : T. bevers
Meer biljart nieuws >>>>


29-02-2012
 
 
Biljartvereniging 't Ivoor
 
 
  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)