Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Michael van Gerwen vs Raymond van Barneveld
 

 

Michael van Gerwen vs Raymond van Barneveld – wie is de beste darter ooit?

Al twee decennia is darten kroegsport nummer één in Nederland. Sinds de opkomst van Raymond van Barneveld is darten een favoriet tijdverdrijf van vele Nederlanders. Jarenlang was de Hagenees de beste van ons land. Nu is Michael van Gerwen uit Boxtel dat overduidelijk. Maar wie is de beste ooit? Een vergelijking volgens website dartslive.nl.

Jaren aan de top
Raymond van Barneveld is hier natuurlijk de baas, voornamelijk doordat hij 22 jaar ouder is dan Michael van Gerwen. Maar het telt natuurlijk wel mee in de strijd om ‘de beste ooit’. Barney haalde zijn eerste WK-finale bij de BDO in 1995, die hij verloor. En in 1998 won hij voor het eerst. Sindsdien bleef Van Barneveld aan de top van de dartswereld, zowel bij de BDO als bij de PDC. Met zijn 20 jaar aan de top wint hij deze strijd van Van Gerwen, die tien jaar later in 2006 naar de top steeg.

Winnaar: Raymond van Barneveld

Talent
Van Barneveld staat dus langer aan de top, maar bereikte die top pas op latere leeftijd. Op zijn 30e werd hij ‘pas’ voor het eerst wereldkampioen. Michael van Gerwen heeft die leeftijd nog niet eens bereikt. Mighty Mike won in 2006 al de Winmau Masters op 19-jarige leeftijd en haalde ook de halve finale van de World Darts Trophy. De definitieve doorbraak kwam een paar jaar later. Maar samen met die jonge leeftijd en het gemak waarmee Van Gerwen gooit, geeft hem dit punt.

Winnaar: Michael van Gerwen

Prijzen
Om het speelveld gelijk te trekken bij dit punt, letten we bij beide darters ook op het aantal jaren aan de top. Van Barneveld won in 20 jaar tijd 26 grote titels en 48 kleinere titels. Van Gerwen won in 10 jaar tijd 16 grote titels en 57 kleinere titels. Een klein rekensommetje leert dat de man uit Boxtel dit makkelijk wint. Bovendien won Van Gerwen bijna  een miljoen pond meer in de afgelopen tien jaar.

Winnaar: Michael van Gerwen

Wereldtitels
Meer titels zijn leuk en aardig, maar in de geschiedenisboeken van de sport worden vooral de wereldkampioenen (en in andere sporten olympische kampioenen) herinnerd. Michael van Gerwen won elk toptoernooi bij de PDC en in 2014 het PDC WK. In 2013 was hij verliezend finalist en in 2015 verloor hij in de halve finale. Van Barneveld pakte zijn enige PDC wereldtitel in zijn eerste jaar bij de bond, in 2007. Maar samen met zijn vier wereldtitels bij de BDO en verder drie verloren finales en vijf halve finales, gaat dit punt naar de Hagenees.

Winnaar: Raymond van Barneveld

Dominantie
Grote kampioenen worden ook gekenmerkt door hun dominantie in de sport. Zoals Roger Federer jarenlang Grand Slams aan elkaar reeg, of Tiger Woods de nummer 1 van de golfwereld was, of Michael Schumacher de koning van de Formule 1 was. Raymond van Barneveld was in 2008 de nummer 1 van de PDC Order of Merit, maar bleef bijvoorbeeld Phil Taylor als grote angstgegner houden. Sinds de wereldtitel van Michael van Gerwen in 2014, ruim twee jaar geleden, is hij ‘the man to beat’ in de dartswereld. Bij elk toernooi is Mighty Mike torenhoog favoriet en staat iedere tegenstander psychologisch al met 2-0 in legs achter. De dartswereld vreest nog een jarenlange dominantie van Mighty Mike, dus hiermee deelt hij de knock-out uit.

Winnaar: Michael van Gerwen

Eindstand: Michael van Gerwen 3-2 Raymond van Barneveld

Auteur Erik Hutchison
Website www.dartslive.nl
Meer dartnieuws >>>>


30-03-2016
 
 
Michael van Gerwen
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)